SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Federer a rămas în cursa pentru al şaselea trofeu la US Open! Şi-a luat revanşa în faţa lui Soderling!

Articol de GSP - Publicat joi, 09 septembrie 2010 00:00

Roger Federer s-a calificat în semifinalele turneului de Grand Slam de la US Open, după ce şi-a luat revanşa în faţa lui Robin Soderling.


Cînd suedezul l-a învins pe elveţian în sferturile de finală de la Roland Garros, a oprit şi încercarea lui Federer de a se califica în cea de-a 24-a semifinală consecutivă într-un turneu de Grand Slam.

Azi-noapte, Roger Federer a obţinut o victorie impresionantă în faţa lui Soderling, fără să piardă nici un set, 6-4, 6-4, 7-5, arătînd că FedEx nu a murit. Dacă mai avea ceva de demonstrat, mai ales celor care i-au prevăzut finalul carierei, atunci totul s-a văzut în meciul din sferturi.

"Mă simt bine că am făcut o partidă bună în condiţiile date, în  faţa unui jucător care este greu de bătut, mai ales pe hard. Pentru mine este o victorie mare", a declarat Roger Federer la finalul meciului.

În condiţiile în care starea vremii nu a fost deloc favorabilă, Roger Federer a reuşit 18 aşi. Înaintea meciului, elveţianul a fost lăudat pentru felul în care a servit pe durata turneului, iar acesta a declarat: "Toată viaţa mea m-am antrenat pentru asta. Dacă nu lovesc cum trebuie chiar şi cînd bate vîntul, atunci este ceva în neregulă cu mine. Treziţi-mă la 2 dimineaţa, la 4 dimineaţa, pot să dau un as!"

În cele 14 întîlniri dintre cei doi, Federer s-a impus de 13 ori. Doar la Roland Garros, în acest an, suedezul a reuşit să-l învingă. La ediţia din 2009, Soderling a fost eliminat tot în sferturi, tot de Federer, care avea să piardă primul meci de la Flushing Meadows, în finală, după cinci ani în care s-a oprit doar atunci cînd avea trofeul în mînă.

Pe parcursul partidei, Roger Federer a reuşit să preia conducerea atunci cînd era nevoie pentru a cîştiga cele trei seturi. În setul trei, Soderling conducea cu 5-3 şi putea să devină primul jucător care i-ar fi luat un set elveţianului. Însă Federer a revenit şi, cu patru game-uri consecutive, şi-a asigurat calificarea în semifinale.

"Mereu m-am aşteptat ca Roger să joace şi să servească bine. A trimis multe mingi pe linie cu primul serviciu ceea ce nu este deloc uşor în asemenea condiţii", a declarat Soderling.

"A fost un turneu dificil pînă acum. A fost cald, a bătut vîntul. Mereu va fi ceva care să se întîmple. Mă aştept la altceva sămbătă", a spus Federer.

În semifinale, Roger Federer va juca împotriva lui Novak Djokovic, favorit numărul trei. Sîrbul l-a învins în sferturi pe Gael Monfils (Franţa), cu 7-6 (2), 6-1, 6-2.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
kanye
kanye  •  09 Septembrie 2010, 14:34

Nadal are noroc ca mereu pica cu cei mai slabi cotati...Federer si Djoko mereu cu cei mai buni..Djokovic pana acum a jucat cu Blake,Monfils si altii,Federer cu Soderling...Nadal cu hapcipalitici...Cum sa nu ajungi in finala?In fine..Go Nole!!!

brto
brto  •  09 Septembrie 2010, 13:57

O mizerie de meci, soderling a fost lamentabil, nu a aratat nici macar ca un jucator de top 50 dar mite unul de top5. Incredibil cum a pierdut cu smash la 2-2 si 40-0 ratat si pierde game, sau la 5-3 in setul 3 cand servesti sa pierzi. Imi pare rau ca m-am trezit sa vad mizeria asta de meci. Soderling merita eliminat in turul 1 la cum a jucat. Trofeul va fi al lui Nadal, este anul lui

george8706
george8706  •  09 Septembrie 2010, 11:12

Felicitari Roger, trofeul e al tau

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close