SPORTURI  »  TENIS  »  WTA BIRMINGHAM

Sorana Cîrstea, victorie în 3 seturi în sferturi la Birmingham » Posibilă finală împotriva Simonei Halep!

Sorana Cîrstea // foto: Imago Images
Sorana Cîrstea // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 iunie 2022 15:43 / Actualizat vineri, 17 iunie 2022 18:10

Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 36 WTA) a învins-o pe Donna Vekic (25 de ani, 92 WTA), 5-7, 6-3, 6-4, și s-a calificat în semifinalele turneului WTA250 de la Birmingham.

Sorana Cîrstea își continuă parcursul excelent din primul turneu la care participă în sezonul de iarbă.

Jucătoarea din România a început meciul excelent, a făcut rapid 3-0, dar a cedat trei game-uri consecutive și echilibrul s-a refăcut. Sorana a revenit la conducerea partidei, s-a distanțat la 5-3 și a avut 3 mingi de set, dar croata le-a salvat pe toate.

Cu o injecție de moral, a preluat controlul total asupra jocului și a câștigat 4 game-uri consecutive, reușind astfel să închidă primul set cu 7-5, după 55 de minute. 

Sorana Cîrstea a revenit după ce a pierdut primul set cu Donna Vekic

Prima parte a setului secund s-a desfășurat similar cu actul inaugural. Sorana și-a creat un avans liniștitor, 3-1, dar a fost egalată la 3 ulterior. Precum în primul set, s-a ajuns la 5-3 în favoarea româncei, care nu a mai clacat când a avut șansa de a-și adjudeca game-ul.

Sorana a câștigat setul secund și a început decisivul cu o stare de spirit bună. S-a aflat în avantaj pe toată durata setului decisiv: uneori cu un game în față, în final cu două, 6-4. 

5-5a fost la ași, 11-11 la duble greșeli

Mai multe știri din tenis: 

Țiriac, fascinat de Nadal și de un „NextGen”: „Nici noi, nici copiii noștri nu vom mai vedea așa ceva!” + „Djokovic a comis o greșeală fatală”

Katie Boulter - Simona Halep, în sferturile turneului de la Birmingham

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  17 Iunie 2022, 17:13

Imposibila finala cu halep. Halep pierde

Vezi toate comentariile (1)
Comentează