SPORTURI  »  TENIS  »  ALEGERI

Alegerile pentru șefia FRT, din nou „în aer” » Scandal în ziua premergătoare: „Am adus dovezi, nici nu le-au luat în seamă”. Reacția lui Cosac

Răzvan Itu, în centrul imaginii, în cămașă albă / FOTO: Facebook
Răzvan Itu, în centrul imaginii, în cămașă albă / FOTO: Facebook

Articol de - Publicat joi, 09 februarie 2023 22:42 / Actualizat vineri, 10 februarie 2023 00:37

Federația Română de Tenis ar trebui să își stabilească vineri președintele, după numeroase amânări. Ședința este însă „în aer”, precedată de mai multe scandaluri.

Pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis şi-au depus candidaturile, inițial, cinci persoane: George Cosac, Dumitru Hărădău, Tudor Napoleon Spartacus Iacov, Răzvan Itu şi Mihai Rusu.

Răzvan Itu și Mihai Rusu s-au retras deja din cursă, iar vineri, după ce se va adresa membrilor Adunării Generale, va ieși din cursă și Tudor Napoleon Spartacus Iacov.

Răzvan Itu îl acuză pe George Cosac

Răzvan Itu, fostul vicepreședinte al FRT, a lansat o serie de acuzații la adresa lui George Cosac. Contactat de GSP, Itu spune că i s-a desfăcut ilegal contractul de muncă. 

„Am fost dat afară abuziv pe 31 ianuarie. Voi ataca în instanță decizia pentru a-mi recăpăta postul. Mi-au reproșat că am lipsit de la program și că l-am făcut incompetent pe președintele George Cosac, într-un mesaj. 

Am fost și internat în spital, am fost și plecat prin țară, pentru a vizita cluburi. Ăsta îmi e jobul. Am adus dovezi în acest sens. Nici nu le-au luat în seamă. Federația a ajuns să fie condusă de cinci inși, cei doi juriști și cei trei membri. Ei conduc cum vor”, a spus Itu, pentru GSP.ro. 

Răzvan Itu reclamă și calitatea votanților de vineri: „Din 470 de entități care vor vota, 250 nu au niciun sportiv legitimat, niciun antrenor angajat, niciun teren de tenis în proprietate sau cel puțin în chirie și nicio declarație depusă la ANAF de peste 5 ani de zile”.

Reacția lui George Cosac: ”Itu a sărit în brațele lui Vecerdea. Este șantajabil”

Contactat de GSP, George Cosac a declarat:

”Răzvan Itu a sărit în brațele lui Marius Vecederea, după ce vara trecută l-am anunțat să-și dea demisia din cauza mai multor nereguli descoperite, în ceea ce-l privește. A spus că demisionează fără scandal, dar în septembrie și-a depus candidatura. 

Eu nu sunt disperat să candidez. La începutul anului trecut i-am propus lui Horia Tecău să candideze la funcția de președinte al FRT, dar mi-a zis că nu poate pentru că are alte proiecte. 

Văzând însă cine se înscrie și câte șmecheri și nereguli a comis Itu, atunci m-am hotărât să candidez împotriva lui. Am zis că nu se poate ca în 2023 să fim reprezentați de unul cu CV-ul domnului Itu. Trebuie să fie unul demn care să se poată uita în ochii alegătorilor. Nu putem să avem pe unul care este șantajabil”.

Răzvan Itu cere intervenţia Guvernului 

Răzvan Itu cere intervenţia ministrului Novak şi a premierului Ciucă, precum şi Corpul de Control la FRT.

”Fac un Apel către Ministrul Sportului Domnul Eduard Novak, către Premierul României Domnul Nicolae Ciucă, să ia măsurile necesare pentru trimiterea Corpului de Control și verificarea acestor abuzuri ale unor persoane care au datoria să sprijine reprezentarea României la nivel european dar care în modul cel mai concret o subminează”, precizează Răzvan Itu, într-un comunicat remis presei.

Motivele rupturii prieteniei dintre Răzvan Itu și George Cosac 

Răzvan Itu și George Cosac au fost colegi în echipa de Cupa Davis a României. Itu a fost cooptat în conducerea FRT, în 2017, după ce George Cosac fost desemnat președinte. 

În 2017, George Cosac a fost singurul candidat la funcția de președinte, după ce Dumitru Hărădău și Răzvan Itu au renunțat să mai candideze, iar Marius Vecerdea nu s-a prezentat la această Adunare Generală.

Alegerile pentru șefia FRT, din nou „în aer” » Scandal în ziua premergătoare: „Am adus dovezi, nici nu le-au luat în seamă”. Reacția lui Cosac
Comitetul Director al Federației Române de Tenis din 2017: George Cosac, Răzvan Itu, Alina Tecșor-Cercel, Adrian Marcu și Marin Stănică

Relația dintre cei doi s-a stricat din momentul în care Itu a refuzat să mai semneze pentru disponibilizarea plăților către casa de avocatură angajată  să reprezinte FRT în procesele cu Marius Vecerdea.

” Am venit în aceeași echipă cu George Cosac, dar ușor, ușor din cauza lipsei de transparență a avocaților și juriștilor am fost indus în eroare.

 Când am realizat acest lucru am început să mă aplec asupra faptelor, a dosarelor. Actele dovedesc că în 3-4 ani s-au cheltuit 250.000 de euro cu casa de avocatură. Problema e că s-au și pierdut procesele. 

În total, cu juristul și avocatul federației, suma se învârte la 300.000 de euro cheltuți pentru procesele cu Vecerdea.

Eu ca director general am semnat pentru acei bani, dar n-am mai fost de acord să semnez și m-am oprit când mi-am dat seama că nu se mai poate merge la nesfârșit cu procesele

De aceea am dorit să candidez, să opresc procesele. Federația nu poate sta numai în procese. Sumele acelea ar fi trebuit investite în copii”, a declarat Răzvan Itu pentru GSP.ro.

Răzvan Itu consideră că George Cosac a convocat Adunarea Generală de alegeri pe 10 februarie pentru că știa că este plecat din țară/

”Acest fost ofițer MAI, fost Președinte al CS Dinamo, a convocat AG de Alegeri exact în data când subsemnatul, contracandidatul său la funcția de Președinte FRT reprezintă oficial România la Consiliul Tennis Europe de la Viena, încercând astfel să submineze reprezentarea României la cel mai înalt nivel european”, a mai precizat Răzvan Itu în comunicat.

Extrem de agresiv, retrograd și anti-european numitul Cosac George comite abuz după abuz, se autointitulează președintele FRT și subminează reprezentarea României la cel mai înalt nivel în cadrul Federației Europene de Tenis”
- Răzvan Itu, într-un comunicat remis presei

Cine au fost candidații inițiali la șefia FRT

  • George Cosac - (52 de ani) președintele interimar al FRT
  • Tudor Iacov  - (58) fost președinte al clubului de fotbal AFC Progresul, președinte al Asociația Club Sportiv Tenis Pamira Sibiu, președinte al Asociația Club Sportiv Triumf 2000, fratele lui Constantin Iacov, fostul acționar de la FC Național
  • Dumitru Hărădău - (70) fost jucător de tenis și fost component al echipei de Cupa Davis, fost antrenor și director executiv al FRT
  • Răzvan Itu (53) - fost director general al FRT și fost membru în Consiliul de Administrație al Tennis Europe
  • Mihai Rusu - (74) fost jucător de tenis, actual antrenor

Citește și alte știri din tenis: 

Criză de nervi nemaivăzută pe terenul de tenis: a distrus 3 rachete în 30 de secunde!
INCIDENT
Criză de nervi nemaivăzută pe terenul de tenis: a distrus 3 rachete în 30 de secunde!
„Cuplul anului” » Matteo Berrettini, surprins la Inter - Milan cu fosta soție a unui star din fotbal
CUPLU
„Cuplul anului” » Matteo Berrettini, surprins la Inter - Milan cu fosta soție a unui star din fotbal

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  10 Februarie 2023, 10:21

" Tudor Napoleon Spartacus Iacov"- broooo, genial nume. Cu asa nume e bun de pus presedinte nu doar peste Romania...ci peste tot Pamantu:))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează