SPORTURI  »  TENIS  »  CORONAVIRUS

Djokovic s-a testat la Belgrad » Cilic, Zverev și Rublev intră în izolare timp de 14 zile

Grigor Dimitrov și Novak Djokovic au participat și la un meci de baschet în Zadar
Grigor Dimitrov și Novak Djokovic au participat și la un meci de baschet în Zadar

Articol de GSP - Publicat luni, 22 iunie 2020 15:13 / Actualizat luni, 22 iunie 2020 17:16

Liderul mondial a plecat duminică seara spre capitala Serbiei, după ce Grigor Dimitrov a anunțat că e pozitiv la COVID-19, în timp ce restul jucătorilor au rămas în orașul Zadar.

Novak Djokovic și competiția sa, Adria Tour, sunt în centrul atenției de duminică, atunci când bulgarul Grigor Dimitrov a dezvăluit că are COVID-19. Luni și Borna Coric a anunțat că este infectat cu noul coronavirus. 

Liderul mondial nu a vrut să se testeze în orașul croat, preferând să plece spre Belgrad. Ziarul Blic din Serbia susține că Novak Djokovic a ajuns și că împreună cu familia sa a mers la o clinică pentru a fi testat, rezultatele urmând a fi făcute publice. Restul jucătorilor, printre care Marin Cilic și Alexander Zverev, au preferat să se supună analizei la Zadar. 

Izolarea e importantă

Alan Medic, epidemiolog  șef în orașul croat, a spus că duminică seară au fost făcute 22 de teste dintre care trei au fost pozitive și că vor continua să testeze. „Izolarea e mai importantă decât testarea pentru că la început poate exista un test fals negativ, iar simptomele să apară în 5-7 zile”, a spus el. Medic a mai dezvăluit într-un interviu pentru jutarnji.hr că Borna Coric a plecat cu mașina spre casa sa din Zagreb.

Marin Cilic, 37 ATP, a declarat că testul său a ieșit negativ, însă va intra în izolare timp de 14 zile. „E important ca virusul să nu se răspândească. Vă voi ține la curent dacă apar modificări în starea mea de sănătate”, a spus croatul. 

Același tip de mesaj a fost postat pe rețelele sociale și de rusul Andrei Rublev, 14 ATP, cel care urma să joace împotriva lui Djokovic în finala de la Zadar, meci care a fost anulat după ce s-a aflat că Dimitrov e pozitiv. La fel a făcut și Alexander Zverev.

„Nu știu de ce Novak Djokovic nu a făcut testul în Zadar. A fost o inițiativă privată, toate testele au fost plătite de cei care s-au supus acestei analize”- Alan Medic, epidemiolog 

„Organizarea acestei competiții a fost o idee foarte frumoasă, dar atunci când se adună mulți oameni într-un loc e greu să păstrezi distanța. E un lucru pe care nu-l poți controla și se întâmplă la astfel de evenimente”- Alan Medic, epidemiolog

Participanții din Adria Tour de la Belgrad și Zadar

BelgradZadar
Novak DjokovicNovak Djokovic
Alexander ZverevAlexander Zverev
Grigor DimitrovGrigor Dimitrov
Dominic ThiemMarin Cilic
Dusan LajoviciAndrei Rublev
Damir DzumhurBorna Coric
Viktor TroickiPedja Krstin
Filip KrajinovicDanilo Petrovic
Nikola Milojevic 

Citește mai multe știri din tenis: 

Simona Halep, aproape de revenire! Italienii o așteaptă la Palermo, la turneul ce redeschide oficial tenisul

Alexandra Dulgheru a vorbit despre viața sa privată și relații: „Dacă am fi fost bărbaţi, era mai uşor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează