SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Duelul viitorului » Simona Halep şi Eugenie Bouchard se întîlnesc în optimile turneului de la Indian Wells, azi, de la 20:00

Articol de - Publicat marti, 11 martie 2014 00:00 / Actualizat marti, 11 martie 2014 11:28

Confruntarea dintre cele două jucătoare, azi, de la 20:00, în direct la Dolce 3, este văzută de mulţi specialişti ca un preview al anilor ce vor urma şi în care ele se vor lupta pentru locul 1 în ierarhia mondială.

Simona Halep, 22 de ani, e cea mai tînără jucătoare din Top 10. Eugenie Bouchard, 20 de ani, e cea mai tînără din Top 20. Amîndouă au în trecut un turneu de Mare Şlem la junioare, românca la Roland Garros în 2008, iar canadianca în 2012 la Wimbledon. Şi ambele au avut o ascensiune fulminantă în clasament în 2013.

Nu s-au întîlnit niciodată pînă acum, dar e o înfruntare pe care multă lume a aşteptat-o. Ea se va produce azi în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells.

Cum va fi întîlnirea dintre ele? "De-abia aştept. Ştiu cît de mult a progresat în ultimul an. Nu ne-am mai confruntat pînă acum şi sînt foarte curioasă cum voi putea să fac faţă jocului ei. E o jucătoare solidă, dar o să am grijă la evoluţia mea şi apoi vom vedea ce se întîmplă", a declarat cea căreia i se spune Genie.

Simona e şi ea optimistă, mai ales că e sută la sută din punct de vedere fizic. "Am văzut-o la Australian Open, unde a avut un parcurs ok, e o jucătoare bună. Va fi un meci greu, dar voi da tot ce am mai bun ca să cîştig", a spus Simona.

La primul turneu de Mare Şlem al anului, Bouchard a ajuns pînă în semifinale, iar Halep pînă în "sferturi". Canadianca este tipul de jucătoare care o incomodează pe Simona. E înaltă, agresivă şi vrea să conducă mereu punctele.

Halep a trecut duminică în turul al treilea de Lucie Safarova în trei seturi, în timp ce Bouchard, 19 WTA, a învins-o pe Sara Errani, a zecea jucătoare a lumii, în două seturi, înregistrînd astfel cea de-a treia victorie în faţa unei jucătoare de Top 10. "De fiecare dată cînd intru pe teren sînt convinsă că pot cîştiga în faţa oricui", a spus după meci Eugenie.

În această privinţă a şaptea jucătoare a lumii a adunat 9 succese. Mai sînt şi alte aspecte care le despart, în timp ce Genie a jucat o singură finală într-un turneu WTA, pe care a pierdut-o, Simona are zece, din care a reuşit să cîştige şapte trofee.

Însă pe teren toate acestea sînt doar statistică şi fiecare dintre ele îşi va dori să cîştige, tocmai pentru a porni rivalitatea care pînă acum era doar pe hîrtie.

Turneul feminin de la Indian Wells e transmis în direct de DolceSport

"Acum cred că am un joc complet, lovesc bine de pe ambele părţi. Nu servesc aşa cum mi-aş dori, dar lucrez să îmbunătăţesc şi acest aspect. Deplasarea mea e bună. Sînt de părere că am un tenis plăcut" (Simona Halep)

Simona Halep
Vîrstă: 22 de ani
Locul în clasamentul mondial: 7
Finale jucate: 10 (7 trofee)
Cel mai bun rezultat în turneele de Mare Şlem: sferturi la Australian Open 2014

Eugenie Bouchard
Vîrstă: 20 de ani
Locul în clasamentul mondial: 19
Finale jucate: 1 (0 trofee)
Cel mai bun rezultat în turneele de Mare Şlem: semifinale la Australian Open 2014

ALTE ŞTIRI DIN TENIS:

Un set aproape de Nole
Victor Hănescu a pierdut luni noaptea în turul al doilea al turneului de la Indian Wells, dar adversarul său a fost nimeni altul decît numărul doi mondial, Novak Djokovici. Românul în vîrstă de 32 de ani nu i-a oferit în primul set nici o minge de break adversarului, dar s-a înclinat în tie-break. În partea a doua, Novak a apăsat pedala şi l-a învins pe Hănescu cu 7-6 (1), 6-2. Meciul din deşertul californian a fost a şaptea întîlnire dintre cei doi, în toate impunîndu-se sîrbul.

Conferinţă întreruptă
Novak Djokovici a intrat peste Grigor Dimitrov în timp ce acesta dialoga cu jurnaliştii de la Indian Wells. "Să vă spun ceva. Prietenul meu e cel mai arătos tip din circuit. Grigor, tu nu trebuie să vorbeşti prea mult despre tenis. Ai avut parte de mult succes în acest an, să vorbim despre înfăţişarea ta" a fost introducerea lui Djokovici. El i-a adresat şi o întrebare bulgarului. "Care bomboane Sugarpova îţi plac cel mai mult?", făcînd aluzie la relaţia dintre Dimitrov şi Şarapova. "Flirty Sour" a fost răspunsul lui Grigor.

Tecău şi Rojer out
Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au pierdut duminică noapte încă din primul tur al turneului de dublu de la Indian Wells. Perechea româno-olandeză a fost învinsă de cea formată din Colin Fleming/Ross Hutchins cu  5-7, 7-6 (7/4), 10-8, după aproape două ore de joc.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
domnelu
domnelu  •  11 Martie 2014, 12:10

Aici Simona are 61.64% voturi ://www.tennisforum.com/showthread.php?t=675290 Cititi sa vedeti ce spun chiar fanii canadieni (vedeti unde apare steagul lor) care o vor pe Genie invingatoare dar....

domnelu
domnelu  •  11 Martie 2014, 11:37
Postat de radu.de.la.faru pe 11 Martie 2014, 11:27

acum am observat, transmite pe digi si pe dolce !!!...HAI SIMONA !!!

In programul de la Digi nu scrie WTA ci ATP

radu.de.la.faru
radu.de.la.faru  •  11 Martie 2014, 11:27

acum am observat, transmite pe digi si pe dolce !!!...HAI SIMONA !!!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează