SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, SUSPENDATĂ

Mesajul lui Darren Cahill pentru Simona Halep: „Aici avea să se ajungă oricum”

Simona Halep, alături de Darren Cahill // sursă foto: Guliver/gettyimages
Simona Halep, alături de Darren Cahill // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 13 septembrie 2023 08:07 / Actualizat miercuri, 13 septembrie 2023 08:49

Simona Halep, 31 de ani, a primit o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj. Darren Cahill (57 de ani), fostul antrenor al Simonei, continuă să fie alături de sportiva noastră.

  • ITIA a făcut anunțul marți după-amiază. Decizia nu este definitivă. Dubla campioană de Grand Slam poate face apel la TAS în termen de 21 de zile. 
  • Suspendarea Simonei va expira pe data de 6 octombrie 2026. În acel moment, Halep va avea 35 de ani.

Halep a transmis că va face apel la TAS și că va ataca în instanță compania care a produs suplimentul pe care ea îl consideră „contaminat cu roxadustat”. 

Prima reacție a Simonei Halep după suspendarea de 4 ani: „Totul s-a întâmplat după ce grupul de experți mi-a aflat identitatea!”
HALEP, SUSPENDATĂ
Prima reacție a Simonei Halep după suspendarea de 4 ani: „Totul s-a întâmplat după ce grupul de experți mi-a aflat identitatea!”

Darren Cahill, mesaj pentru Simona Halep: „Rămâi puternică!”

„Cei care mă cunosc știu deja părerea mea despre acest caz. Sprijinul meu față de Simona este neclintit. Rămâi puternică, Simo. Acest caz oricum avea să ajungă la TAS”, a scris Cahill pe Twitter.

Simona Halep, suspendată 4 ani. Comunicatul oficial al ITIA

ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic. 

Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții. Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole: 

- prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open 
- folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping. 

Tribunalul a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei 3 experți. Concluzia a fost că „cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul lui Halep. Tribunalul a ascultat argumentul Simonei Halep, că un supliment ar fi fost contaminat, dar asta nu ar fi putut determina volumul de roxadustat prezent în proba pozitivă 

- Comunicatul ITIA

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Andrei Pavel, șocat în telefon de verdictul primit de Simona Halep: „Cum? E singurul cuvânt pe care pot să ți-l spun”
SUSPENDARE
Andrei Pavel, șocat în telefon de verdictul primit de Simona Halep: „Cum? E singurul cuvânt pe care pot să ți-l spun”
Ilie Năstase pentru GSP, după suspendarea pe 4 ani a Simonei Halep: „Dacă era americancă, nu avea parte de acest tratament. Drastic!”
INEDIT
Ilie Năstase pentru GSP, după suspendarea pe 4 ani a Simonei Halep: „Dacă era americancă, nu avea parte de acest tratament. Drastic!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
danglumetu
danglumetu  •  14 Septembrie 2023, 21:05

astia vorbesc de halep cam ca ilie dumitrescu despre ianis!

paulg40
paulg40  •  13 Septembrie 2023, 13:19

Cum sa dus laantrenorul Murătura ăla cu gel pe par au inceput problemele ei.

antirisc
antirisc  •  13 Septembrie 2023, 12:59

V-o amintiți pe Simona să recurgă la trageri de timp și alte tertipuri când era în situații dificile? Comparați atitudinea trișorilor dovediți care au acceptat pedeapsa cu a ei. Argument de bun simț. Cat woman și partenerul au un comportament care să-i absolve de implicare? Ea a stricat o finală de grand slem pentru că n-o câștiga și-și va fi făcut scrupule în a se implica în răzbunări de caractere mici? Alt argument de bun simț. Acest sport e corrupt cum numai ciclismul pare să fi fost. Drept consecință interesul a decăzut enorm. Asta poate fi o încercare de a trezi o parte din audiența pierdută, dar ticăloșia nu supraviețuiește prea mult...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează