SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Un jucător de top surprinde: „Din păcate, Nadal se va retrage după Roland Garros”

Rafael Nadal // FOTO: Imago
Rafael Nadal // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 ianuarie 2023 15:26 / Actualizat sambata, 14 ianuarie 2023 15:43

Înainte de Australian Open (16-29 ianuarie), neamțul Alexander Zverev (25 de ani, 13 ATP) a oferit o predicție surprinzătoare despre Rafael Nadal (36 de ani, 2 ATP).

Neamțul a susținut o conferință înaintea turneului de la Melbourne în care a vorbit despre Rafa Nadal. Zverev a declarat că ibericul, dețintor a 22 de Grand Slam-uri, se va retrage după Roland Garros, turneu pe care l-a câștigat de 14 ori.

Retragere de ultimă oră de la Australian Open » Una dintre favorite s-a accidentat
AUSTRALIAN OPEN
Retragere de ultimă oră de la Australian Open » Una dintre favorite s-a accidentat

Alexander Zverev: „Nadal se va retrage după Roland Garros”

„Rafa Nadal, din păcate, se va retrage după Roland Garros, Nu vreau să se întâmple asta, dar cred că va face un turneu foarte bun, probabil îl va câștiga, și va profita de ocazie pentru a se retrage.

Cred că Nadal încă poate câștiga Roland Garros. Iar Djokovic este favorit să le câștige pe celelalte. Dar sunt și alții care vor avea un cuvânt de spus”, a declarat Zverev, citat de Mundo Deportivo.

Sunt fericit. Mă simt bine. Am nevoie de câteva victorii. Dacă voi pierde în primul tur, nu va fi sfârșitul lumii. Dar simt că sunt din ce în ce mai bun. Sper să joc cât mai bine. Mă sim pregătit. Nu am venit aici în vacanță

 – Rafael Nadal, la AO

Cât ghinion pentru Nadal! Campionul en-titre, în mare pericol încă din turul I

Devenit cap de serie #1 odată cu retragerea lui Carlos Alcaraz, Rafa Nadal, 36 de ani, campionul de anul trecut, e marele perdant de la tragerea la sorți. Statutul de favorit principal nu i-a adus nici pe departe un traseu „blând”. Din contră, ibericul, care are 6 înfrângeri în ultimele 7 meciuri oficiale, are mari emoții încă din primul tur.

Nadal n-are timp de respiro, intră în „focuri” încă din runda inaugurală, acolo unde-l așteaptă un test mai mult decât intens. Adversarul spaniolului e britanicul Jack Draper (21 de ani, 40# ATP), unul dintre cei mai talentați și explozivi jucători ai generației sale

În cazul în care reușește să-l învingă pe Draper, Nadal ar întâlni în turul secund un alt nume redutabil din noua generație. E vorba despre americanul Brandon Nakashima (21 de ani, #47 ATP), cel care anul trecut a câștigat Turneul Campionilor dedicat jucătorilor NextGen.

Perspectivele nu-s îmbucurătoare pentru Nadal nici pentru restul turneului. Optimile i-ar putea aduce o reîntâlnire cu Frances Tiafoe (17 ani, 24# ATP), omul care l-a eliminat pe Matador de la US Open 2022. Daniil Medvedev (26 de ani 8 #ATP) ar putea fi adversarul spaniolului din sferturi, ceea ce ar însemna o reeditare a finalei memorabile de anul trecut

Mai departe, penultimul act l-ar putea pune pe iberic față în față cu Stefanos Tsitsipas (24 de ani, #4 ATP), jucător care a început anul cu patru victorii. Grecul e cel care-l elimina pe Nadal la ediția din 2021, după o revenire magistrală, de la 0-2 la seturi.

Citește și: 

Djokovic l-a imitat pe Messi și a ajuns viral: „La ce te uiți, prostule?” » Reacția „victimei”

Cum își ocupă Sorana Cîrstea timpul liber la Melbourne: „Mi-a plăcut foarte mult!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează