SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

CUPA DAVIS // Ziua normalității » Marius Copil s-a revanșat după eșecul rușinos de vineri și poate propulsa România în Grupa I

Marius Copil a găsit loviturile și determinarea necesare pentru a-și depăși adversarul FOTO Cristina Huțu
Marius Copil a găsit loviturile și determinarea necesare pentru a-și depăși adversarul FOTO Cristina Huțu

Articol de - Publicat sambata, 06 aprilie 2019 20:04

Marius Copil, 28 de ani, a adus punctul victoriei în întâlnirea din Grupa a II-a a Zonei Europa/Africa, 4-1 cu Zimbabwe, după ce dublul Mergea-Tecău deschisese sesiunea cu un succes clar.

A doua zi a înfruntării dintre România și Zimbabwe, desfășurată la Piatra Neamț, a pus lucrurile pe drumul logic, având în vedere diferența de valoare dintre cele două echipe.

Vineri a fost egalitate, 1-1, după disputarea primelor partide de simplu, dar azi, la ora prânzului, Florin Mergea și Horia Tecău au intrat în Sala Polivalentă cu unica țintă de a apleca balanța în favoarea României. Ceea ce au și făcut, cu un 6-1, 6-4 contondent, în fața fraților Benjamin și Courtney John Lock, în o oră și 2 minute. Niciun punct cedat pe primul serviciu, 85% eficiență pe al doilea, fileul dominat, retururi deranjante, tușe de finețe – loburile lui Florin și de forță – loviturile precise ale lui Horia. Și 2-1 la general.

A venit apoi rândul lui Marius Copil să-l înfrunte pe Takanyi Garanganga, numărul 449 ATP, învins vineri de Dragoș Dima. Numărul 1 la simplu al României traversează o perioadă dificilă, de nesigurață a jocului, după cum a admis chiar el, care s-a simțit și azi, dar mai puțin decât în ziua anterioară. Marius a strâns din dinți pentru a-și izola dubiile și a obținut punctul victoriei, 6-4, 7-5. A fost nevoie de aproape două ore, de depășirea frustrării de a nu converti decât 2 din cele 12 mingi de break avute, dar scopul a fost atins. Tânărul Filip Jianu a pus parafa finală, 6-3, 7-5 cu Mehluli Don Ayanda Sibanda, peste un 4-1 care poate urca România în Grupa I.

Decizia va veni în septembrie, când se vor juca și celelalte întâlniri din această categorie valorică. În aprilie se dispută 4 din cele 12 înfruntări ale Grupei a II-a. 

ROMÂNIA-ZIMBABWE 4-1

Vineri

  • Marius Copil - Courtney John Lock 4-6, 5-7
  • Dragoș Dima - Takanyi Garanganga 6-3, 6-3

Sâmbătă

  • Florin Mergea/Horia Tecău - Benjamin Lock/Courtney John Lock 6-1, 6-4
  • Marius Copil - Takanyi Garanganga 6-4, 7-5
  • Filip Jianu - Mehluli Don Ayanda Sibanda 6-3, 7-5

Citește și:

Marius Copil, mesaj emoționant după înfrângerea din Cupa Davis: „Așa e de la începutul anului”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
ray51
ray51  •  08 Aprilie 2019, 13:14

Prin prisma rezultatelor se pare ca Dragoș Dima va deveni mai bun decat Marius... Succes !

anne1970_ar
anne1970_ar  •  07 Aprilie 2019, 15:18

Dute maaaa! Chiar asa? In grupa I? Hihihihi

fibra
fibra  •  07 Aprilie 2019, 09:15

Parca avea probleme personale in primul meci,la al-II-lea au trecut?Inseamna ca l-a durut burta.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează