SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Djokovic se apără de la New York: „A fost ca o vânătoare de vrăjitoare, cum poți învinovăți o singură persoană pentru tot ce s-a întâmplat?"

Novak Djokovic în acțiune la Adria Tour FOTO Guliver/GettyImages
Novak Djokovic în acțiune la Adria Tour FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 21 august 2020 09:16 / Actualizat vineri, 21 august 2020 10:24

Novak Djokovic a acordat un interviu pe Zoom pentru New York Times în care a atins toate subiectele fierbinți: de la felul în care a trecut peste COVID-19 după Adria Tour până la motivul pentru care a mers la New York

Liderul mondial a ajuns de câteva zile în SUA, acolo unde se pregătește pentru cele două turnee de la New York, cel de Masters 1000, care debutează pe 22 august, și cel de Mare Șlem, care începe pe 31. Între antrenamente, Djokovic a a acordat un interviu de pe canapeaua casei pe care a închiriat-o pentru această perioadă. 

„Faptul că aș putea cuceri trofeul de Mare Șlem cu numărul 18 a fost un factor important pentru a veni. Unul dintre motivele pentru care continuu să joc tenis este că vreau să ating cele mai înalte performanțe. Nu este principalul factor, dar a contat. Mai întâi m-am asigurat că eu și toți din echipa mea suntem în regulă din punctul de vedere al sănătății pentru o astfel de călătorie. Când m-am asigurat că e așa, m-am simțit responsabil să particip, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai lumii. Tenisul trebuie să meargă înainte!", a spus Djokovic, citat de New York Times.

„O să le simt lipsa lui Federer și Nadal, dar absența lor nu va diminua importanța acestui turneu, pentru că majoritatea jucătorilor de top sunt aici”- Novak Djokovic

 „L-aș organiza din nou" 

Liderul mondial a fost chestionat apoi despre Adria Tour. „Am încercat să organizăm ceva cu cele mai bune intenții, da, sunt lucruri pe care trebuia să le facem într-o manieră diferită. Mă întreb dacă voi fi învinuit toată viața mea pentru că am comis o greșeală? Înțeleg, dar nu știu dacă e drept sau nu. Dacă mi s-ar ivi din nou oportunitatea de a-l organiza aș face-o. Sunt de acord că nu ar fi trebuit să mergem în discotecă, dar am primit o invitație de la patroni, ne-am simțit foarte bine", a spus sârbul în vârstă de 33 de ani. 

4 jucătoris-au infectat cu noul coronavirus la Adria Tour: Novak Djokovic, Grigor Dimitrov, Victor Troicki și Borna Coric

Deținătorul a 17 trofee de Mare Șlem a continuat: „Nu cred că am făcut ceva greșit, îmi pare rău pentru cei care s-au infectat în timpul Adria Tour. Dar nu mă simt vinovat de infectarea fiecărui om din Serbia sau Croația de la Adria Tour încolo. A fost ca o vânătoare de vrăjitoare, cum poți învinovăți o singură persoană pentru tot ce s-a întâmplat?" 

„Am respectat toate regulile sanitare în timpul Adria Tour, înțeleg că pentru cineva din Australia sau SUA ce s-a întâmplat în Serbia i se poate părea exagerat" - Novak Djokovic

„Mi-am pierdut parțial mirosul și gustul" 

Djokovic a povestit și cum s-a simțit în perioada în care a fost infectat cu noul SARS-CoV-2. „Am avut simptome moderate, au durat patru sau cinci zile. Nu am avut febră, dar am simțit o oboseală extremă, mi-am pierdut parțial gustul și mirosul, iar atunci când am revenit la antrenamente am simțit că nu mai am aceeași forță și rezistență", a explicat el. 

Sârbul a mai spus că înainte de plecarea spre SUA a fost supus unei tomografii la plămâni și totul e în regulă. „Am făcut diverse teste: de sânge, de urină, analize pentru sistemul digestiv, care au fost negative. Sunt prevăzător pentru că nu știm cu ce ne luptăm", a subliniat Djokovic. Nole va participa în acest an la a 15-a ediție a US Open, reușind să se impună de trei ori la New York, în 2011, 2015 și 2018.

„Am fost aproape să nu vin la New York pentru că există multă incertitudine, nici acum lucrurile nu sunt clare. Vreau să joc, de aceea sunt aici. Personal. Nu mă tem să fiu într-o situație unde există anumite riscuri pentru sănătate. Dacă simțeam teamă nu veneam" - Novak Djokovic

„Nu sunt împotriva vaccinurilor" 

Novak Djokovic a fost chestionat și despre spusele sale din timpul pandemiei despre vaccinuri. „Presa internațională a scos din context declarațiile mele, scriind că sunt împotriva oricărui tip. Singura mea problema cu cel pentru COVID-19 este că aș fi obligat de către cineva să-mi introduc o substanță în corp, nu vreau asta, pentru mine e inacceptabil. Nu sunt împotriva vaccinurilor", a spus Nole. 

Apoi a continuat: „Cine sunt eu să fiu împotriva lor când există medici care au salvat vieți cu ajutorul lor în toată lumea. Sunt sigur că există unele care nu au efecte secundare și care au ajutat la limitarea răspândirii anumitor boli. Dar cum putem crede că un simplu vaccin poate rezolva problema, când, din câte înțeleg, acest virus suferă mutații constant".

Citește mai multe știri din tenis: 

VIDEO Dezvăluiri în premieră despre Bianca Andreescu: „Refuza să vorbească în română. Are ceva rău în ea, m-a scos de pe Facebook”

Marion Bartoli e dură: „Nu poți să spui că ai cucerit un titlu de Mare Șlem când 20 dintre primii 32 nu sunt acolo”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
burgman
burgman  •  21 August 2020, 10:52

Este clar că a ales calea mai ușoară în drumul spre un GS. Dar să vedem ce se întâmplă, pentru că este o vorbă, "dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să râdă, fă-ți niște planuri!"

1259654057416332
Ion-Cristea Octavian  •  21 August 2020, 10:34

E clar ca singurul scop al lui Nole la New York e sa ia un GS usor, profitand de absente, mai ales de cea a lui Federer si Nadal. In plus el a trecut prin boala, are oarece imunitate si nu putea rata sansa de a se apropia de Fed si Rafa la GS castigate. Sa vedem daca i se arata!

771545396317549
Eugen Iustin  •  21 August 2020, 10:31

Evident că nu a înțeles nimic.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează