SPORTURI  »  TENIS  »  SCANDAL DOPING

Cum se apără rușii » Doctorii din Rusia au avut o reacţie unitară: Meldonium "este inutil"

Articol de - Publicat miercuri, 09 martie 2016 00:00

Vestea că Maria Şarapova a fost depistată pozitiv la un test antidoping a născut un val de reacţii în presa moscovită chiar din partea doctorilor.

" Meldonium este inutil, nu ajută cu nimic, nu îmbunătăţeşte deloc performanţele sportivilor. Nu s-a demonstrat că ar aduce vreun beneficiu", a punctat medicul "naţionalei" Rusiei de fotbal, Eduard Bezuglov. "Nu le-am administrat niciodată fotbaliştilor aşa ceva", a adăugat acesta în interviul acordat portalului Sovieţki Sport.

A fost completat de Zurab Ordjonikidze, specialist-şef în medicină sportivă, în declaraţii pentru RIA Novosti: "Nu îmbunătăţeşte performanţele, doar aduce oxigenul mai rapid la celule şi ajută la refacerea rapidă a sportivului. Din acest motiv, probabil, a fost şi interzis, deoarece conferă un avantaj asupra adversarului".

TOP 3 REACŢII DIN PRESA RUSĂ

"Din păcate, mulţi sportivi au luat acest medicament. Nu mă aştept la un val, dar sunt, cu siguranţă, şi alte cazuri. Poate se vor trezi şi antrenorii noştri puţin"
Vitali Mutko, ministrul sportului în Rusia pentru R-sport

"În ultimii ani, sportul din Rusia este săpat! De ce, în ultima vreme, doar sportivii noştri sunt prinşi la testele antidoping?"
Olga Bogoslovskaia, vicecampioană olimpică în 1992, pentru vz.ru

"Nu mergem acum la Jocurile Olimpice, tenisul din Rusia nu e în pericol. Maria o să îşi continue cariera"
Şamil Tarpişev, preşedintele FR Tenis, pentru R-Sport

RUŞII DEPISTAŢI POZITIV CU MELDONIUM PÂNĂ ASEARĂ

Nume vârsta Sport Performanţă
Maria Şarapova 28 tenis fost număr 1 mondial
Pavel Kulijnikov 21 patinaj viteză cvintuplu campion mondial
Semen Elistratov 25 short-track campion olimpic
Ekaterina Bobrova 25 patinaj artistic campioană olimpică
Eduard Vorganov 33 ciclism campion naţional de şosea

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
anne1970_ar
anne1970_ar  •  09 Martie 2016, 21:59

Tipic rusesc: nu imbunatateste performantele, DAR conferă un avantaj asupra adversarului. Panimaes? Haraso! Halal natie mincinoasa...

dchldiu
dchldiu  •  09 Martie 2016, 14:50

Pai daca este inutil, nu-l mai prescrieti...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează