SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Dezastru pentru Șarapova! Anunț de ultimă oră: "Ăsta e un Grand Slam, nu casting! N-are ce căuta"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 20 aprilie 2017 15:59

Bernard Giudicelli, președintele Federației Franceze de Tenis, a declarat că oficialii de la Roland Garros nu pot invita la turneu o persoană care a consumat substanțe interzise, având în vedere investițiile făcute pentru lupta antidoping.

Giudicelli susține că o decizie în privința unui eventual wildcard pentru Maria Șarapova la Roland Garros va fi luată pe 15 mai.

"Organizăm un turneu de Grand Slam, nu un casting. Investim 1,5 milioane de euro în lupta antidoping şi nu putem invita o jucătoare sancţionată pentru consum de substanţe interzise.

Nu putem, pe de o parte, să mărim fondurile pentru lupta antidoping şi, pe de altă parte, să o invităm pe ea. Integritatea este punctul nostru forte. Preferăm ca ea să revină complet reabilitată", a spus oficialul francez pentru L'Equipe.

Rusoaica de 30 de ani a primit deja wildcard-uri pentru turneele WTA de la Stuttgart, Madrid și Roma. Grand Slam-ul francez va avea loc în parioada 22 mai - 11 iunie. 

Șarapova a câștigat de două ori turneul de la Roland Garros, în 2012 și în 2014. Cel de-al doilea trofeu a venit în urma unei finale câștigate în fața Simonei Halep.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (35)
ray51
ray51  •  21 Aprilie 2017, 09:06

Un mare BRAVO d-le Bernard Giudicelli. Dupa nume pareti a avea stramosi italieni. Ati putea lua legatura si cu organizatorii de la Roma.

lapusneanul
lapusneanul  •  21 Aprilie 2017, 08:59
Postat de adi_stelistul pe 20 Aprilie 2017, 19:26

M-am facut de ras in fata ta. Pentru ca n-am stiut o anumita chestie? In primul rand ca e normal sa nu le stii pe toate. In al doilea rand ca e ridicol sa stii cateva chestii si sa faci parada de ele lasand impresia ca stii totul. In al treilea rand un om destept este constient de limitele sale si le accepta. Un prost e complexat de ele si vrea sa pozeze in ce nu e. Dar asta e o chestie pe care nu vreau sa ti-o explic prea in amanunt, sa nu te doara capul. In al patrulea rand, m-am uitat pe regulament si daca ai dreptate pe chestia cu 42 de zile inainte de GS in cazul calificarilor am vazut foarte clar ca nu e trecuta nicio data limita. Asa ca... cine stie, never say never. Dar chiar daca tu ai dreptate, ajung la punctul 5: pentru a ma face de ras in fata cuiva ar trebui sa-i port respectivului o cat de mica stima. Nu e cazul.

1. nu sunt o persoana importanta ca sa te faci de ras in fata mea..2.te-ai facut de ras crezand ca esti mai destept decat presedintele federatiei franceze de tenis..3. legat de punctul 2..bernard giudicelli e un prost, nu avea de unde sa stie ca sarapova poate acumula puncte la cele 3 turnee.....:) 4. comentariul tau nu iese din tiparul fecesebistului ..5 legat de punctul 4..fecesebistul se crede superior si neaga intotdeauna evidenta..5 daca tot ai adus vorba de prost iti spun doar atat, prostul care nu-i fudul, parca nu e prost destul( cazul tau) ...

catalynn
catalynn  •  21 Aprilie 2017, 00:59
Postat de valyomanyd pe 20 Aprilie 2017, 22:20

:))) Vreau sa fac o precizare pentru toti aceea care au devenit mari specialisti in tenis dupa ce a ajuns Simona in top 10 si se dau mai destepti decat Bernard Giudicelli :)) Lista cu participantele la RG se INCHIDE cu 6 saptamani ( vad ca in urma cu cateva ore a spus si altcineva acelasi lucru) inainte de a incepe turneul, exceptand retragerile si acordarea de Wildcard-uri ..Asadar, SUSPENDATA poate sa castiga toate cele trei turnee ( Stuttgart, Madrid si Roma) la RG nu are cum sa joace, daca nu primeste WC, nici macar in calificari !

Sincer sa fiu aceste detalii nu m-au interest in mod deosebit, la calificari nu ma uit niciodata, nici macar cand joaca ale noastre, asa ca sper sa ai dreptate, trisoarea nu are ce cauta la GS! :-)))

Vezi toate comentariile (35)
Comentează