SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Emma Răducanu s-a prăbușit în clasamentul WTA, dar John McEnroe sare în apărarea ei: „Trebuie să înțelegem”

Emma Răducanu / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Emma Răducanu / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 10 februarie 2023 09:19 / Actualizat vineri, 10 februarie 2023 09:30

Fostul mare jucător american John McEnroe, 63 de ani, a fost întrebat despre situația Emmei Răducanu, câștigătoare la US Open în 2021, dar care nu se regășește încă și a ajuns până pe locul 80 în ierarhia mondială. 

Trebuie să înțelegem că un trofeu de Mare Șlem nu se câștigă printr-un noroc. Ea este o jucătoare valoroasă și poate reveni la cel mai înalt nivel”, a spus americanul.

Emma Răducanu e programată să se întoarcă în circuit la finalul acestei luni, la turneul WTA de la Austin. După un 2022 de dat uitării, jucătoarea britanică a început modest și noul an, fiind eliminată în turul II de la Australian Open de Coco Gauff.

Cum o vede Mats Wilander pe Emma Răducanu

La rândul său, Mats Wilander vorbea recent despre situația complicată în care se află Emma Răducanu.

„Cred că are un tenis care o poate duce la un nivel ridicat. Are un an și jumătate de când a câștigat US Open. Efectele după acea victorie s-au dus, atât cele pozitive, cât și cele negative, apărute pentru că nu a mai câștigat alt turneu. Emma are 20 de ani acum. Este o jucătoare completă, iar pentru mine are șansa de a obține rezultate bune.

Cred că Emma nu a găsit modul de a juca tenis. Fiecare trebuie să-și găsească un stil, o identitate. Nu știu dacă Emma trebuie să joace agresiv sau să se joace altfel. La US Open a jucat foarte bine. Dar nu știu dacă a câștigat pentru că era agresivă sau pentru că nu face greșeli. Ea juca agresiv și nici nu greșea. Dar e imposibil să joci așa.

Cred că așteptăm să-și găsească stilul de joc. Ar trebui să lovească puternic cu forehand-ul sau cu backhand-ul? Ar trebui să încerce să servească puternic sau cu efect? Ar trebui să vină la fileu? Nu cred că a găsit un stil de joc. Asta va fi cheia. Nu e ușor să lucrezi din greu când îți cauți identitatea.

Și cred că trebuie să găsească un antrenor. Să spună «Gata, am un antrenor bun acum». Și trebuie să-i dea măcar 2 ani. Să găsească modul în care vrea să joace și să găsească un antrenor care s-o facă să joace așa cum vrea. Nu e ușor. Și nu cred că știe 100% ce trebuie să facă”, a spus Mats Wilander, într-un dialog cu Gazeta Sporturilor.

Citește și alte știri din tenis: 

Darren Cahill, dezvăluiri de ultimă oră în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Au găsit sursa, urmează audierea. O persoană nu și-a făcut treaba, să își asume!”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (4)
Freyya
Freyya  •  16 Februarie 2023, 21:40
Postat de 267890 pe 14 Februarie 2023, 08:35

Prăbușită să rămână! Modelingul i se potrivește mai bine! Cât despre slemul pe care l-a câștigat, cred că și stelele se întreabă cum a fost posibil.

ce modeling la parantezele alea ?? :))))

267890
267890  •  14 Februarie 2023, 08:35

Prăbușită să rămână! Modelingul i se potrivește mai bine! Cât despre slemul pe care l-a câștigat, cred că și stelele se întreabă cum a fost posibil.

Freyya
Freyya  •  10 Februarie 2023, 16:04

bulan a la Kenin. nu "trebuie" sa intelegem nimic din ce vrea Mc nenea ala.o trag in jos bijuurile ce si le atarna peste tot la meciuri

Vezi toate comentariile (4)
Comentează