SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Emma Răducanu, eliminată în turul 1 la US Open! Campioana din 2021 se prăbușește în clasamentul WTA

Emma Răducanu // FOTO: Imago
Emma Răducanu // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 31 august 2022 09:00 / Actualizat miercuri, 31 august 2022 09:14

Emma Răducanu (19 ani, 11 WTA) a fost eliminată în mod surprinzător în turul 1 la US Open 2022, fiind învinsă de Alize Cornet (32 de ani, 40 WTA), scor 3-6, 3-6.

La capătul unui meci de o oră și 40 de minute, Emma Răducanu, campioana din 2021, a fost eliminată din turneul american și va pierde 69 de locuri în clasamentul WTA.

Halep nu e singura! Campioana de la Wimbledon, eliminată în turul 1 la US Open de o jucătoare venită din calificări
US OPEN
Halep nu e singura! Campioana de la Wimbledon, eliminată în turul 1 la US Open de o jucătoare venită din calificări

Emma Răducanu, eliminată de la US Open

Răducanu a uimit lumea tenisului la US Open 2021, când a câștigat turneul venind din calificări, fără să piardă vreun set. Acum, jucătoarea cu tată român și mamă din China a fost învinsă surprinzător.

Emma a început meciul cu un break, dar Cornet a egalat rapid. Ulterior, jucătoarea din Franța a trecut în avantaj. A condus cu 4-2, iar Răducanu a ratat șansa de a egala. De la 4-3, Alize a jucat mai bine și a închis setul cu 6-3.

În setul secund, Răducanu a condus cu 3-1, dar Cornet a avut o revenire incredibilă. A câștigat 5 game-uri la rând, a luat setul cu 6-3 și s-a calificat în turul 2.

Emma Răducanu, prăbușire în clasamentul WTA

Această eliminare înseamnă că Emma Răducanu va pierde cele 2000 de puncte primite pentru victoria de anul trecut. Emma a început turneul de pe locul 11, dar acum, în clasamentul live, se află pe 80 WTA, cu 726 de puncte.

VIDEO Rezumatul meciului Emma Răducanu - Alize Cornet

Citește mai multe știri din tenis:

Begu, revenire fantastică la US Open » Irina s-a calificat în turul doi

Ilie Năstase pune tunurile pe Patrick Mouratoglou: „Cine e el? Se vrea să fie vedetă, dar stă ca o statuie în lojă!”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (8)
zorrozabal
zorrozabal  •  31 August 2022, 13:39

A fost o adevarata lecție de tenis pentru Emma Raducanu„predata”de mult mai experimentata Alize Cornet!Emma Raducanu a jucat un tenis cam de top 50,având in plus un serviciu destul de bun,spre exterior!Dar adversara ei a imblânzit cu slice-uri ei multe mingii dificile,iar punctele „lungi”le incheia cu scurte letale!In timp ce Raducanu a pus o singura„scurta”și aia a cazut pe banda fileului!Și totuși Cornet era de batut-din cauza perioadelor de cadere fizica și nervoasa!Așa se face ca in setul doi Raducanu avea 3-1 și serviciul și meciul se indrepta spre„decisiv”!Dar s-a produs dezastrul care a demolat-o psihic pe Raducanu-la o minge trimisa bine de ea, in picioarele adversarei venita la fileu- când aia a pus racheta in pamânt„ieșind”o scurta fulgeratoare!De atunci Emma Raducanu nu a mai câștigat nici un game!Cât despre antrenorul ei-rusul Tursunov-care a obținut succese evidente cu jucatoare de forța ca Șabalenka și Kontaveit-e clar ca stilul de forța nu se potrivește cu fragila chinezoaica!Meciul cu nasoasa Cornet ar trebui sa-i fie tema pregatirii la viitoarele antrenamente!

wittman68
wittman68  •  31 August 2022, 11:08

Asa cum am mai scris pe aici, Emma e totusi o jucatoare destul de buna, de top 50-60WTA. Acum are ocazia sa dovedeasca ca locul ei e acolo, sa urce cu rabdare si cu munca in clasament. Perioada de uluiala datorata unui singur rezultat accidental s-a incheiat. In ce priveste meciul pierdut azi dimineata, Emma nu a avut nici o sansa, a fost si ghinionista sa intalneasca o asemenea adversara in primul tur. Alize Cornet e extrem de incomoda, o aparatoare dibace, cu executii de efect in momente importante, foarte darza. ca un plus pt. ea, Alize e si o jucatoare cu multa charisma si personalitate, avand anul acesta unele victorii remarcabile, printre care la Swiatek si Halep.

simplusuporter76
simplusuporter76  •  31 August 2022, 10:42

asta e "surprinzator" pentru cei care scriu articole la kilogram si nu urmaresc nici macar 10 min de tenis si / sau rezultatele jucatoarelor din ultima perioasa. Cornet este o nuca foarte tare, cu un stil complicat de joc, f tenace si experimentata, si intr-o faza speciala a carierei ei (ultimul an complet in circuit). Au fost care au prognozat ca Emma nu va trece de ea, dar nu ii stiti voi (postacii astia care dau predictii p-aici sau scriitorasii astia amatori de la gsp). Si nici nu o sa vi-i spun ca oricum nu va bateti voi capul sa ii cautati. Traiasca amatorismul jurnalistic si postacismul heitaresque.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close