SPORTURI  »  TENIS  »  WTA LINZ

Accidentarea care i-a încheiat sezonul Soranei Cîrstea: „Ruptură musculară”

Sorana Cîrstea (31 de ani, 38 WTA) s-a accidentat și nu va mai participa la turneul WTA 250 de la Linz. Sportiva din România a oferit azi mai multe detalii.
Sorana Cîrstea (31 de ani, 38 WTA) s-a accidentat și nu va mai participa la turneul WTA 250 de la Linz. Sportiva din România a oferit azi mai multe detalii.

Articol de GSP - Publicat luni, 08 noiembrie 2021 19:50 / Actualizat luni, 08 noiembrie 2021 19:53

Sorana Cîrstea (31 de ani, 38 WTA) s-a accidentat și nu va mai participa la turneul WTA 250 de la Linz. Sportiva din România a oferit azi mai multe detalii.

„Din cauza unei accidentări pe care am suferit-o în urmă cu două zile la antrenamentele de aici de la Linz, trebuie să mă retrag de la unul dintre turneele mele preferate. RMN-ul a relevat o ruptură la muşchiul gambei, astfel că medicii m-au sfătuit să nu intru pe teren. 

Ăsta este sportul şi asta e viaţa, dar eu abordez fiecare provocare cu verticalitate şi cu capul sus. Este timpul să mă recuperez şi să devin mai puternică pentru 2022”, a scris Sorana pe Instagram.

Locul Soraniei a fost luat de o altă jucătoare din România, Jaqueline Cristian (23 de ani, 104 WTA).

Retragerea de la Linz înseamnă pentru Sorana finalul sezonului în care a bifat un titlu la Istanbul, o finală la Strasbourg, „optimi” la Roland Garros și calificări până în turul 3 la Australian Open și Wimbledon.

Duelul Simona Halep - Sorana Cîrstea nu mai e posibil

Aflate inițial pe aceeași parte de tablou, Halep și Cîrstea se puteau întâlni în semifinale.

Simona Halep, favorită #2, cea pentru care competiția de la Linz va fi ultima a anului, are primul tur liber, urmând s-o întâlnească apoi pe Aliaksandra Sasnovich (27 de ani, 88 WTA). Bielorusa e o adversară incomodă, a învins-o recent pe Halep, la Indian Wells.

Jaqueline Cristian a învins-o azi pe Kamila Rakhimova (20 de ani, 95 WTA), scor 2-6, 6-2, 7-5 și ar putea s-o înfrunte ea acum pe Simona Halep în penultimul act.

Favorită principală a competiției, Emma Răducanu va avea primul tur liber, urmând ca în runda secundă să o întâlnească pe Xinyu Wang.

VIDEO. Ion Țiriac știe cum ar fi putut da lovitura Simona Halep: „Vai de mine și de mine! Ar fi făcut 160 de milioane de euro în plus!”

Citește și alte știri din tenis:

FOTO Simona Halep, primită ca o regină la Linz! Imagini cu sosirea româncei la turneul din Austria

Simona Halep, Emma Răducanu și Sorana Cîrstea au aflat cu cine joacă la Linz

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
itu52
itu52  •  08 Noiembrie 2021, 21:05

Mai degrabă ruptură la mușchii halepieni. Alarmă falsă, Sasnovich rezolvă mâine amenințarea. Ori, poate vrea să banalizeze ruptura musculară și ne va arăta în Australia că astfel de accidentări nu sunt cauza căderilor dezastruoase. Oricum tenisul românesc are o rană profundă și cronică.

alexpreda
alexpreda  •  08 Noiembrie 2021, 20:29

ruptura la muschiul ion ion?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează