SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Darren Cahill după ce Indian Wells a fost anulat din cauza coronavirus: „Pauza e înțeleaptă, apoi totul se poate reseta pentru noi”

Darren Cahill, foto: Guliver/gettyimages
Darren Cahill, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 10 martie 2020 07:57

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, a vorbit în presa australiană despre amânarea Indian Wells și despre problemele pe care coronavirus le ridică în tenisul profesionist. 

  • CONTEXT: Organizatorii au anulat Indian Wells, turneul care trebuia să înceapă ieri, din cauza epidemiei de coronavirus din California;
  • Indian Wells e considerat cel mai important turneu după cele 4 de Grand Slam și este urmat imediat de cel de la Miami, care este și el în pericol să nu se desfășoare;

Darren Cahill, antrenorul în vârstă de 54 de ani, a vorbit despre problemele provocate de coronavirus în circuit și de faptul că lumea tenisului trebuie să ia o decizie în funcție de cum evoluează lucrurile până în Roland Garros, primul Grand Slam al anului, programat între 24 mai și 7 iunie. 

„Toți sunt nesiguri în aceste momente. Nu e vorba doar de tenis, ci de orice sport. Chiar și personalul medical îmi pare puțin nesigur și nu știe cât de repede se va raspândi acest virus. Dacă Miami va fi anulat (nr. 23-30 martie), atunci totul se va reseta pentru noi, pentru că după Miami totul se mută în Europa. În Italia e o criză majoră și avem WTA Roma în cateva luni (nr. 11-17 mai), pentru ca apoi să urmeze Roland Garros. În jurul acestor turnee ai 8-10 evenimente pe zgură în diferite țări. Cred că e înțelept să luăm o pauză, să vedem ce se intamplă în următoarele două sau patru săptămâni", a explicat Darrenn Cahill, citat de ziare.com. 

„Publicul care vine la un turneu ca Indian Wells e enorm. E al 5-lea Grand Slam. Interacțiunea dintre jucători și fani e mai mare decat la orice alt turneu. Organizatorii au luat toate aceste lucruri în considerare și n-au vrut să-și asume vreun risc. Toți realizează că se lucruri mai importante în viață decat tenisul. Cred că vom înțelege mai bine cu ce ne confruntăm după Miami" 
- Darren Cahill despre turneul de la Indian Wells

114 cazuride COVID 19 erau raportate până ieri în statul California, guvernatorul Gavin Newsom declarând stare de urgență

539 de cazurifuseseră contabilizate pe teritoriul SUA, în 34 de state și District of Columbia

Indian Wells, prima anulare din istorie

Turneul de la Indian Wells a debutat în 1974 la masculin, prima ediție fiind câștigată de australianul John Newcombe. Ilie Năstase a disputat finala un an mai târziu, fiind învins de alt australian, John Alexander. O singură dată nu s-a putut disputa finala, concursul fiind anulat în faza semifinalelor, din cauza ploilor abundente. La feminin a pornit din 1989, întâi ca un turneul de categorie III, apoi II, iar din 1997 I, atunci când Irina Spârlea ceda în finală în fața lui Lindsay Davenport. Din 2009 este turneu Premier Mandatory, iar Simona Halep a cucerit titlul în 2015.

Citește și:

Lumea tenisului, împărțită după anularea Indian Wells din cauza coronavirusului » Scenarii sumbre + gluma făcută de Tennys Sandgren: „Propun o nouă competiție” :)

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (2)
347655969058390
Ion Popescu  •  10 Martie 2020, 14:15

Darren - un om intelept si cu bun simt. Dupa cum evoluiaza situatia din Italia este posibil sa se anuleze turneul de la Roma. In curand vom afla situatia din SUA.

859779594095355
Nick Rasu  •  10 Martie 2020, 13:28

Cum adica Roland Garros "primul Grand Slam" al anului... Australian Open nu e Grand Slam..sau ala nu se pune pt. voi.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează