SPORTURI  »  TENIS  »  BILLIE JEAN KING CUP

Echipa României de Billie Jean King Cup va întâlni Ucraina pentru un loc la turneul final

Irina Bara, Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian în timpul unei trageri la sorți din BJK Cup FOTO Raed Krishan
Irina Bara, Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian în timpul unei trageri la sorți din BJK Cup FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 26 noiembrie 2023 14:04 / Actualizat duminica, 26 noiembrie 2023 14:54

Echipa de BJK Cup a României se va duela în barajul de calificare cu Ucraina în deplasare, în luna aprilie a anului viitor.

Federația Internațională a organizat, duminică, la Malaga, tragerea la sorți pentru întâlnirile de calficare la turneul final al Billie Jean King Cup din 2024, care va avea loc la Sevilla.

Echipa României a fost desemnată cap de serie alături de Australia, Elveția, Franța, SUA, Kazahstan, Germania și Slovacia.

În urma tragerii la sorți s-a stabilit că România va întâlni Ucraina. Pentru că nu existau întâlniri precedente disputate pe terenul vreuneia, gazda a fost trasă la sorți, urmând ca adversara noastră să fie în postura de țară organizatoare. 

Pentru că există un război în țara vecină, Federația Internațională și Ucraina vor lucra împreună pentru a găsi un loc potrivit pentru ca întâlnirea să se desfășoare în condiții oprime. Datele de desfășurare sunt 12-13 aprilie 2024.

3-1 este scorulîntâlnirilor directe dintre România și Ucraina, toate confruntările disputându-se pe teren netru în Grupa I, zona Europa-Africa

România și Ucraina, trasee asemănătoare

Echipa, care îl are drept căpitan nejucător pe Horia Tecău, a ajuns la această întâlnire de calificare după ce a trecut în deplasare de Serbia cu 4-0 în barajul de menținere, în timp ce Ucraina a învins Țările de Jos cu 3-1. 

Din echipa României au făcut parte Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Irina Bara și Monica Niculescu. Pentru Ucraina au jucat Anhelian Kalinina, Dayana Yastremska, Katarina Zavatska, Lyudmyla Kichenok și Nadia Kichenok.

3 jucătoareare România în Top 100 WTA, dar Sorana Cîrstea și Irina Begu sunt retrase din echipa de BJK Cup a României, singura jucătoare pe care s-ar putea baza Horia Tecău la întâlnirea cu Ucraina fiind Ana Bogdan (67 WTA)

4 jucătoareare Ucraina în Top 100 WTA, acestea fiind Elina Svitolina (25 WTA), Anhelina Kalinina (27 WTA), Lesia Tsurenko (31 WTA), Marta Kostyuk (39 WTA).

De când există acest format din 2020, România nu a prins niciodată Billie Jean King Cup Finals, acolo unde ajung 12 echipe. Pe lângă cele opt câștigătoare din întâlnirile de calificare la turneul final vor mai fi prezente Canada, învingătoarea din acest an, Franța, finalista, Spania, țara gazdă și Cehia, care a primit un wild card.

Întâlnirile de calificare din BJK Cup

  •  Australia (1)*-Mexic
  •  Elveția (2)*-Polonia 
  • Franța (3)*-Marea Britanie 
  • SUA (4)*-Belgia 
  • Japonia*-Kazahstan(5) 
  • Brazilia*-Germania (6) 
  • Slovacia (7)*-Slovenia
  •  Ucraina*-România (8)
  •  *gazda întâlnirii

Citește și:

Novak Djokovic după dezastrul din Cupa Davis: „Îmi asum responsabilitatea”
CUPA DAVIS
Novak Djokovic după dezastrul din Cupa Davis: „Îmi asum responsabilitatea”
ITIA, agenția care a suspendat-o pe Halep, nu rămâne datoare în conflictul cu Djokovic » Comunicatul emis astăzi
ANTIDOPING
ITIA, agenția care a suspendat-o pe Halep, nu rămâne datoare în conflictul cu Djokovic » Comunicatul emis astăzi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează