SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAȚII

Darren Cahill a dezvăluit cum se comportă Halep după o înfrângere: "O admir pentru acest lucru"

Articol de - Publicat sambata, 18 august 2018 12:31

Simona Halep e în semifinale la Cincinnati, după ce a trecut de ucraineanca Lesia Tsurenko, 29 de ani, 44 WTA, scor 6-4, 6-1. Liderul WTA o va întâlni diseară, nu înainte de ora 23:00, pe bielorusa Aryna Sabalenka (34 WTA), în direct pe TV Digi Sport 2 și liveTEXT pe GSP.ro.

Pentru prima dată, în această săptămână la Cincinnati WTA i-a adus pe tehnicieni față în față cu jurnaliștii. Ei au oferit o privire în culisele vieții jucătoarelor de tenis.

Antrenorii din circuitul WTA ies în față atunci când coboară în teren în timpul meciurilor. Interviurile ample cu ei sunt puține, unii chiar se feresc să intre în detalii cu ziariștii. În această săptămână, la Cincinnati, lucrurile au stat altfel. "E un nivel mare de stres pentru că această meserie este în alb și negru, e extrem de măsurabilă pentru public. Singurul lucru important e să câștigi. La acest nivel, ești angajat pentru a câștiga meciuri, e greu să se transforme în ceva de durată, care să aibă un plan pe termen lung. În unele cazuri e, dar pentru a-l duce la capăt e nevoie de rezultate. E o slujbă care te solicită 24 de ore din 24, șapte zile din șapte", a spus David Taylor, care în trecut a lucrat mulți ani cu Samantha Stosur, iar acum o antrenează pe Madison Keys.

Ce se întâmplă la înfrângeri 

Darren Cahill, antrenorul Simonei, a atins mai multe aspecte, iar unul dintre ele a fost cum se comportă cu liderul mondial după o înfrângere. "Depinde. Uneori nu vorbesc deloc, alteori, când e ceva de învățat, vorbim imediat după meci. Depinde de meciul pierdut și de felul în care a jucat. Dacă a dat totul pe teren și a încercat să găsească soluții, atunci nu e nevoie să vorbim deloc. Fiindcă tot ce-ți dorești de la cel pe care-l antrenezi este să găsească un mod de a câștiga meciul", a spus australianul.

Apoi a continuat: "E imposibil să câștigi tot, dar dacă intri pe teren cu atitudinea bună, vei reuși să găsești calea de a da ce ai mai bun și să controlezi tot ce poți controla. Am avut un mesaj constant în toți acești ani în care am lucrat împreună. Dacă avem ceva de învățat dintr-un meci, atunci vorbim, iar acest lucru e determinat de cum se simte ea. Uneori zâmbește. Alteori plânge. În alte cazuri, o îmbrățișare e de ajuns pentru a trece mai departe".

Darren spune că Simona are un echilibru în a trata victoriile și înfrângerile. "Nu se entuziasmează exagerat la succese, respectă înfrângerile și jucătoarele care o înving. O admir pentru acest lucru".

"Simona e o fată extraordinară, o iubesc de nu mai pot, e o persoană incredibilă. Are în jurul ei o echipă foarte bună și o familie senzațională. Sunt oameni normali din Constanța și chiar dacă părinții ei nu vorbesc deloc engleza simt că îi cunosc de 15 ani" 
Darren Cahill

Diferența dintre circuitul feminin și cel masculin

david taylor keys

David Taylor, tehnicianul cu care lucrează Madison Keys, a fost rugat să identifice diferențele dintre cele două circuite. "Ca să fiu foarte concret, cred că băieții se concentrează mai mult pe ideea de a nu-și pierde serviciul. Fetele au un joc la retur mult mai puternic. Sunt mult mai multe break-uri în tenisul feminin. Lovitura dominantă la băieți este forehand-ul, în timp ce la fete este reverul. Al doilea serviciu este cel care-i diferențiază cel mai mult. Dacă e să izolăm o lovitură, aș putea spune că 95 la sută dintre băieți au serviciul al doilea care produce daune și că 95 dintre fete nu posedă așa ceva sau nu pot folosi un serviciu kick, de exemplu".

