SPORTURI  »  TENIS  »  GERMANIA

Motivul surprinzător pentru care Simona Halep și celelalte jucătoare sunt discriminate în circuit: „90% din oameni văd tenisul dintr-un singur unghi”

Simona Halep și Andrea Petkovic, după un meci câștigat de Simo la Roland Garros 2018, foto: Guliver/gettyimages
Simona Halep și Andrea Petkovic, după un meci câștigat de Simo la Roland Garros 2018, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 26 octombrie 2020 11:35 / Actualizat luni, 26 octombrie 2020 11:55

Jucătoarea de tenis Andrea Petkovic (33 de ani și loc 99 WTA) vede discrepanțe clare în tenis între femei și bărbați. Distribuția egală a premiilor în turneele majore este „întotdeauna descrisă ca un defect”.

Andrea Petkovic s-a plâns de tratamentul inegal al femeilor și bărbaților în sportul alb. „Egalitatea o avem doar simbolic” a declarant jucătoarea de 33 de ani într-un interviu acordat publicației „Augsburger Allgemeine”.

„Primim aceiași bani doar la turneele de Grand Slam – și asta ne este întotdeauna atașată ca un defect. Pentru că 90% din oameni văd tenisul doar în turneele de Grand Slam și apoi se gândesc că bărbații joacă maximum cinci seturi, adică vreo cinci ore, iar femeile maximum trei – asta este nedrept”, a explicat Petkovic, citată de Der Spiegel. 

Petkovic: „Numărul de turnee WTA nu e egal cu cel din ATP”

„Punctul esențial al problemei este că restul turneelor de tenis reprezintă 90% din sezonul competițional. În afară de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open, femeile au semnificativ mai puține competiții și câștigă mult mai puțin decât bărbații. Cu alte cuvinte, numărul de turnee WTA nu e la egalitate cu cel din turneele ATP”. 

În finalul interviului, Petkovic a declarat că „Ceva s-a schimbat în ceea ce privește imaginea corpului. Chiar și femeile cu corpuri atletice pot fi considerate frumoase în ziua de azi pentru că susțin fitness-ul.”

6 titluriare în carieră Andreea Petkovic: 2015 - Antwerp; 2014 - Charleston, Bad Gastein, Sofia; 2011 - Strasbourg; 2009 - Bad Gastein.

Citește și alte știri din tenis:

Novak Djokovic i-a pus gând rău lui Federer: „Până în martie sper să-l depășesc”

Rafael Nadal participă la o competiție profesionistă de golf » Pe ce loc a încheiat prima zi de concurs

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
remarque
remarque  •  26 Octombrie 2020, 12:28

Unora le place karting-ul. Altora Formula 1. Nu e discriminare. E piata. Sportul e un spectacol si spectacolul este o marfa. Care se vinde. Pe bani. Ai ce vinde? Primesti bani. Nu ai ce vinde? Strigi ca esti discriminat. Neomarxim in capitalism. Apa, aerul si fraierul nu se termina niciodata.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează