SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP, VICTORIE LA TAS

VIDEO / EXCLUSIV Dezbatere la GSP Live, despre „cazul Halep”: „Este exclusiv vina lui” / „Așa fac toți sportivii pe care i-am cunoscut eu”

Articol de , - Publicat miercuri, 06 martie 2024 14:11 / Actualizat miercuri, 06 martie 2024 14:22

Raul Rusescu, expert GSP Live, nu înțelege cum Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep în momentul în care aceasta a fost contaminată cu roxadustat, nu este în niciun fel tras la răspundere pentru substanța interzisă ajunsă în corpul sportivei noastre.

Rusescu a purtat un dialog cu jurnalista GSP Roxana Fleșeru, care a explicat și motivele pentru care francezul în vârstă de 53 de ani nu a fost pedepsit.

„Dacă aș fi Simona, asta aș face astăzi” » Raul Rusescu analizează „la sânge” cazul Halep: „E total inacceptabil, de ei depinde viața unui om!”
HALEP, ADIO SUSPENDARE
„Dacă aș fi Simona, asta aș face astăzi” » Raul Rusescu analizează „la sânge” cazul Halep: „E total inacceptabil, de ei depinde viața unui om!”

VIDEO. Dezbatere la GSP Live despre „cazul Simona Halep”, cu Raul Rusescu și Roxana Fleșeru

- Raul Rusescu: „Roxana, spuneai mai devreme că, dacă nu știa Simona Halep despre produsul contaminat, de ce ar ști Mouratoglou? Eu am altă viziune. Când aleg să lucrez cu tine și cu staff-ul tău, tot ce înseamnă academia Mouratoglou, e exclusiv datoria antrenorului să știe. Eu mă încred în tine și te plătesc pe tine pentru treaba asta. Nu mai lucrez cu doctorii mei, cu persoanele de dinainte. Merg pe mâna ta, am încredere în tine și tu trebuie să-mi prezinți toate soluțiile viabile”
- Roxana Fleșeru: „Într-adevăr, era răspunderea lui să se asigure că acel produs nu este contaminat. Dar, din păcate, codul sportiv spune că jucătorul este responsabil pentru tot ce ajunge în corpul lui. Înțeleg că încrederea trebuie să fie foarte mare în antrenor. Nu e vorba de dat vina pe cineva aici. Bănuiesc că și tu, atunci când erai sportiv - cel puțin așa fac sportivii pe care eu i-am cunoscut -, nu ai băut apă dacă sticla era desfăcută. Țin minte cazul Anei Maria Brânză. Am fost cu ea la Campionatele Mondiale de la Budapesta, mi-a dat sticla cu apă si mi-a zis: «Ai grijă să nu o desfacă nimeni!»

- Raul Rusescu: „Sunt de acord cu tine, dar Mouratoglou a scăpat foarte ușor din toată situația asta”
- Roxana Fleșeru: „Nu știu dacă a scăpat foarte ușor, pentru că imaginea lui în circuit nu mai este așa de bună precum era înainte de toată această treabă. Am văzut atâția oameni care l-au condamnat, nume mari, precum Kim Clijsters și Andy Roddick. Sunt mulți care au arătat spre Mouratoglou și au spus că și el ar trebui sa își asume o vină. Din păcate, eu nu țin minte vreun caz, cel puțin în tenis, în care și antrenorul să fi pățit ceva. Poate doar la nivel de imagine”

- Raul Rusescu: „Dar vorbim despre un sport singular. Eu am făcut sport de echipă. Aveam încredere în doctorii echipelor la care eram, vorbeam cu ei și dacă îmi spuneau: «Ia apă plată din asta, nu din cealaltă», asta făceam. Pentru că aveam încredere în doctori. De aia sunt doctori, să-și facă meseria și să ne reprezinte cât mai bine. În momentul în care eu apelez la tine, Mouratoglou, și tu ai doctorii tăi și lucrăm cu ei, este responsabilitatea ta să-mi oferi lucrurile corecte. Iar decizia în cazul Simonei a venit în unanimitate, cei de la TAS au decis că a fost o greșeală neintenționată. Este exclusiv vina lui Mouratoglou. Nu înțeleg de ce el mai poate să-și desfășoare activitatea, iar sportivul nu”
- Roxana Fleșeru: „Din păcate, astea sunt regulile după care operează tenisul. Din câte știu, la atletism, au mai primit și antrenorii suspendări. Am avut noi în 2016, la caiac-canoe. Asistentul medical a fost suspendat pentru că le-a recomandat să ia meldonium. Dacă regulile din tenis se vor schimba, vom vedea în viitor. Poate cazul Simonei le va schimba și vor răspunde și antrenorii

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Citește mai multe articole despre Simona Halep:

Decizia luată de Simona Halep după victoria de la TAS » Stere Halep a făcut anunțul
SIMONA HALEP, VICTORIE LA TAS
Decizia luată de Simona Halep după victoria de la TAS » Stere Halep a făcut anunțul
„Dacă aș fi Simona, asta aș face astăzi” » Raul Rusescu analizează „la sânge” cazul Halep: „E total inacceptabil, de ei depinde viața unui om!”
HALEP, ADIO SUSPENDARE
„Dacă aș fi Simona, asta aș face astăzi” » Raul Rusescu analizează „la sânge” cazul Halep: „E total inacceptabil, de ei depinde viața unui om!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
zb59
zb59  •  07 Martie 2024, 14:43

Veste buna pentru Simona. Dar, din pacate, totul este un circ, o regie, care se invarte in jurul banilor! Multi, foarte multi bani! Prin reducerea unei pedepse de la patru ani la noua luni (o discrepanta uriasa) s-a creat un precedent periculos. Si nu numai in tenis. Vor urma lanturi de dopaje facute din “greseala”, iar sportul “alba” se va doveni ca este mult mai mult decat “gri”!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează