SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

EXCLUSIV Djokovic sau Nadal? Mats Wilander a explicat pentru cititorii Gazetei pe cine mizează la AO: „Dacă aș fi în locul lui, aș fi supărat. Aș spune: «Nu cred! Vă arăt eu vouă»”

Novak Djokovic // FOTO: Imago
Novak Djokovic // FOTO: Imago

Articol de - Publicat duminica, 15 ianuarie 2023 17:15 / Actualizat duminica, 15 ianuarie 2023 17:39

Înainte de Australian Open 2023, Mats Wilander a prefațat într-un dialog cu Gazeta Sporturilor duelul pentru primul turneu de Grand Slam al anului.

  • Australian Open 2023 este programat între 16 și 29 ianuarie. Turneul va fi transmis de Eurosport, iar meciurile jucătoarelor din România vor fi liveTEXT pe GSP.ro

Campion de 7 ori în turneele de Grand Slam, Mats Wilander, actual expert Eurosport, mizează pe sârbul Novak Djokovic în circuitul masculin, fiind sigur că aceasta va fi extrem de motivat după ce anul trecut nu i s-a permis să participe.

Cele mai importante informații înainte de Australian Open: punct cu punct, cine sunt adversarele româncelor din primul tur + Bilanțul meciurilor directe
AUSTRALIAN OPEN
Cele mai importante informații înainte de Australian Open: punct cu punct, cine sunt adversarele româncelor din primul tur + Bilanțul meciurilor directe

Pronosticul lui Mats Wilander înainte de Australian Open: „Novak Djokovic e marele favorit”

- Cum vedeți lupta pentru câștigarea Australian Open? Novak Djokovic este principalul favorit sau Rafael Nadal poate câștiga din nou? 
- După cum l-am văzut pe Djokovic în ultimele 3-4 luni, aș spune că el principalul favorit. După US Open a pierdut un singur meci, cu Holger Rune, pe care nu trebuia să-l piardă. A câștigat la Adelaide, iar acum este mare mare favorit. A câștigat de 9 ori la Australian Open. Nu contează cum a jucat Nadal până acum, e greu să-l bați în 5 seturi. Pe locul 2 ar fi Nadal, Medvedev și Tsitsipas. După ei vin alți 20 de jucători. 

- Ar putea fi afectat Novak Djokovic după evenimentele din 2022?
 -Da, ar putea fi afectat într-un mod pozitiv. Dacă eu aș fi în locul Djokovic, aș fi puțin supărat. Aș spune «Nu pot să cred! Vă arăt eu vouă». Dar așa sunt eu. Dar cred că Djokovic și-a dat seama că nu poți juca la Grand Slam-uri pentru totdeauna, pentru că îmbătrânești. Uneori nu poți juca pentru ești accidentat, alte ori nu poți juca din cauza unei prostii de viză sau a unui vaccin. El își spune «OK, joc. În regulă, ar trebui să joc cât mai bine. Ar putea fi ultimul Australian Open». Cred că vrea să profite de șansa lui. Niciodată nu știi ce va fi în ziua următoare. A demonstrat că a acceptat ce s-a întâmplat la Australian Open și US Open. Joacă mai bine acum decât în urmă cu 3-4 ani. E uimitor!

- În circuitul feminin Iga Swiatek este marea favorită? 
- Când a mers la Roland Garros anul trecut am spus că dacă ar fi să aleg între Iga și celelalte 127 de jucătoare, aș spune că Iga va câștiga. La US Open ar fi Iga și alte două sau trei jucătoare. Dar Iga ar fi marea favorită. Înainte ca Iga să joace cu Pegula la United Cup, aș fi spus că ea e marea favorită. Acum, pentru că a pierdut, jucătoarele vor înțelege cum trebuie să joci contra ei. Dar e în continuare mare favorită. 

- Cum ar putea fi învinsă Iga Swiatek? Ce tactică ar putea da rezultate? 
- Împotriva ei poți juca doar într-un sigur fel. Trebuie să lovești puternic și rapid. E foarte riscant, dar asta e singura ta șansă. Pentru unele jucătoare, când știu că trebuie să joace doar într-un anumit fel cu Iga, devine mai ușor. Își spun «Nu pot să o bată dacă lungesc punctul. Trebuie să risc, trebuie să lovesc puternic și rapid». Într-un fel, e mai ușor pentru alte jucătoare. Ai o singură variantă. Dacă merge, câștigi, dacă nu merge, nu o vei bate. Va fi un turneu greu pentru Iga, dar tot cred că e marea favorită. Dar sunt jucătoare care îi pot pune probleme.

Djokovic sau Nadal? Mats Wilander a explicat pentru cititorii Gazetei pe cine mizează la AO: „Dacă aș fi în locul lui, aș fi supărat. Aș spune: «Nu cred! Vă arăt eu vouă»”
Mats Wilander //FOTO: Imago

Cum o vede Mats Wilander pe Emma Răducanu

Avantaj Nole » Traseu infernal pentru Nadal la Australian Open, ibericul e în pericol încă din primul tur + Djokovic a primit o tragere la sorți ideală
AUSTRALIAN OPEN 2023
Avantaj Nole » Traseu infernal pentru Nadal la Australian Open, ibericul e în pericol încă din primul tur + Djokovic a primit o tragere la sorți ideală

Fostul jucător a vorbit și despre situația complicată în care se află Emma Răducanu (77 WTA, 20 de ani). Sportiva din Marea Britanie, cu origini românești, a câștigat US Open 2021, venind din calificări, dar de atunci nu a reușit să se mai impună în altă competiție.

„Cred că are un tenis care o poate duce la un nivel ridicat. Are un an și jumătate de când a câștigat US Open. Efectele după acea victorie s-au dus, atât cele pozitive, cât și cele negative, apărute pentru că nu a mai câștigat alt turneu. Emma are 20 de ani acum. Este o jucătoare completă, iar pentru mine are șansa de a obține rezultate bune. 

Cred că Emma nu a găsit modul de a juca tenis. Fiecare trebuie să-și găsească un stil, o identitate. Nu știu dacă Emma trebuie să joace agresiv sau să se joace altfel. La US Open a jucat foarte bine. Dar nu știu dacă a câștigat pentru că era agresivă sau pentru că nu face greșeli. Ea juca agresiv și nici nu greșea. Dar e imposibil să joci așa.

Cred că așteptăm să-și găsească stilul de joc. Ar trebui să lovească puternic cu forehand-ul sau cu backhand-ul? Ar trebui să încerce să servească puternic sau cu efect? Ar trebui să vină la fileu? Nu cred că a găsit un stil de joc. Asta va fi cheia. Nu e ușor să lucrezi din greu când îți cauți identitatea. 

Și cred că trebuie să găsească un antrenor. Să spună «Gata, am un antrenor bun acum». Și trebuie să-i dea măcar 2 ani. Să găsească modul în care vrea să joace și să găsească un antrenor care s-o facă să joace așa cum vrea. Nu e ușor. Și nu cred că știe 100% ce trebuie să facă”, a adăugat Mats Wilander.

VIDEO Rafael Nadal, campion la Australian Open 2022

Citește și:

Un jucător de top surprinde: „Din păcate, Nadal se va retrage după Roland Garros”

Retragere de ultimă oră de la Australian Open » Una dintre favorite s-a accidentat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Serban_radu.
Serban_radu.  •  16 Ianuarie 2023, 18:18

Doamne nu mai terminati cu obsesivul origini romanesti !!!!!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  15 Ianuarie 2023, 18:47

...castiga Nick Kyrgios...Nadal iese din primul tur ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează