SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

CUPA DAVIS // Canada - Rusia 2-1 » Canada face istorie! Premieră pentru nord-americani, după un duel dramatic

Articol de - Publicat sambata, 23 noiembrie 2019 20:36

Noul format al competiției a adus o premieră importantă pentru națiunea nord-americană: atingerea primei finale, după 2-1 dramatic contra Rusiei.

Reverul lui Rublev e prea lung, iese în afara terenului, iar Shapovalov și Pospisil sar în sus, apoi se aruncă unul în brațele celuilalt. Bucuria e imensă pe Terenul Manolo Santana din Caja Magica, iese din toți porii, e zugrăvită colorat pe chipurile celor doi tineri care tocmai se impuseseră cu 6-3, 3-6, 7-6 (5), după două ore și două minute, în fața perechii ruse. Karen Haceanov și Andrei Rublev, obosiți după o lungă cursă în doi pe parcursul săptămânii, care i-a dus până în semifinale, au cedat în fața exuberanților și inspiraților canadieni. Tot în doi, aceiași doi, a funcționat și team-ul Frunzei de Arțar, dar ei au jucat un meci mai puțin, după ce în grupe au renunțat să mai dispute duelul cu adversarii americani, victoria fiind deja asigurată.

Dincolo de acest lucru, stă realizarea generală extraordinară a lui Vasek și Denis, 29 de ani, respectiv 20, generații diferite, dar ambii făcând parte din marele proiect al tenisului canadian care începe să livreze din ce în ce mai puternic. În primul meci al semifinalei, Andrei Rublev s-a impus clar în fața lui Pospisil, 6-4, 6-4. Același Pospisil care până azi câștigase toate meciurile de simplu, victorii la Fognini, Opelka și Millman. Apoi, Shapovalov a făcut un meci foarte bun în fața lui Haceanov, câștigând cu 6-4, 4-6, 6-4. Totul urma să se decidă la dublu. Iar dramatismul s-a prelungit până la ultimele secvențe.

"Nu a fost loc pentru eroare"

"Cred că ambele echipe au jucat fenomenal", spunea la final căpitanul nejucător al Canadei, Frank Dancevic. "Rușii au aruncat spre noi tot ce au avut, s-a decis la cine va veni cu loviturile mai bune. Nu a fost loc pentru eroare, băieții au riscat, au fost tari în momentele importante și iată-ne în finală", a adăugat el.

În acest nou format al Cupei Davis, disputat anul acesta în premieră, o finală de 18 echipe, pe durata unei săptămâni, Canada a obținut cea mai bună performanță din istorie. Până acum, aveau în palmares două semifinale, atinse la exact un secol distanță, în 1913, respectiv 2013. Azi însă, vor juca pentru Salatiera de Argint împotriva învingătoarei dintre Spania și Marea Britanie.

"Nu mai găsesc cuvinte. E incredibil cât de departe am ajuns săptămâna aceasta, eu și Vasel am jucat la alt nivel. Și să ne calificăm în finală după dublu, nici nu aș fi vrut altfel"
Denis Shapovalov

"Vom avea o zi mare, istorică, în finală și vrem să lăsăm tot ce avem acolo, în bătălie"
Vasek Pospisil

VIDEO Inepuizabilul Rafael Nadal o duce pe Spania în semifinale! Impecabil la simplu, liderul mondial a fost decisiv și la dublu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close