SPORTURI  »  TENIS  »  CEHIA - ROMÂNIA

FED CUP // Căpitanul ceh Petr Pala a vorbit despre forța echipei României: „Ar trebui să aibă ambiții”

Articol de - Publicat marti, 05 februarie 2019 16:08

Căpitanul ceh Petr Pala a vorbit despre forța echipei României, care, crede el, are atuuri să atace trofeul.

  • Cehia și România se vor duela în primul tur al Grupei Mondiale la Fed Cup, la Ostrava, pe 9 și 10 februarie. Meciurile vor fi în direct la TV Digi, TV Telekom și pe GSP.ro. 

Cehia ia în serios confruntarea cu România din primul tur al Grupei Mondiale. Căpitanul nejucător Petr Pala și specialista în dublu Barbora Krejcikova, recentă învingătoare la Australian Open, au ajuns de luni la Ostrava.

Au făcut drumul cu trenul, având o întârziere de o oră, după cum notează Ceske Noviny. "Bara a vrut să se antreneze din prima zi a săptămânii, celelalte vor sosi gradual", a explicat Pala. Marți era așteptată și Karolina Pliskova, numărul 5 mondial și semifinalistă la Melbourne.

"Sunt mulțumit cu echipa pe care o avem, este puternică și clar competitivă contra româncelor. Va fi însă 50 la 50 pentru că România are și ea un team foarte puternic. Noi avem cele mai mari ambiții și de asemenea publicul din Ostrava, care a fost mereu grozav, ne va ajuta", a adăugat căpitanul. El a vorbit despre principala armă, Pliskova. "Kaja e într-o formă excelentă, a câștigat la Brisbane, a ajuns în semifinale la Australian Open bătându-le pe Serena și Muguruza, ceea ce e un rezultat foarte bun. Ea e baza pentru echipa noastră".

Trecând la adversare, Pala a subliniat atuurile româncelor. "Nu e vorba doar despre Halep. Buzărnescu este între primele 30 din lume, chiar dacă anul acesta încă nu a strălucit, are un tenis extrem de capabil. În plus, au trei variante pentru dublu, e o formație care ar trebui să aibă ambiții pentru a câștiga titlul", le-a flatat cehul pe tricolorele conduse de Florin Segărceanu și Alina Cercel-Tecșor.

Suprafață mai rapidă

Față de săptămâna trecută, când în aceeași sală din Ostrava s-a disputat întâlnirea de Cupa Davis Cehia-Olanda, din calificările pentru faza finală, suprafața va fi mai rapidă. "Noi am anunțat una de viteză medie. Cu cât se joacă mai mult pe ea, devine mai iute.

Întotdeauna le comunicăm ce se întâmplă celor de la compania care se ocupă cu acest aspect. Va fi dificil să mai intervină, dar până acum au reușit de fiecare dată. Vom vedea cum va arăta", a spus Petr Pala. Suprafața este hard, Novacrylic Ultracushion.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează