SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

EXCLUSIV Primele cuvinte ale Anei Bogdan după succesul din turul I de la Wimbledon! Un meci al Simonei Halep i-a fost de ajutor: "Am urmărit atentă"

FOTO: Ricardo Bocchini
FOTO: Ricardo Bocchini

Articol de GSP - Publicat luni, 03 iulie 2017 21:43

Acceptată în premieră pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem, Ana Bogdan a reușit o victorie fulger la Wimbledon în fața chinezoaicei Ying-Ying Duan, cea care o ținuse în șah pe Simona Halep la Eastbourne.

Sportiva în vârstă de 24 de ani originară din Sinaia a avut nevoie de o oră și 7 minute pentru a se impune cu 6-4, 6-2, în fața asiaticei clasate pe locul 62 mondial. În primul set, Duan a condus cu 3-2, însă românca a revenit în forță și până la final a mai cedat doar trei game-uri.

"Au fost emoții, mai ales că e prima oară când joc pe tabloul principal la Wimbledon, dar au fost constructive. Chiar dacă am plecat cu a doua șansă, am avut încredere, atât eu, cât și staful meu că putem câștiga.

Duan e foarte puternică, nu degeaba a făcut un joc extraordinar săptămâna trecută cu Halep, chiar am vizionat acel meci și așa am văzut unde pot profita. Deși scorul nu o arată, a fost mai greu decât pare pe tabelă, însă mă bucur enorm pentru acest succes”, a spus Ana.

În turul secund, românca va da piept cu favorita numărul 21 a competiției, Caroline Garcia. În primul meci, franțuzoaica a trecut cu 6-1, 6-1, de slovaca Jana Cepelova. „Vreau să mă bucur de tenis, nu contează în fața cui joc, voi da totul pentru victorie”, a mai declarat Ana.

Pentru victoria de luni, Ana Bogdan va primi 70 de puncte WTA și un cec în valoare de 57.000 de lire sterline. Tot azi, Simona Halep și Irina Begu au obținut victorii la fel de tranșante la debutul pe iarba londoneză, în timp ce Sorana va încerca, marți, să completeze careul de ași, urmând să joace împotriva lui Kiki Bertens.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
100002473541087
Danut Ognean  •  04 Iulie 2017, 12:42

felicitari ana ! ai razbunat-o pe simona

tanasevictor
tanasevictor  •  04 Iulie 2017, 08:57

Avem in tenisul feminin cateva sportive care muncesc mult si rezultatele se vad Performanta remarcabila cand au trecut de primul tur la WIMBLEDON 3/3 in prima zi Astazi urmeaza sa evolueze Monica si Sorana Sa le uram succes! In tenisul masculin dupa retragerea lui V.Hanescu nu reusim mai nimic

adi_stelistul
adi_stelistul  •  04 Iulie 2017, 08:49

Un rezultat care ii da incredere, in primul rand. Meciul urmator cu Garcia va fi insa dificil. Frantuzoaica e in evidenta crestere. Nu doar sfertul de la RG dar si turneul bun de la Mallorca, pe iarba (unde anul trecut a si castigat) arata ca aceasta se simte bine pe suprafata. A batut-o foarte clar pe Cepelova, cea care isi facuse un obicei din a scoate cate o favorita in ultimii ani (Simona in 2015, Muguruza anul trecut). Va fi foarte greu pentru Ana Bogdan cu Garcia dar daca isi propune sa creasca are nevoie de astfel de meciuri.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează