SPORTURI  »  TENIS  »  SCANDAL DOPING

De ce tace toată lumea? Chris Evert e surprinsă de reacţia discretă a jucătorilor în cazul Maria Şarapova

Maria Şarapova riscă o suspendare de un an sau doi // FOTO Guliver/GettyImages
Maria Şarapova riscă o suspendare de un an sau doi // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 10 martie 2016 00:00

Peste două zile, Şarapova va intra în stare de suspendare, situaţia ei urmând a fi analizată de ITF.

Rusoaica a anunţat luni că a fost depistată pozitiv la Meldonium, în urma unui control doping făcut pe 26 ianuarie, după sfertul de finală de la Australian Open disputat contra Serenei Williams.

De atunci, reacţiile curg, înscriindu-se într-un spectru larg, de la stupoare la condamnare totală, trecând prin compasiune şi confuzie. În tot acest vârtej, Chris Evert, de 18 ori campioană de Mare Şlem în anii 70-80, e mirată de lipsa sprijinului pentru Maria Şarapova din partea jucătorilor şi jucătoarelor.

Ironic poate, între primele şi puţinele persoane care au oferit semne de empatie a fost tocmai rivala cea mai aprigă, Serena Williams. Asta i se pare surprinzător lui Evert. "Nu văd prea mult sprijin din partea colegilor de circuit", a spus americanca pentru ESPN. "Maria Şarapova s-a izolat întotdeauna de restul lumii tenisului. A făcut cunoscut acest lucru, că nu poate fi prietenă cu alte jucătoare. Iar acum toţi sunt muţi".

Chris Evert caută o explicaţie: "Că e vorba de şoc, sau nu vor să se implice, sau n-au o părere, e ciudat că nu prea mulţi şi-au exprimat sprijinul pentru ea. E ultima persoană la care te-ai fi gândit că i se va întâmpla aşa ceva, cu echipa extinsă şi profesionistă pe care o are alături".

Şi a mai observat ceva fosta campioană: "E un avertisment bun pentru superstaruri. Chiar dacă aduci bani pentru sport, chiar dacă faci rating, sportul nu te protejează. În final, nu contează cine eşti".

"Îmi pare rău pentru ce i se întâmplă. O ştiu de foarte multă vreme. Sper să iasă mai puternică din această încercare"
Novak Djokovici

"A fost o greşeală. E om, poate să apară şi o astfel de situaţie. Pur şi simplu, nu o pot asocia cu dopajul"
Flavia Pennetta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
1571917883126612
John Frandesh  •  11 Martie 2016, 01:21

Ceilalti si celelalte nu prea comenteaza deoarece unii dintre ei sunt in aceeasi situatie...o parere gresit exprimata poate extinde controlul...asa ca de ce sa riste

711328942333656
Bortan Serban  •  10 Martie 2016, 14:44

Chiar daca acest medicament nu a fost interzis pana la 1 ianuarie 2016,nu inseamna ca celelalte jucatoare l-au folosit. Nu se stia de unde are atata forta si rezistenta. Celelalte fete ar trebui sa-i ceara daune, nu sa le fie mila de ea.Trisoarea !

comabi
comabi  •  10 Martie 2016, 13:23
Postat de steaua1986forever pe 10 Martie 2016, 11:30

Chris Evert asta nu stie ca in ziua de azi tenisul inseamna 90% PR, 5% talent si 5% munca probabil. Iar Dopadova are un PR foarte puternic. Adica de foarte, foarte, foarte multe milioane de dolari pe an. In anii trecuti aceasta rusoaica (injurata cu sarg la ea acasa pentru ca e 'americana') nu a fost nici macar in primele 10 si cu toate astea avea contracte de publicitate asemanatoare cu Serena (care e de ani de zile nr.1). Oare de ce? Asta ar trebui sa se intrebe acest Chris Evert...De ce se premiaza urletele, cracii lungi si parul blond in loc de performanta sportiva adevarata.

Stiu ca nu ar trebui sa gandesc astfel cand vad asemenea nick-uri, dar, de data aceasta, nu ma pot abtine, pentru ca dovedesti ca esti total pe langa:))). Te rog, comenteaza despre fotbal. Nu prea ai ce cauta aici. Si asta in primul rand pentru ca nu stii ca acest CHRIS EVERT, este, de fapt, o aceasta :)))). Restul, ca Sharapova n-a fost in primele 10 jucatoare :))))), nici n-are sens sa mai comentez. So, stai jos. Pentru azi ai nota minus minus 2.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close