SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA CINCINNATI

De neoprit! Simona Halep a trecut de Radwanska și va avea un meci dificil în semifinale la Cincinnati

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 august 2016 08:01

Simona Halep s-a impus în două seturi, scor 7-5, 6-1, în fața jucătoarei din Polonia, Agnieszka Radwanska. Românca o va întâlni în semifinale pe nemțoaica Angelique Kerber, care a trecut în 3 seturi, 4-6, 6-3, 6-0, de Carla Suarez Navarro.

Din cauza ploii, meciul a început cu aproape o oră mai târziu decât era programat, iar Simona a intrat greu în joc, permițându-i adversarei să puncteze nesperat.

Numărul 4 WTA e pe val a avut un start greoi, a greșit mult în primele game-uri Radwanska conducând cu 4-0, dar românca a revenit spectaculos și și-a adjudecat primul set, scor 7-5!

Cu o stăpânire de sine incredibilă, Halep a a  spulberat-o pe adversară în setul doi, scor 6-1, și e mai pregătită ca niciodată de întâlnirea dificilă  din semifinale, cu Angelique Kerber. Jucătoarea germană, locul 2 WTA, are șansa să ajungă numărul 1 mondial dacă va câștiga acest turneu. 

"Trebuie să schimbi ritmul. N-am mai lovit atât de puternic ca în primele 4 game-uri și n-am mai greșit atât de mult ca în startul meciului.
Radwanska a avut un start foarte bun, în acele 4 game-uri, dar apoi a trebuit să schimb ceva, să încerc mai multe unghiuri, am revenit și cred că am fost cea care a dominat partida" Simona Halep

Despre partida tare din semifinale, contra lui Angelique Kerber, Simona a spus: "Trebuie să-mi stăpânesc emoțiile. Când joc contra lui Kerber, simt că pot fi agresivă, dar nu e așa ușor.

Trebuie să am răbdare, să-mi fac jocul, cum am făcut azi. Cred că va fi o partidă asemănătoare cu cea de azi. Trebuie să lupt, știu că pot câștiga, am această încredere. Știu că înfrunt o mare jucătoare, dar n-am nimic de pierdut. Îmi voi face treaba și voi încerca să o înving".

Meciul dintre Simona Halep și Angelique Kerber va avea loc în această seară, de la 21:30.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Garbine Muguruza și Karolina Pliskova.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (70)
cris4co
cris4co  •  20 August 2016, 20:50

Succes Simo ! Nu face cadou lu Kerber si acest turneu doar ca sa o scoti pe Serena...

merace
merace  •  20 August 2016, 14:30
Postat de merace pe 20 August 2016, 14:21

Simona va avea 3 turnee: Montreal, Cincinnati si US Open (e inclus si acesta in cele 5).

Dar ca sa aiba sanse la bonusul US Open Series, nu e de ajuns ca o jucatoare sa participe in 3 din cele 5 turnee (Stanford, Montreal, Cincinnati, New Haven si US Open insusi!), ci sa ia puncte in 3 turnee (adica sa ajunga in fiecare cel putin pana in optimi).

merace
merace  •  20 August 2016, 14:21
Postat de ticbis pe 20 August 2016, 11:54

Precizarile tale sunt corecte; intre timp m-am lamurit si eu: se face un clasament (pe puncte) intre participantele la turneele nord-americane ce preced GS de la Flushing Meadows. Insa bonusul financiar aferent acelor rezultate cumulate se acorda apoi in functie de performanta inregistrata la US Open de la NY. Spre exemplu, daca in acel clasament ai ocupat locul 3, la Flushing Meadows primesti suplimentar un bonus de 3750$ pt. turul I; 6250$ pt. turul II; 10000$ pt. turul III; 17500$ pt. optimi; 31250$ pt. sferturi; 62500$ pt. semifinale; 125000$ pt. finala; 250000$ pt. castigarea trofeului. Daca in clasamentul nord-american esti pe locul 1 si daca ai castigat si GS-ul de la Flushing Meadows, atunci bonusul este intradevar de 1 milion de dolari! A mai ramas o singura incertitudine: se pare ca in clasamentul turneelor nord-americane premergatoare US Open nu intra decat sportivele ce au participat la cel putn 3 dintre ele. Ori degeaba Simona a castigat deja Rogers Cup si va castiga probabil si la Cincinnati; nu intra in clasament pentru ca nu a participat si la un al treilea turneu din serie. De asta zic, poate ca daca ar fi facut macar act de prezenta si la New Haven, ar fi ciugulit ceva banuti in plus...

Simona va avea 3 turnee: Montreal, Cincinnati si US Open (e inclus si acesta in cele 5).

Vezi toate comentariile (70)
Comentează