SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Detaliul interesant remarcat de Mats Wilander, după prima victorie reușită de Simona Halep la Australian Open: „Cred că, alături de Darren Cahill, realizează asta”

Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images +7   FOTO
Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 08 februarie 2021 18:53 / Actualizat luni, 08 februarie 2021 20:19

Simona Halep (2 WTA, 29 de ani) a debutat cu succes la Australian Open 2021 și a învins-o în turul I pe australianca Lizette Cabrera (23 de ani, 140 WTA), scor 6-2, 6-1.

Fostul mare campion suedez Mats Wilander a remarcat agresivitatea etalată de Simona Halep la mingile jucate la retur și crede că Simona „trebuie să iasă din zona de confort pentru a putea câștiga astfel de turnee”.

„Halep nu a părut să întâmpine probleme [la spate], a părut într-o formă excelentă. Tot ceea ce face bine a făcut bine și acum. S-a mișcat bine, a servit bine, a lovit cu reverul bine. Simona a arătat foarte bine. Majoritatea jucătoarelor lovesc mingea puternic, însă în acest meci Cabrera i-a acordat timp prea mult. Terenurile sunt mai rapide în acest an, ceea ce mă gândesc că va favoriza jucătoarele care nu au atâta forță.

Simona a câștigat 68% din punctele jucate pe primul serviciu advers astăzi, un număr incredibil de mare. Când ești Simona Halep și nu deții acea forță în lovituri nu este niciodată ușor – trebuie să te forțezi să lovești devreme și să îți dezlănțui brațele, ceea ce ea a făcut. Cred că alături de Darren Cahill, Simona realizează că trebuie să iasă din zona de confort și să riște puțin pentru a putea câștiga astfel de turnee”, a spus Mats Wilander, la Eurosport. 

Simona Halep: „Am reușit să-mi ating obiectivul de a juca puțin mai agresiv”

„Am avut probleme cu spatele acum câteva zile. A fost prea frig pe teren din cauza aerului condiționat, atunci când s-a închis acoperișul, așa că spatele mi-a fost ușor blocat. Am urmat un mic tratament iar acum mă simt foarte, foarte bine. Am avut emoții înaintea meciului, trebuie să recunosc. Mereu este frumos să am persoane alături de mine și să le simt energia. Mi-a lipsit mult asta anul trecut și mă bucur mult că avem șansa să jucăm cu spectatori care să ne privească.” 

Astăzi mi-am propus să joc puțin mai agresiv, să dau drumul brațelor și să lovesc mingea, pentru că poate fi emoționant să începi un Grand Slam și nu este ușor. Am reușit să-mi ating obiectivul de a juca puțin mai agresiv” 
- Simona Halep

VIDEO Simona Halep, declarații după victoria cu Lizette Cabrera

FOTO Imagini spectaculoase din victoria reușită de Simona Halep în fața lui Lizette Cabrera

+3 FOTO

Citește și alte știri despre Simona Halep:

VIDEO Simona Halep îi cucerește pe fanii de la Australian Open: „Da, puteți să îmi spuneți așa”

VIDEO Simona Halep, primele declarații după victoria din turul I de la Australian Open: „A fost greu să încep turneul după atât timp de pauză, dar mă simt bine”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
1017226401642400
Giorgio Rizzo  •  08 Februarie 2021, 22:45
Postat de bazinga pe 08 Februarie 2021, 20:41

Zambete, veselie, traiasca Toni, toate frumoase pana la infrangere ! Apoi, ghinion, nu am avut mari asteptari, asa e viata ! Cunoastem scenariul ! Clasic deja, prea clasic !

in afara de blah blah blah ce stii in , despre tennis? cautati alt hobby

bazinga
bazinga  •  08 Februarie 2021, 20:41

Zambete, veselie, traiasca Toni, toate frumoase pana la infrangere ! Apoi, ghinion, nu am avut mari asteptari, asa e viata ! Cunoastem scenariul ! Clasic deja, prea clasic !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează