SPORTURI  »  TENIS  »  BCR OPEN ROMÂNIA 2008, 6-14 SEPTEMBRIE, ARENELE BNR

Emoţii pentru Mergea în calificări

Articol de , - Publicat sambata, 06 septembrie 2008 00:00

Prima zi de calificări de la BCR Open România nu a fost una cu noroc pentru românii care au luat startul în competiţie. Rînd pe rînd, aceştia au plecat învinşi de nume modeste, semn că tenisul românesc îşi continuă panta descendentă.

Florin Mergea, eterna speranţă a echipei de Cupa Davis a României, s-a calificat cu emoţii în turul secund al calificărilor. În meciul zilei de pe arena centrală, Florin l-a întîlnit pe Ion Moldovan, posesorul unui wild-card pentru calificări.

De două ore a avut nevoie Mergea pentru a se descotorosi de Ion Moldovan. Veteranul de 30 ani a reuşit să cîştige primul set cu scorul de 6-2, profitînd de serviciul slab al adversarului său, dar şi de jocul său foarte bun din defensivă, acesta salvînd patru mingi de break ale lui Mergea.

În setul secund, Mergea a trecut la atac, reuşind să aibă 8 şanse de break, convertind însă doar una. Totuşi, aceasta a fost de ajuns pentru a se desprinde şi a cîştiga setul cu 6-3. Decisivul a fost destul de echilibrat, dar Mergea a reuşit breakul la momentul potrivit, cîştigînd partida cu scorul de 2-6 6-3 6-4.

Somdev Devvarman, cap de serie numărul opt în calificări, va fi adversarul lui Florin în turul secund. Indianul de 23 de ani a trecut în primul tur de un alt român, Bogdan Andrii, cu scorul de 6-0 6-1.

Ceilalţi români care au avansat în turul doi sunt Victor Ioniţă, Artemon Apostu-Efremov, Ilie Giurgiu, Dacian Crăciun, Valentin Mihai şi Adrian Ungur.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează