SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Elogii pentru Simona Halep » Presa internaţională după meciul cu Serena: "Meci epic! A fost un sfert dramatic"

Articol de GSP - Publicat joi, 08 septembrie 2016 14:35

Simona Halep a pierdut greu în faţa Serenei Williams, scor 2-6, 6-4, 3-6, în sferturile turneului de la US Open.

Halep a avut o prestaţie bună, fiind prima jucătoare care câştigă un set în faţa Serenei la această ediţie a turneului american. După meci, presa internaţională a lăudat modul în care Halep a evoluat împotriva liderului WTA.

"Serena şi Halep au arătat un tenis frumos, mai ales setul doi", scrie USA Today. " Serena Williams pierde pentru prima dată un set la US Open, dar trece de Simona Halep şi se califică în semifinale, după un meci cu schimburi fascinante şi lovituri fantastice", notează scrie tennis.com.

"Serena supravieţuieşte în faţa lui Halep într-un meci epic de la US Open. Numărul 1 mondial a triumat într-unul dintre cele mai bune meciuri ale anului. A fost o confruntare titanică de trei seturi", a scris site-ul wtatennis.com.

"Serena Williams a fost împinsă la limită de Simona Halep, într-un sfert de finală captivant pe arena Arthur Ashe", a titrat The Guardian.

"Serena Williams a câştigat un sfert de finala dramatic şi a scăpat de de o provocare puternică din partea Simonei Halep", notează și  ESPN.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
10204444699616941
Ion Ionescu  •  09 Septembrie 2016, 10:06
Postat de merace pe 09 Septembrie 2016, 00:58

Simona e in Top 5 mondial de peste 3 ani, continuu. In meciurile cu Serena, are un scor de 1-7 la meciuri (12,5%), dar la seturi scorul este doar de 6-14 (30%). Cate jucatoare de 24 de ani se pot lauda azi ca au luat 6 seturi de la Serena in 8 meciuri? In 4 din cele 7 infrangeri, Simona a pierdut in 3 seturi. Si cand a batut-o pe Serena, a fost in 2 seturi, nu in 3...

Desi sunt fan Simona, trebuie sa te corectez: Simo e in top 10 (nu 5), constant, din ianuarie 2014.

merace
merace  •  09 Septembrie 2016, 02:37

joaca Serena cu Pliskova in semifinala de la US Open. Pliskova are un break avans, 3-2 si serveste.

merace
merace  •  09 Septembrie 2016, 01:05
Postat de andrei.33 pe 08 Septembrie 2016, 15:49

Singurul aspect epic si dramatic al meciului a fost ca s-a jucat in trei sferturi si in circuitul WTA, unde norma este doua seturi fara istoric, orice sparge acest tipar devine "epic". Altfel Simona a jucat foarte bine insa nu mi s-a parut ca se pune problema castigatorului. Serena, in stilul caracteristic a scazut dupa ce a luat lejer primul set apoi a fortat in al treilea cand eraa nevoie. Un meci in care doua din trei seturi se termina 6-2- si 6-3 nu poate fi niciodata cu adevarat dramatic. Daca folosesti epitete de genul asta la meciul de aseara mi-e teama ca rascolesti dex-ul pentru superlative la meciuri in care se decid toate seturile la tie-break sau ai parte de reveniri incredibile.

Meciul a fost epic fiindca se intampla foarte rar in ultima vreme ca o jucatoare, dupa ce a pierdut setul 1 cu Serena, sa mai ajunga la setul decisiv... Regula statistica este ca, daca Serena castiga primul set, bate in 2 seturi. De aceea, Halep a aratat ca se poate lupta si cu Serena. Dar nu e prima oara. Din cele 7 meciuri pierdute de Halep cu Serena, 4 au fost in 3 seturi.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează