SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Florin Mergea și Rohan Bopanna s-au calificat primii în ultimul act de la Turneul Campionilor: "Aşteptăm cu nerăbdare finala"

Bopanna şi Mergea la finalul meciului // Foto: AFP
Bopanna şi Mergea la finalul meciului // Foto: AFP

Articol de - Publicat duminica, 22 noiembrie 2015 00:00

Florin Mergea şi Rohan Bopanna s-au calificat în ultimul act de la Londra, după ce au trecut ieri de perechea Ivan Dodig/Marcelo Melo, cei care i-au ajutat să ajungă la Turneul Campionilor.

"Ce i-a apucat pe Mergea şi pe Bopanna în această săptămînă?", se întreabă pe Twitter un jurnalist aflat la Londra. O întrebare ce şi-a făcut loc în timp ce perechea româno-indiană aduna punct după punct în partida cu Ivan Dodig şi Marcelo Melo.

"Am jucat cel mai bun tenis al nostru de cînd am ajuns aici", a răspuns, indirect, Rohan după încheierea semifinalei. Indianul a fost din nou magician la fileu, iar Florin a controlat jocul din spate, deschizînd incredibil terenul.

Un meci care s-a scurs rapid şi pe care Mergea şi Bopanna l-au închis în 59 de minute cu 6-4, 6-2. Un meci pe care l-au dominat şi în care totul a curs în favoarea lor.

"Cheia acestui meci a fost faptul că am fost foarte consistenţi la serviciu şi la retur şi cred că asta a făcut diferenţa faţă de celelalte confruntări pe care le-am jucat împotriva lor. Am fost la un nivel foarte înalt toată săptămîna şi am intrat foarte încrezători pe teren. Cred că s-a văzut asta încă de la primul punct", a spus Mergea.

Indianul vine cu experienţa

Confruntarea dintre cele două perechi a avut şi un trecut apropiat foarte interesant. La Paris, Dodig şi Melo, campionii de la Roland Garros, i-au învins pe Mergea şi Bopanna în sferturi de finală, retezîndu-le un pic aripile de Londra. Aripi pe care tot ei le-au reconstruit cînd i-au învins în finală pe Jack Sock şi Vasek Pospisil, cei cu care se luptau Florin şi Rohan pentru calificare.

Nici nu se terminase bine semifinala, că gîndurile favoriţilor opt s-au îndreptat spre finala de azi. "Ne bucurăm că am ajuns pînă aici şi o aşteptăm cu nerăbdare", a spus Bopanna. El a mai jucat în ultimul act la Turneul Campionilor în 2012, alături de Mahesh Bhupathi, dar a fost învins.

"E important să intrăm încrezători pe teren şi să sperăm că va fi o confruntare epică. M-am bucurat de fiecare moment petrecut aici şi sper să fie la fel fel şi duminică", a completat Florin. Pentru el, vor fi emoţii diferite, unele cu care nu s-a mai confruntat. A venit însă şi timpul lor.

Parcursul perechii Bopanna/Mergea pînă în finală

Grupe
Bryan/Bryan 6-4, 6-3
Murray/Peers 6-3, 7-6 (5)
Bolelli/Fognini 4-6, 6-1, 5-10

Semifinale
Dodig/Melo 6-4, 6-2

5 finaleau adunat în acest sezon Bopanna şi Mergea: la Halle, la Casablanca, la Madrid, la Stuttgart şi la Londra

Români care au mai jucat în finală la Turneul Campionilor:

  • Ilie Năstase 1971, 1972, 1973, 1974, 1975
  • Simona Halep 2014

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează