SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Florin Mergea, al doilea titlu într-o lună » Salt de 43 de locuri în clasament

Florin Mergea, soția sa, Daiana, băiețelul lor, Noah, și câinele familiei, sărbătorind cu trofeul de la Meerbusch
Florin Mergea, soția sa, Daiana, băiețelul lor, Noah, și câinele familiei, sărbătorind cu trofeul de la Meerbusch

Articol de - Publicat duminica, 18 august 2019 20:44

Florin Mergea, 34 de ani, fost numărul 7 ATP la dublu, a cucerit azi împreună cu Andre Begemann trofeul pus în joc în challenger-ul de la Meerbusch (Germania), disputat pe zgură și dotat cu premii totale de 46.600 de euro. 

  • Succesul de la Meerbusch îi aduce lui Florin Mergea un salt de 43 de locuri în clasamentul mondial de dublu, de pe 249 până pe 206. 

Cei doi s-au impus în fața perechii indiene compuse din N.Sriram Balaji și Vishnu Vardhan, 7-6 (1), 6-7 (4), 10-3, după o oră și 46 de minute de bătălie.

Răsplata lor este un cec de 2.670 de euro plus 80 de puncte ATP. Este al doilea titlu câștigat de Mergea și Begemann din luna iulie, de când au început să joace împreună, după cel pe care și l-au adjudecat la Sopot (premii de 92.040 euro). De asemenea, au atins o semifinală, la Praga.

Săptămâna aceasta, perechea româno-germană se mută în Italia, unde participă la un alt challenger, tot cu bursă de 46.600 de euro, la L Aquila.

Acolo îi vor întâlni în primul tur pe croatul Nino Serdarusic și pe chilianul Alejandro Tabilo. Succesul de la Meerbusch îi aduce lui Florin un salt de 43 de locuri în clasamentul mondial de dublu, până pe 206. 

În urmă cu aproape trei luni, el se găsea pe poziția 507, ceea ce înseamnă o urcare de 300 de trepte din mai și până acum, datorită rezultatelor de mai sus, dar și semifinalelor de la Most și Poznan și "sferturilor" de la Augsburg.

Vezi și: 

US Open // Partener inedit și năbădăios » Marius Copil va juca la dublu alături de Nick Kyrgios!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
mihai_luchian
mihai_luchian  •  18 August 2019, 23:30

Să nu uităm că este și vicecampion olimpic en titre. Și dacă își revine ca formă ar fi bine să-l aleagă Tecau pe el coechipier pentru Tokio, Copil nu are nici pe sfert talentul și experiența lui Mergea la dublu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează