SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Toni Nadal renunță la curtoazie: „Să câștige oricine US Open, numai Djokovic nu!”

Toni Nadal / foto: Guliver/Getty Images +11   FOTO
Toni Nadal / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 09 septembrie 2021 17:00 / Actualizat joi, 09 septembrie 2021 17:27

Toni Nadal (60 de ani), antrenorul canadianului Felix-Auger Aliassime (21 de ani, 15 ATP), calificat în semifinale la US Open, a oferit un răspun sincer atunci când a fost întrebat despre favoriții la câștigarea turneului de la New York. 

Începând din primăvara acestui an, unchiul lui Rafael Nadal îl antrenează pe Felix-Auger Aliassime, unul dintre cei mai talentați jucători din noua generație. Canadianul a înregistrat un progres remarcabil în ultimele luni și e calificat în semifinale, unde urmează să-l înfrunte vineri pe Daniil Medvedev.

Aflat la New York, Toni Nadal a vorbit despre meciul lui Auger-Aliassime cu Medvedev, dar și despre posibilitatea ca Novak Djokovic să câștige Slam-ul #21. 

Toni Nadal: „Să câștige oricine, numai Djokovic nu!”

„Să-l ia oricine, numai Djokovic nu! Că îmi place mie de el sau nu, nici măcar nu contează, nu sunt interesat în performanța lui la acest turneu, nu vreau să-l întreacă pe Rafael”, a spus Nadal, conform Eurosport

Nu sunt emoționat. În primul rând, mai e ceva timp până la meci. În al doilea rând, am experimentat numeroase astfel de situații alături de Rafael Nadal și sunt obișnuit”, a mai spus reputatul antrenor spaniol. 

Toni a fost cel care l-a „inventat” pe Rafa Nadal 

Toni Nadal e omul care i-a pus racheta în brațe lui Rafael Nadal, pe care l-a antrenat timp de 27 de ani, între 1990 și 2017. Alături de unchiul său, Rafa a devenit cel mai bun jucător pe zgură din toate timpurile și a cucerit nu mai puțin de 16 trofee de Mare Șlem. 

Toni Nadal renunță la curtoazie: „Să câștige oricine US Open, numai Djokovic nu!”
Toni Nadal, alături de nepotul său / foto: Guliver/Getty Images

Rafa și Toni au încheiat colaborarea în 2017, când antrenorul a anunțat că vrea să ia o pauză de la călătorit și să se dedice muncii la Academia Rafael Nadal din Manacor, acolo unde ocupă funcția de director. Din 2017, Nadal e antrenat de fostul lider mondial Carlos Moya, dar și de Francisco Roig.

Novak Djokovic luptă cu istoria la US Open 2021 

Novak Djokovic, calificat în semifinale la New York, încearcă să-și treacă în cont cel de-al patrulea turneu de Mare Șlem al anului, după ce s-a impus, pe rând, la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Miza e dublă pentru Djokovic. Dacă se impune aici, face 21 de trofee majore, îi depășește pe Nadal și Federer și devine cel mai titrat jucător al tuturor timpurilor.

5 jucătoriau reușit de-a lungul istoriei să facă Marele Șlem, câștigând toate cele 4 turnee majore într-un an: Don Budge (1938) și Rod Laver (1962, 1962) la masculin și Maureen Connolly (1953), Margaret Court (1970) și Steffi Graf (1988). Margaret Court este singura care a bifat această performanță și la dublu și dublu mixt

Semifinalele US Open 2021

  • Novak Djokovic – Alexander Zverev
  • Daniil Medvedev – Felix Auger-Aliassime

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Novak Djokovic continuă lupta cu istoria! De neoprit la US Open: victorie clară cu Berrettini + cum arată semifinalele

Cea mai mare amenințare pentru Djokovic? Alexander Zverev e în semifinale la US Open: a 16-a victorie la rând pentru neamț!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
mishu_74
mishu_74  •  10 Septembrie 2021, 14:52

omul este sincer. mi se pare foarte corect asa. decat sa tii cont de *** numita corectitudine politica si sa zici una in timp ce tu gandesti alta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pinguinul_japonez
pinguinul_japonez  •  09 Septembrie 2021, 19:47

chiar daca nu va castiga acum, sunt sigur ca va castiga si al 21-lea GS mai devreme sau mai tarziu .... doar nu vb aici de Simona Halep care se multumeste cu putin !

115486966066476
Edi Girnita  •  09 Septembrie 2021, 18:29

Ce ofticos de om! Pai daca Nole este mai bun ca toți ceilalti, ce ai cu el? De ce nu esti fair- play? Iberic frustrat!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează