SPORTURI  »  TENIS  »  DOPAJ

Șoc de amploare în WTA! Dayana Yastremska, suspendată provizoriu pentru dopaj

Dayana Yastremska / Sursă foto: Imago Images +29   FOTO
Dayana Yastremska / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 07 ianuarie 2021 17:39 / Actualizat joi, 07 ianuarie 2021 18:11

Dayana Yastremska (20 de ani, 29 WTA) a fost suspendată provizoriu pentru dopaj. Anunțul a fost făcut în urmă cu scurt timp de ITF, care a anunțat oficial motivul pentru care ucraineanca a fost sancționată.

În urma unui test anti-doping efectuat pe 24 noiembrie 2020, în afara competițiilor, Agenția Națională Anti-Doping a stabilit că jucătoarea din Ucraina a folosit Mesterolon, un medicament cu androgeni și steroizi anabolizanți, utilizat pentru tratarea nivelului scăzut de testosteron. Medicamentul, unul controversat, mai este folosit și pentru a trata infertilitatea masculină.

Substanța e interzisă de regulamentele anti-doping în vigoare, astfel că Dayana Yastremska a fost suspendată provizoriu începând cu data de astăzi. Yastremska poate face apel, însă, până în acest moment, nu și-a exercitat acest drept.

Dayana Yastremska, printre jucătoarele de viitor din circuitul feminin

Dayana Yastremska este considerată unul dintre vârfurile noii generații din tenisul feminin, fiind o jucătoare cu lovituri puternice, extrem de agresivă. Ucraineanca în vârstă de 20 de ani are deja 3 turnee WTA în palmares, dar nu a confirmat și la Grand Slam-uri. Cea mai bună performanță la o astfel de competiției este turul 4, la Wimbledon 2019.

Yastremska e antrenată în prezent de belgianul Olivier Jeunehomme, după o perioadă în care a colaborat cu mult mai cunoscutul strateg Sascha Bajin, omul care a contribuit la ascensiunea lui Naomi Osaka.

Yastremska a întâlnit-o în circuit și pe Simona Halep. Cele două s-au întâlnit în 2020, în optimile de la Roma. Jucătoarea noastră s-a impus cu 7-5, 6-4.

21a fost cel mai bun loc ocupat de Yastremska în clasamentul WTA. În prezent, se află pe locul 29

2,1 milioane de dolaria încasat Yastremska din premii

GALERIE FOTO Imagini cu Dayana Yastremska, una dintre cele mai sexy jucătoare din circuit

FOTO: Instagram @dayana_yastremskay
FOTO: Instagram @dayana_yastremskay
FOTO: Instagram @dayana_yastremskay
FOTO: Instagram @dayana_yastremskay
+25 FOTO

VIDEO Alexandra Cadanțu despre dopajul în tenis: „Am avut 5 turnee consecutive în care mi-au făcut testul anti-doping”

Citește și alte știri din tenis: 

Sorana Cîrstea s-a retras de la Abu Dhabi în ziua meciului cu Pliskova! Motivul, anunțat de WTA

EXCLUSIV Gabriela Ruse, despre ce învață de la Simona Halep: „Asta iau de la ea” » Decizia cu privire la Australian Open și cum a schimbat-o noul antrenor

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
briceag
briceag  •  07 Ianuarie 2021, 21:22

O fi fost de viitor, dar la 21 de ani si locul 30 nici n-a rupt gura targului. Nu-mi amintesc sa fi facut ceva in vreun turneu mare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează