SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Djokovic despre acuzațiile la adresa lui Zverev: „ATP ar trebui să dezvolte niște politici în cazurile de violență domestică” » Ce a spus Medvedev

Djokovic despre acuzațiile la adresa lui Zverev
Djokovic despre acuzațiile la adresa lui Zverev

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 noiembrie 2020 19:38 / Actualizat vineri, 20 noiembrie 2020 20:00

Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP) a obținut ultimul bilet pentru semifinalele de la Turneul Campionilor. Sârbul l-a învins în două seturi pe Alexander Zverev (23 de ani, 6 ATP), scor 6-3, 7-6 (4), și avansează în penultimul act al competiției de la Londra.

După meci a comentat situația personală a adversarului său, acuzat de fosta iubită, Olya Sharypova, că a agresat-o fizic și psihic.

Întrebat dacă ATP ar trebui să aibă o politică în cazul incidentelor de violență domestică, Djokovic a răspuns: „Da, știu la cine faci aluzie. Am auzit ce s-a întâmplat. Nu știm ce a fost acolo, dar vom afla, cu siguranță. Îl cunosc pe Sascha de mult timp, de când era foarte tânăr. Mereu am avut o relație bună cu el. E un tip foarte simpatic. Îl respect pe el, îi respect familia. Sunt în aceeași generație cu fratele lui, Mischa, așa că am fost trist să aud ce s-a întâmplat. Din nou, nu știm ce a fost. 

Dar nu susțin nici un fel de violență. Va trebui să așteptăm și să vedem. ATP ar trebui să dezvolte niște politici în cazurile acestea. De ce nu? Probabil ar trebui să fie aplicate. Dar nu au fost făcute pentru că nici nu am avut cazuri din acestea, nu cred, înainte. Mă pot înșela, corectați-mă! În istoria acestui sport nu am auzit ca jucători de top să fie implicați în astfel de incidente. Așa că poate acest caz va ajuta ATP să facă ceva de genul acesta”.

„E un subiect dificil. Soția mea o cunoaște de mult timp pe Olya. De fapt nu atât de mult, dar au călătorit împreună la turnee. Ceea ce pot spune cu siguranță e că sunt împotriva violenței de orice fel. În special a violenței domestice. Restul întrebărilor sunt pentru ATP, pentru Sascha, e vorba de fosta lui prietenă. Eu pot spune doar că sunt împotriva abuzului, dar nu știu detalii. Nu știu dacă ea a mers la poliție sau nu, e dificil să vorbesc”
Daniil Medvedev, 24 de ani, 4 ATP

Citește și alte știri din tenis:

Olya Sharypova: „Zverev a încercat să mă sufoce cu perna”

Novak Djokovic îl elimină pe Alexander Zverev și merge mai departe la Turneul Campionilor » Semifinale de cinci stele la Londra

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close