SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

EXCLUSIV „E pe un val nebun de tinerețe și încredere” » Alexandra Dulgheru, impresionată de Emma Răducanu pentru parcursul de la US Open

Emma Răducanu e calificată în optimi la US Open / Sursă foto: Imago Images +46   FOTO
Emma Răducanu e calificată în optimi la US Open / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 10 septembrie 2021 00:00 / Actualizat vineri, 10 septembrie 2021 07:12

Alexandra Dulgheru, fost #26 WTA, a acordat un interviu Gazetei Sporturilor înaintea meciului pe care Emma Răducanu îl va disputa în compania Mariei Sakkari, în semifinala de la US Open. Românca a analizat bagajul tehnic al britanicei și a vorbit despre șansele ei la trofeu. 

  • UPDATE: Emma Răducanu s-a calificat în finală la US Open, după ce a învins-o în minimum de seturi și pe Maria Sakkari, scor 6-1, 6-4. Britanica de 18 ani va juca în finală cu Leylah Fernández, cealaltă puștoaică senzație de la New York. Jucătoarea din Canada a învins-o în trei seturi pe Aryna Sabalenka, scor 7-6 (3), 4-6, 6-4. 

- Alexandra, cum ai caracteriza parcursul de până acum al Emmei Răducanu la US Open? Ce te-a impresionat cel mai mult în jocul ei? 
- Emma a surprins pe toată lumea. Eu am văzut-o foarte puțin la Wimbledon. Mi s-a părut că este foarte bine pregătită fizic, fâșneață, foarte iute, cu lovituri curate. Îmi place cum accelerează loviturile, îmi dă siguranță. Nu are stilul de lovituri plate, drepte, ca multe jucătoare, ci învârte frumos mingea pe finalul loviturii. 

Mă impresionează pentru că e foarte bine pregătită fizic, foarte bine antrenată pe scheme de joc. Mi se pare foarte matură în gândire pentru 18 ani. Se vede că jocul ei este foarte bine tacticizat și tehnic.

Emma Răducanu a impresionat-o pe Alexandra Dulgheru: „N-a pierdut niciun set, asta mi se pare fantastic”

- Crezi că poate să meargă până la capăt? 
- Cred că da, la ce a arătat până acum. A doborât recorduri și a ajuns în semifinale venind din calificări. N-a pierdut niciun set și asta mi se pare fantastic. De obicei, obosești fizic, obosești mental. Într-adevăr, când ești tânăr lucrurile acestea se resimt mai greu. 

Când am văzut-o, am trăit sentimentul pe care l-am avut la Varșovia, când am câștigat prima oară. Știu ce înseamnă să fii pe un val de tinerețe și un val nebun de încredere, să simți, efectiv, că orice se întâmplă pe teren, tu ai soluții și te simți invincibilă.

„E pe un val nebun de tinerețe și încredere” » Alexandra Dulgheru, impresionată de Emma Răducanu pentru parcursul de la US Open
Alexandra Dulgheru a analizat-o pe Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images

Alexandra Dulgheru: „Cred că Sakkari are un avantaj, e mai solidă fizic”

- Cum ți se par meciurile rămase și cum crezi că poate s-o învingă pe Sakkari? 
- O să fie un meci foarte disputat cu Sakkari. Amândouă joacă agresiv, ambele sunt în formă, foarte concetrare, cu foame de a câștiga. Cred că Sakkari are un avantaj, e mai solidă fizic. Este un pic mai experimentată și se ține scai, știe să lupte. Va fi un meci strâns, e greu de dat un pronostic.

- La ce ne-a arătat până acum, crezi că Emma poate deveni un nume greu în WTA în următorii 5-10 ani? 
- La ce tenis a arătat, cred că da, Emma poate deveni nume greu în WTA. E abia la început. A avut un debut fulminant, exploziv, dar nimeni nu trebuie să se aștepte că va face ceva extraordinar la fiecare turneul pe care îl va juca. La cât de completă este, cred că are șanse mari să ajungă Top 10. Totuși, este foarte tânără, o să aibă mult de muncă pentru a ajunge acolo, dar are tot ce-i trebuie pentru a o face. 

Emma Răducanu și 10 lucruri inedite: marile pasiuni din afara terenului, bornele de la US Open + cum vorbește românește
US OPEN
Emma Răducanu și 10 lucruri inedite: marile pasiuni din afara terenului, bornele de la US Open + cum vorbește românește

- O încurajezi pe Emma ca pe o româncă?
- Normal că o încurajez, mai ales că este jumătate româncă. Mi-ar plăcea să câștige și ar fi frumoasă o finală între ea și Leylah Fernandez. Ar fi ceva senzațional.

Cel mai și cel mai mult îmi place că, fiind așa tânără, vine cu poftă de joc, se vede că se bucură să joace tenis. Nu e stresată de puncte, de apărarea punctelor, nu e stresată de circumstanțe. Joacă degajat, joacă frumos, îmi place - Alexandra Dulgheru, despre Emma Răducanu

Emma Răducanu / Sursă foto FOTO: Guliver/Getty Images
Emma Răducanu în Vogue
Emma Răducanu / Sursă foto: instagram.com/emmaraducanu/
+42 FOTO

Citește și alte știri din tenis: 

Emma Răducanu, salt impresionant în clasamentul WTA + câți bani și-a asigurat după parcursul de la US Open

Toni Nadal renunță la curtoazie: „Să câștige oricine US Open, numai Djokovic nu!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
mosvasile
mosvasile  •  10 Septembrie 2021, 13:40
Postat de 2tickets.ro pe 10 Septembrie 2021, 07:04

Exact cum ma asteptam, apar aia care zic "romanca noastră " :)) ...mare bucurie, ce sa zic! Fix cum a fost și cu Andreescu, pana la accidentare, dupa aceea au uitat toti . Nici Andreescu, nici Raducanu nu au vre-o treaba cu Romanica, asa ca stati parcați.

hodoronk tronk!Dar n-am inteles care-i„meritul”tau?!

cipinho79
cipinho79  •  10 Septembrie 2021, 10:30

"poate deveni un nume greu în WTA în următorii 5-10 ani?" va deveni un nume vreu in urmatoarele 2 zile! pana la sfarsitul lui 2022 Emma va fi noul numar 1 mondial daca joaca la fel mai departe, si nu cred ca stie sa joace altfel. e adevarat ca ne-a atras atentia la Wimbledon si prin prisma numelui de familie specific romanesc, dar mai departe originea nu mai conteaza, fata asta e atat de speciala incat nu ai cum sa n-o simpatizezi. si-a atras atat de multi fani la US Open si ii merita din plin

10212060604965616
Serban Viorel  •  10 Septembrie 2021, 09:37

Tu ala care spui ca nu are treaba cu Romania ,pentru ce iti permiti sa faci aprecieri gen jiji becali care nu voia jucatori de culoare sau cu slabiciune de gay.Atunci de ce nu o blamezi si pe simona ca e albaneaza , e mached,.sau poate e lipovanca . Emma Raducanu e un fel de fenomen romanesc,chiar daca traieste in alta tara . E multa prostime in federatii, in presa dara-mi-te in gandirea unor deliranti

Vezi toate comentariile (7)
Comentează