SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAȚII

Darren Cahill, fără contract cu Simona Halep! Cum a decurs prima discuție dintre cei doi: "I-am spus că nu sunt antrenorul perfect pentru ea" + de ce Sharapova a fost decisivă pentru Simona

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 24 octombrie 2018 13:29

Australianul Darren Cahill, 53 de ani, antrenorul Simonei Halep, 27 de ani, locul 1 WTA,  a făcut multe dezvăluiri interesante într-un podcast pentru revista Raquet, între ele explicând că între el și liderul WTA nu există contract scris, doar o înțelegere verbală asupra salariului.

În ultima zi petrecută la Singapore, Darren Cahill a purtat o discuție amuzantă și foarte detaliată cu Rennae Stubbs, fost lider mondial la dublu, actual comentator și care o pregătește acum pe Karolina Pliskova, într-un podcast pentru revista Raquet. Cel care o antrenează pe Simona Halep full-time din 2016 a vorbit despre începuturile sale în tenis, despre momentul în care a fost forțat de genunchi să renunțe la el și despre felul în care a ajuns să lucreze cu cei trei jucători pe care i-a dus pe prima treaptă mondială. 

După ce s-a retras, Darren a investit cu mai mulți prieteni într-un bar, unde uneori putea fi găsit servind bere. În timpul liber mai lovea cu unii tineri. Până când mama unui puști de 12 ani l-a solicitat pentru un meci. Scânteia lui Lleyton Hewitt a convins-o chiar și pe soția lui Cahill, Victoria, însă au urmat patru-cinci ani în care lucrau ocazional, iar la 18 ani părinții lui Lleyton și-au dorit ca Darren să călătorească în circuit cu fiul lor. "În primul an a urcat de pe 100 pe 22, apoi în al doilea pe 6, iar în al treilea pe 1", a povestit australianul în vârstă de 53 de ani.

Fără contract cu simona

Cu Simona, lucrurile au venit natural. "În 2015, după ce Adidas a decis să încheie programul, la US Open, eu și Simona am stat la masă și m-a întrebat dacă vreau să devin antrenorul ei full-time în 2016. I-am spus că nu sunt antrenorul perfect pentru ea, turneele de Mare Șlem sunt cele mai importante, iar eu aveam job-ul la ESPN. Am fost foarte cinstit. A fost în totalitate decizia ei. Mi-a spus că nu are nicio problemă. Nu mai era o adolescentă, era deja o jucătoare grozavă și știa în ce se bagă". 

Apoi a continuat: "Avea o echipă bună în jurul ei. Teo Cercel, care lucrează cu ea de zece ani și e mereu de bază. Putea să renunțe la mine oricând. M-a întrebat cum s-a întâmplat cu Andre, iar eu i-am povestit că am avut o perioadă de șase săptămâni de probă, apoi am mers și am luat mâncare pentru soțiile noastre și în drum spre restaurant mi-a spus cât vrea să mă plătească și am zis OK. M-a întrebat dacă am nevoie de contract, eu i-am zis că doar dacă are el nevoie și atunci am dat mâna și asta e. I-am spus Simonei povestea și a zis că și ea vrea la fel. OK, cât o să-mi oferi? A durat cam 30 de secunde și de atunci nu am mai discutat despre acest aspect." 

"Simona a dus multe pe umerii ei și felul în care s-a descurcat mă face să o respect și mai mult. Nu i-a fost deloc ușor și merită tot ce a câștigat. 99 la sută dintre fanii din țara ei îi sunt alături de ea și îi oferă mult sprijin, are însă probleme cu mass-media pentru că tot ce spune ea ajunge pe prima pagină dintr-un unghi negativ"Darren Cahill

Momentul US OPEN 2017

Darren Cahill a dezvăluit că înfrângerea din turul I de la US Open, cu Maria Sharapova, scor 4-6, 6-4, 3-6, a fost un moment important pentru jocul Simonei Halep.

"Înfrângerea de anul trecut de la US Open a învățat-o cel mai mult despre jocul ei. Pentru că a evoluat bine și totuși a pierdut. De obicei când joacă bine câștigă. Atunci și-a pus multe întrebări. Trebuia să lucreze la poziționare, să facă un pas în teren când adversara dă o minge scurtă, să joace cu mai mult risc, să-și schimbe pattern-urile la serviciu, erau prea previzibile. Am stabilit vreo 6-7 chestii la care să lucreze după acel meci. Le cunoștea, mai vorbisem, dar nu o simțeam foarte convinsă. După acel meci nu și-a luat pauză și a muncit. Apoi a venit săptămâna incredibilă de la Beijing", a declarat Darren Cahill.

 

CITEȘTE ȘI: 

Moment rușinos pentru antrenorul Simonei Halep: "Nu am ieșit din cameră două zile! Ea era profesionistă, dar eu aveam problemele unui băiat de 18 ani"

Darren Cahill, despre cum a ajuns să-l antreneze pe marele Agassi: "Soția spunea  « Marat e teribil de sexy. E o oportunitate imensă pentru tine» M-a sunat Andre și mi-a zis «Nu vrei să o lași pe soția ta pe lângă el»"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
bogdzsch
bogdzsch  •  24 Octombrie 2018, 16:06

Taci ma din gura ca acum vine PSD si ti-i impoziteaza.

kwd2015
kwd2015  •  24 Octombrie 2018, 15:45
Postat de scorpyon12 pe 24 Octombrie 2018, 15:41

Stam si ne uitam la Messi si Ronaldo cum sunt plimbati prin tribunale pt evaziune fiscala si vine Darren fara nici o greata si arunca o ditamai magaoaia. Ori minte ca sa para smecher, ori ii de-a dreptul ***. Eu spin ca minte de ingheata apele. De altfel Simona ar trebui repede sa iasa repede sa dezminteasca pana nu se incordeaza Stiucan si iese un SimoGate.

in poza aia esti primul sau al doile? baiatul sau sotul?

scorpyon12
scorpyon12  •  24 Octombrie 2018, 15:41

Stam si ne uitam la Messi si Ronaldo cum sunt plimbati prin tribunale pt evaziune fiscala si vine Darren fara nici o greata si arunca o ditamai magaoaia. Ori minte ca sa para smecher, ori ii de-a dreptul ***. Eu spin ca minte de ingheata apele. De altfel Simona ar trebui repede sa iasa repede sa dezminteasca pana nu se incordeaza Stiucan si iese un SimoGate.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează