SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA - RUSIA

FED CUP // Irina Bara, surpriza României pentru meciul cu Rusia din februarie: „Nu am emoții, sper să profit de șansa asta”

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 ianuarie 2020 17:49

Irina Bara (24 de ani, 160 WTA) a fost convocată în premieră la naționala de Fed Cup pentru duelul dintre România și Rusia din luna februarie. 

  • Întâlnirea dintre România și Rusia va avea loc pe 7 și 8 februarie, în sala Polivelentă din Cluj

„Pentru mine e o onoare și îmi doream asta de foarte mult timp. Nu am emoții. Mi-am dorit atât de mult să joc și m-am tot gândit, încât efectiv mă bucur să am ocazia asta. Sper să nu am emoții când o să fiu acolo, dar în clipa asta nu pot decât să mă bucur.

E ceva ce îmi doream foarte mult, am primit șansa și sper să profit de ea. Pentru mine, totul e nou, dar sper să fie bine, să facem un rezultat bun și să ne calificăm la Budapesta. E frumos că prima dată când joc în Fed Cup, o să fie acasă. Asta e super, chiar am noroc”, a declarat Irina Bara, potrivit treizecizero.ro

România are probleme în perspectiva meciului cu Rusia

Fără Simona Halep, Irina Begu, cea care și-a anunțat retragerea temporară din echipă, și Mihaela Buzărnescu, căpitanul nejucător Florin Segărceanu are probleme serioase în alcătuirea unei echipe competitive pentru duelul cu Rusia. 

Monica Niculescu e o altă jucătoare importantă care e în dubii pentru confruntarea din luna februarie, astfel că în echipă ar mai putea apărea alte nume fără experiență la nivel de Fed Cup: Ana Bogdan (27 de ani, 98 WTA), Patricia Țig (25 de ani, 108 WTA), Gabriela Ruse (22 de ani, 183 WTA) și Raluca Olaru (30 de ani, 48 WTA la dublu).

CE PRESUPUNE NOUL FORMAT FED CUP

Fed Cup Finals se va juca între 14 și 19 aprilie 2020 la Budapesta, în Laszlo Papp Arena, pe zgură. Acolo vor participa cele opt câștigătoare din baraj plus cele două finaliste din 2019, Franța și Australia, echipa țării gazdă, Ungaria, și wild card-ul Cehia. Vor fi patru grupe a câte trei echipe. Fiecare câștigătoare de grupă va avansa în semifinale, apoi învingătoarele din penultimul act în finală. Într-o întâlnire se vor juca trei partide, două de simplu și una de dublu. Echipele care ajung în ultimul act au locul asigurat la următoarea ediție a turneului final, în timp ce echipele clasate între locurile 3 și 10 vor disputa în sezonul următor barajul. 

ÎNTÂLNIRI DIN BARAJUL PENTRU FED CUP FINALS, 7-8 FEBRUARIE 2020

  • SUA-Letonia
  • Olanda-Belarus
  • România-Rusia
  • Brazilia-Germania
  • Spania-Japonia
  • Elveția-Canada
  • Belgia-Kazahstan
  • Slovacia-Marea Britanie

NAȚIUNI CARE SUNT DIRECT CALIFICATE LA BUDAPESTA:

  • Australia (finalistă 2019)
  • Franța (finalistă 2019)
  • Cehia (wild card)
  • Ungaria (țara gazdă)

Vezi și: 

FED CUP // Încă o lovitură pentru România! Irina Begu și-a anunțat retragerea temporară din echipa de Fed Cup: „Prioritatea mea e alta” » Fără jucătoare din Top 100 cu Rusia?!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  26 Ianuarie 2020, 03:50

Eu as face echipa doar din tinere, si-asa nu e nimic de pierdut, n-avem nicio sansa. Bara, Ruse, Jaqueline Cristian, Georgia Craciun. Bine ca se organizeaza in Ungaria, nu erau suficiente tari competitive care sa tina turneul... or s-o cheme pe Agnes Szavay de la pensie ca sa castige 3 game-uri.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează