SPORTURI  »  TENIS  »  ANTRENOR

UPDATE Emma Răducanu confirmă! El e noul antrenor: „E un mare privilegiu”

Emma Răducanu //FOTO: Imago
Emma Răducanu //FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 09 noiembrie 2021 18:29 / Actualizat marti, 09 noiembrie 2021 23:46

Emma Răducanu (18 ani, 20 WTA) a confirmat că germanul Torben Beltz va fi noul ei antrenor începând cu anul viitor.

UPDATE 21:30 » Emma Răducanu confirmă colaborarea cu Torben Beltz

„Este un mare privilegiu să lucrezi cu un antrenor atât de experimentat. Sunt foarte nerăbdătoare să lucrez cu el pe tot parcursul presezonului și anul viitor. Am un sentiment foarte pozitiv legat de efortul care urmează”, a declarat Emma Răducanu potrivit jurnalistului Jose Morgado.

Știrea inițială: Emma Răducanu s-a înțeles cu noul antrenor

Rămasă fără antrenor după despărțirea de Andrew Richardson, cel care a ghidat-o în triumful de la US Open, britanica a avut mai multe discuții cu diverși antrenori, iar presa din Anglia e sigură că a decis cu cineva va colabora.

Emma Răducanu va fi antrenată de Torben Beltz

The Telegraph notează că jucătoarea cu tată român și mama din China îl va alege pe Torben Beltz. Antrenorul neamț de 44 de ani s-a despărțit recent de Angelique Kerber, cea pe care a antrenat-o când aceasta a cucerit Australian Open și US Open în 2016 și argintul la Jocurile Olimpice de la Rio.

Acesta le-a mai pregătit pe Donna Vekic (2017-2020) și Carina Witthoeft (2014).

Deși și Esteban Carrill a fost în cărți, englezii notează că Beltz este favoritul Emmei. Cei doi, împreună cu agentul antrenorului s-au întâlnit la finalul lunii octombrie într-o cafenea din Anglia, în apropierea orașului Bromley, unde locuiește Emma. 

Emma Răducanu confirmă! El e noul antrenor: „E un mare privilegiu”
Torben Beltz și Emma Raducanu // FOTO: Instagram: @nuts4raducanu

Emma Răducanu, dată exemplu negativ în Anglia: „Există un motiv pentru care fata asta care a câștigat US Open nu mai are vreun rezultat”

Eddie Jones (61 de ani), selecționerul naționalei de rugby a Angliei, și-a atenționat un jucător cu privire la atitudinea sa, dând-o exemplu pe Emma Răducanu, care, în opinia sa, nu a rămas cu picioarele pe pământ după succesul avut.

„Marea problemă a jucătorilor tineri e că sunt foarte repede distrași. Au parte de atenție din partea media, din partea agenților, care mereu promit și promit. Există un motiv pentru care fata asta care a câștigat US Open nu mai are niciun rezultat. 

Unde ați mai văzut-o? Pe prima pagină din Vogue, pe prima pagină din Harper’s Bazaar, purtând haine Christian Dior. Ea spune că a rămas cu picioarele pe pământ. Păi, toți încep prin a fi cu picioarele pe pământ. Dar când apar tentațiile, celebritatea, faima, nu mai rămâi cu picioarele pe pământ”, a declarat Jones potrivit Daily Mail.

Citește mai multe știri din tenis: 

„Simona Halep e superstar pe lângă Emma Răducanu” » Mutu, contrariat: „Bine că nu ne-am dus și cu două sarmale la aeroport după Emma”

Accidentarea care i-a încheiat sezonul Soranei Cîrstea: „Ruptură musculară”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
robotucigas
robotucigas  •  11 Noiembrie 2021, 10:34

Emma nu antrenorul te face jucător, și tu. Antrenorul ce-l dai afara ți-a adus ceva. Crezi ca altul va mai putea? Ma uit la jucători ăștia, precum și halep. Aducem antrenori tari precum Daren care după mine nu a făcut mare lucru. Simona a avut rezultate mai bune când nu era el. Un jucător bun știe când sa schimbe ceva în jocul ei dacă nu merge, na și o vorba este bună. Dar nu jignire cum fac uni pentru ca se cred mari ce a ai bună jucătoare cu puțin ajutor din România trebuia sa fie Monica Niculescu, care are un tenis foarte spectaculos, și aici vad ca nu a avut sprijinul nimănui. Trebuia să-i dai un antrenor bun câțiva ani, s-o ajute sa înțeleagă mai bine. Ne-am bătut joc de un Messi al tenisului. Dar asta este România! Vedem ceva afară și îl vrem, ce este în tara nu este bun

Vezi toate comentariile (1)
Comentează