"Am crezut că principala diferență e din punct de vedere emoțional, dar pe măsură ce vorbesc cu antrenorii de la masculin știu că și acolo sunt probleme, însă băieții pot găsi trei servicii în momente critice și să iasă din probleme, în schimb fetele trebuie să lovească de trei-patru ori"
David Taylor

Diferența de abordare

dieterkindlmann

Dieter Kindlmann, cel care o pregătește pe Elise Mertens, a subliniat că timpul petrecut alături de Maria Șarapova în postura de hittting partner a fost cea mai bună școală. A putut învăța de la Thomas Högstedt, Sven Groeneveld sau Jimmy Connors. "Jucătorii sunt diferiți, cu unii poți vorbi imediat după meci, alții nu vor sau unii vor să audă doar lucrurile pozitive, iar alții doar pe cele negative sau vor să discute doar despre ce pot îmbunătăți".

"Antrenorul e acolo atât în momentele bune, dar și în cele mai puțin bune. Nu poți doar să-ți împingi elevul tot timpul. Trebuie să găsești o metodă să-l faci fericit, să-i arăți lumea, orașele, să-l și educi. El trebuie să-și asume și responsabilitatea educării, să le arate cum merge viața, mai ales când sunt tineri"
Dieter Kindlmann

De ce nu reacționează urăt la înfrângeri

sloane murray

Kamau Murray, antrenorul lui Sloane Stephens, a explicat cum reacționeză americanca atunci când părăsește învinsă terenul. "Reacția la meciurile pierdute depinde și de ce s-a întâmplat înainte de meci. Dacă nu există dramă și reacții exagerate la înfrângerii este pentru că știm că sunt unele lucruri pe care le puteam face diferit. Unul dintre motivele pentru care Sloane e atât de stabilă este fiindcă este o persoană onestă și realistă. Dacă nu am fost pregătiți să jucăm, atunci nu vom plânge. Nu ne vom concedia antrenorul pentru că înfrângerile nu se întâmplă din senin, nu-i așa?", a spus el. El a continuat: "În tenis poți să faci totul perfect și să pierzi. Știind acest lucru poți să faci mai ușor față unor astfel de momente. Până la urmă, aceste fete călătoresc peste tot, stau la hoteluri de cinci stele, câștigă mulți bani și știu că voi toți ați vrea să se omoare între ele pentru fiecare meci, dar având în vedere de unde vin și câte au sacrificat se descurcă foarte bine".

"Cred că e nesănătos ca fiecare înfrângere să fie tratată ca sfârșitul lumii, de aceea vedem mulți antrenori schimbați, mulți preparatori dintr-o tabără în alta, schimbări de rachete. Cred că acesta este definiția reacției exagerate versus o evaluare a ceea ce s-a întâmplat și de ce"
Kamau Murray

"Sloane e o jucătoare foarte onestă. Vreau să mănânc asta sau cealaltă. Nu te mai purta așa. Poți să-mi aduci asta? Nu-mi place acest lucru. Cred că... Spune-mi cum să servesc. E ușor. Care sunt provocările cu ea? Cred că sunt unele literale, așa că trebuie să ai mare grijă la cuvinte"
Kamau Murray

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
portardelegenda
portardelegenda  •  19 August 2018, 11:58

Mulțumim ptr jurnalism de calitate

poli_4_ever
poli_4_ever  •  18 August 2018, 14:39

Doamna (domnisoara) Fleseru reprezinta o exceptie in redactia fituicii numai buna de invelit pestele. E serioasa, nu scrie articole elogioase la adresa clonei din popesti leordeni si nu sta in genunchi in fata ciobanului ***. Respectele mele pentru Roxana Fleseru.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

307361603349887
Dan Pastrama  •  18 August 2018, 14:38

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează