SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSLVANIA OPEN

EXCLUSIV „Talent genial și forță mentală!” » Omul cu 50 de ani de experiență în tenis, fascinat de Emma Răducanu: „Mă bucur că tatăl ei a făcut o asemenea investiție!”

Emma Răducanu / Sursă foto: Raed Krishan (GSP) +49   FOTO
Emma Răducanu / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat miercuri, 27 octombrie 2021 20:15 / Actualizat miercuri, 27 octombrie 2021 20:26

Cu o experiență de peste 50 de ani în lumea tenisului, Dumitru Hărădău a făcut o scurtă caracterizare a Emmei Răducanu, pe care a văzut-o prima dată live la Transylvania Open, împotriva Polonei Hercog

  • Corespondență GSP din Cluj-Napoca

Marți seară, printre cei care au asistat la meciul de debut al Emmei Răducanu la Transylvania Open s-a numărat și Dumitru Hărădău (69 de ani), fost jucător, antrenor și conducător în tenisul românesc. „Am venit special s-o văd, pentru că este un fenomen”, a spus el, înainte de întâlnirea cu Polona Hercog.

A urmărit-o tot meciul, având momente în care o privea doar pe Emma cum se mișcă și cum lovește mingea.

Emma Răducanu (foto: Raed Krishan/GSP)
Irina Begu (foto: Raed Krishan/GSP)
Irina Bara (foto: Raed Krishan/GSP)
Irina Begu (foto: Raed Krishan/GSP)
Irina Begu (foto: Raed Krishan/GSP)
+45 FOTO

Modele din România

Dumitru Hărădău a tras câteva concluzii despre noua stea a tenisului mondial: „Simona Halep, prin performanțele incredibile pe care le-a făcut, a devenit un model pentru jucătoarele din România, dar și din lume. 

La noi, chiar deși lucrurile s-au rostogolit, iar sistemul nu funcționează, că ăsta e adevărul!, au apărut totuși o serie de talente, care au început să obțină rezultate. Dar s-a întâmplat și în lume, cu Bianca Andreescu și Emma Răducanu, care au rădăcini românești. Asta sigur nu e întâmplător. Am studiat-o pe Bianca Andreescu și sunt convins că Năstase și Halep i-au fost modele. 

Emma a recunoscut și ea că Simona i-a fost idol. Mă bucur că tatăl Emmei a făcut o asemenea investiție de inteligență și că fiica sa a ajuns un fenomen extraordinar, să câștige un Grand Slam la numai 18 ani”.

Hărădău: „Răbdare și să se dezvolte descoperindu-se” 

Hărădău a continuat: „Da, m-am focusat pe jocul Emmei, ca să încep să înțeleg. La televizor nu poți să vezi, să simți totul. Și da, m-am convins că fata asta are un talent genial! Nici n-ar fi putut câștiga altfel US Open. 

Normal, la 18 ani, presiunea este imensă. Are încă de lucrat tehnic, tactic, mental. Iar toate aceste lucruri trebuie să le armonizeze și să le închidă prin concentrare, pentru ca fenomenalul ei potențial să aibă continuitate, să devină o certitudine.

Nu-mi permit să-i dau sfaturi, dar acum cred că cel mai mult are nevoie de răbdare, să nu pună rezultatele pe primul loc, ci dezvoltarea! Prezentul contează! Să se dezvolte descoperindu-se. Sunt sigur că cei din echipa ei, tatăl ei, pe care îl felicit, știu și lucrează la asta”.

„Talent genial și forță mentală!” » Omul cu 50 de ani de experiență în tenis, fascinat de Emma Răducanu: „Mă bucur că tatăl ei a făcut o asemenea investiție!”
Dumitru Hărădău / foto: Raed Krishan (GSP)

Trăsături combinate 

Fostul jucător a fost impresionat de modul în care a revenit Emma în partida cu mult mai experimentata Hercog. „Pe lângă talent, Emma a dovedit că are și o forță mentală ieșită din comun. Are doar 18 ani, a condus cu 4-1 în primul set, l-a pierdut, dar a revenit

N-a zâmbit decât o dată, spre final, la 5-0 și 30-0 pentru ea, în setul decisiv. E clar că lucrează la partea de concentrare, că are ceva din tenacitatea și mentalitatea chinezească, dar și din creativitatea românească. Are tot ce-i trebuie ca să devină o mare campioană”

Sunt fericit când văd că Emma simte și vorbește românește. Când spune că aici se simte ca acasă. Reprezintă Anglia, dar e și a noastră, e normal să-i fim alături. Poate aduce un nou suflu pentru România, care se identifică cu ea.

- Dumitru Hărădău, fost jucător de tenis

Citește și alte știri din tenis:

„Am scăpat de frică!” » Simona Halep dă cea mai bună veste după primul meci la Transylvania Open

VIDEO Simona Halep, încântată de Emma Răducanu: „M-a surprins”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
cirus11
cirus11  •  27 Octombrie 2021, 20:57

Vad ca la noi cand se spune fara spectatori inseamna de fapt ca poate oricine are ceva treaba cu tenisul sau federatia...

347655969058390
Ion Popescu  •  27 Octombrie 2021, 20:38

Minunata vorbire a Domnului Haradau.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează