SPORTURI  »  TENIS  »  BLOGSPORT.RO

Două finale, două editoriale care pun degetul pe rană! » Geambaşu: "Unii cred în Moş Crăciun, eu cred într-un doping la nivel înalt!"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 03 februarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 03 februarie 2015 11:50

În cărţile de istorie, ediţia din acest an a Australian Open va arăta bine. Americanca Serena Williams şi sîrbul Novak Djokovici au ridicat tribunele în picioare prin evoluţiile lor, iar lumea tenisului a văzut un turneu în care ambele numere 1 mondial şi-au onorat sportul. Sau nu?

Editorialistul Gazetei Sporturilor, Cristian Geambaşu, crede că, dincolo de flori, şampanie şi veselie, tenisul ascunde în dulap cel mai înfiorător schelet al sportului modern: dopingul! Este pentru prima oară în România cînd un jurnalist sportiv abordează tranşant problema dopajului şi a minciunii organizate pe care o presupune. Cele două editoriale dedicate finalelor de la Australian Open dezvrăjesc sportul alb şi merită citite cu atenţie.

1. Hercule în fustiţă
"Serena este o femeie în carcasă de bărbat. Şi luaţi cum vreţi afirmaţia, la propriu sau la figurat! Serena are ceva nativ androgin, greu de spus cît au contribuit la asta şi tratamentele. Şi luaţi din nou la propriu afirmaţia! Să serveşti constant de-a lungul unei finale cu viteze medii între 180-190 de kilometri la oră, ba, mai mult, să îmbini puterea mingii pe care o trimiţi de la peste doi metri peste adversara-victimă cu efecte care o aruncă în afara terenului, asta nu este la îndemîna unei femei obişnuite" Citeşte continuarea

2. Hercule în pantaloni scurţi
"Rezistenţă în “raliuri”, sînge rece, respiraţie controlată, privire rece, oţelită, decizii rapide şi corecte. Aşa a arătat Nole în a doua jumătate a finalei. Cum a fost posibil ca Djokovici să se elibereze dintr-o dată de toată zgura trupului şi a plămînilor pe hardul australian, iar Murray să se prăbuşească? Răspunsul unanim acceptat: munca, dragilor! M-u-n-c-a. Dar nu dopaj! Dopaj? Puşchea pe limbă, băi editorialistule! Băi “putoare care stai cu fundul pe scaun şi «decît şti să critici»!” Citeşte continuarea

Cu cîţiva ani în urmă, Roger Federer îi făcea naivi pe cei care credeau că tenisul e un sport curat şi cerea intensificarea luptei împotriva dopajului. Andy Murray, pierzătorul din finala din acest an de la Australian Open, era de aceeaşi părere. În epoca recordurilor fără număr, credeţi că tenisul a ajuns un sport infectat de dopaj?

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (23)
scavenger
scavenger  •  03 Februarie 2015, 22:24

Aceia care au cunostinte minime despre ciclism poate isi amintesc scandalul Ferrari, care aproviziona sportivi de cel mai inalt nivel. S-a facut mult tam-tam, sportivi au fost suspendati, scandalul parea ca ia amploare. Asta pana cand, deodata, s-a stins. Nu se stie de ce. Dar unele guri(nu se stie daca rele) spun ca s-ar fi ajuns foarte aproape de Primera Division si de circuitele ATP, respectiv WTA. Chiar asa, sa fie ciclismul si atletismul singurele sporturi in care se dopeaza? Sau, ghinionul lor, nu produc indeajuns de multi bani?

mishu_74
mishu_74  •  03 Februarie 2015, 21:38
Postat de legend31 pe 03 Februarie 2015, 16:07

Cu Djokovic chiar nu prea am auzit..ok, la Nadal si Serena, sunt masivi dar in acelasi timp si rezistenti..ceea ce da..poti spune ca nu e tocmai obisnuit..dar Djokovic e relativ slab si automat flexibil, elastic..rezistent..de ce sa fie neaparat dopat?

Cum de ce? asa vrea geambasu, sau asa crede el. sau asa simte...naiba mai stie, ca le incurca ca pe pastile. de ce sa nu zici ca ala sau aia sunt dopati, daca tu asa ''simti''? :) ca doar ai simtit, ce naiba? acuma, probe, dovezi, hai mai ma lasi, cine naiba se mai incurca in mici detalii? simtul mioritic e o proba indestructibila. daca as fi fost seful geambasului, l-as fi dat afara in sec2 cu picioare-n k.u.r. ce bine ca nu sunt, gandeste el acuma. :) aaa, daca aduci probe si-i demasti, poti sa-i desfiintezi si sa-i faci troaca de porci.asa ar fi deontologic, dar sigur ceri prea mult jurnalistilor de dambovita.pt ei este deontologic faptul ca nu injura in articol. :-)))

sarliculibali
sarliculibali  •  03 Februarie 2015, 19:29
Postat de legend31 pe 03 Februarie 2015, 16:07

Cu Djokovic chiar nu prea am auzit..ok, la Nadal si Serena, sunt masivi dar in acelasi timp si rezistenti..ceea ce da..poti spune ca nu e tocmai obisnuit..dar Djokovic e relativ slab si automat flexibil, elastic..rezistent..de ce sa fie neaparat dopat?

E destul de simplu, o scurta analogie cu un alt mare campion, la fel de curat ca si Djokovic. La inceput ambii erau slabi: Djokovic - nu era in stare sa termine meciurile de la Australian Open, vomita pe teren, se retragea; Froome - descalificat pentru ca nu a putut termina etapa de pe Mortirolo (2010?) fara sa se tina de masina echipei Sky. In februarie 2015 avem un Djokovic de 5 ori campion la Australian Open si un Froome care a starnit zambete pe Ventoux (2013?), avand un sprint mai amuzant decat cel al lui Armstrong. Daca asta nu e dopaj inseamna ca tu ai o explicatie mai buna.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează