SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA SHENZEN

Debut dificil » Simona Halep a avut nevoie de trei seturi ca să cîştige primul meci din 2015

Articol de - Publicat marti, 06 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 05 ianuarie 2015 21:27

A treia jucătoare a lumii a învins-o în primul tur la Shenzhen pe Annika Beck cu 4-6, 6-4, 6-3. A fost al treizecelea meci cîştigat de româncă după ce a revenit de la 0-1 la seturi din 2010 încoace.

Simonei Halep i-a lipsit competiţia. I-au lipsit meciurile. Pregătirea fizică nu este printre preferatele ei. Îi place să joace, să-şi măsoare forţele cu cineva. După aproape două luni fără jocuri, românca a disputat ieri primul meci al sezonului. Tocmai în China, la turneul de categorie International de la Shenzhen, acolo unde este principala favorită.

Adversara i-a fost tînara Annika Beck, care speră ca într-o zi să urmeze traseul Simonei. Ambele jucătoare s-au impus în turneul junioarelor de la Roland Garros, românca în 2008, iar germanca în 2012. La 20 de ani, ea caută să urce cît mai sus în clasament, deocamdată e pe 55. Însă acest lucru n-a împiedicat-o să fie curajoasă.

Profitînd de unele greşeli ale numărului trei mondial, ea a confiscat primul set cu 6-4. Simona e încă în faza de recuperare a senzaţiilor pe teren. "După primul set am ştiut că trebuie să fiu mai agresivă, să lovesc mai tare, să deschid unghiurile mai mult şi cred că am făcut o treabă bună", a spus Simona la final.

10 duble greşeli
Lucurile bune din teren s-au materializat şi pe tabelă şi românca a luat următoarele seturi cu 6-4 şi 6-3, chiar dacă a avut unele emoţii în cel de-al treilea set, cînd şi-a cedat seviciul, dar a revenit imediat şi a pus punct partidei după 1 oră şi 53 de minute de joc.

"A fost primul meci al sezonului pentru mine şi e de fiecare dată greu. Am luptat pentru fiecare punct  şi mi-am dorit foarte mult să cîştig acest joc. Mă bucur că m-am calificat mai departe", a completat Halep.  Românca şi-a cedat de patru ori serviciul în acest meci, comiţînd 10 duble greşeli.

În ultimii cinci ani, Simona a jucat 73 de meciuri de cîte trei seturi în circuitul profesionist. Raportul dintre cele cîştigate şi cele pierdute este de 47-26.  Din cele 47 de victorii în trei manşe, 30 dintre ele s-au petrecut după ce românca a pierdut prima parte a întîlnirii.

În turul următor, a treia jucătoare a lumii o va întîlni pe Natalia Vihlianţeva, o rusoaică în vîrstă de 17 ani care se află pe locul 584 şi care a intrat pe tabloul de la Shenzhen graţie unui wild card.

Partida dintre Halep şi Vihlianţeva se joacă miercuri. Turneul din China nu este transmis de nici o televiziune din România.

Apariţie în roz
După victoria din faţa Annikăi Beck, pe seară, Simona a participat la petrecerea jucătoarelor. Favoritele 1 şi 2, Halep şi Kvitova au fost vedetele serii. În timp ce Simona a ales o rochiţă roz scurtă, campioana de la Wimbledon a ales negrul, o pereche de pantaloni şi o bluză cu sclipici. Cele două au participat împreună la mai multe acţiuni de promovare a turneului înainte de startul competiţiei.

ALTE ŞTIRI DIN TENIS:

Înfrîngeri pentru Begu şi Niculescu
Simona Halep a rămas singura româncă pe tabloul de simplu de la Shenzhen. După ce Alexandra Dulgheru a părăsit duminică întrecerea, ieri Irina Begu şi Monica Niculescu au pierdut în primul tur. Begu, 40 WTA, a fost învinsă de jucătoarea cehă Katerina Siniakova, 83 WTA, cu  7-6 (5), 4-6, 1-6, în timp ce Niculescu, 46 WTA, a pierdut la slovena Polona Hercog, 94 WTA, cu 1-6, 5-7.

A cerut un espresso
Serena Williams, liderul mondial, a ales să înceapă sezonul jucînd la Cupa Hopman, o întrecere pe echipe, care se desfăşoară la Perth. Ea reprezintă SUA alături de John Isner. Ieri, în timpul întîlnirii cu Italia, cînd se confrunta cu Flavia Pennetta, Serena a cerut un espresso. Italianca cîştigase primul set cu 6-0.

"Mai întîi am întrebat dacă e legal să cer un espresso în timpul meciului pentru că nu am mai trecut printr-o astfel de experienţă pînă acum. Sînt o băutoare înrăită de cafea şi nu apucasem să-mi iau porţia de dimineaţă şi acest lucru se simţea. Sufăr încă pentru că am schimbat fusul orar", a spus americanca în vîrstă de 33 de ani.

După ce şi-a luat porţia de cofeină, liderul mondial s-a impus cu 0-6, 6-3, 6-0. SUA a cîştigat întîlnirea cu 3-0, după ce John Isner l-a învins pe Fabio Fognini, iar americanii au cîştigat şi meciul de mixt.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1349magus
1349magus  •  06 Ianuarie 2015, 12:46
Postat de 4patraulea pe 06 Ianuarie 2015, 11:46

simona are un serviciu execrabil, aici trebuie sa faca ceva, daca-si rezolva aceasta problema poate castiga si ea turnee de grand slam, altfel nu

Ce comentariu! Zici ca e titlu de articol din Click.

4patraulea
4patraulea  •  06 Ianuarie 2015, 11:46

simona are un serviciu execrabil, aici trebuie sa faca ceva, daca-si rezolva aceasta problema poate castiga si ea turnee de grand slam, altfel nu

Vezi toate comentariile (2)
Comentează