SPORTURI  »  TENIS  »  COLECȚIE DE MAȘINI

FOTO Becker a venit la București la invitația lui Țiriac și a descoperit ceva fabulos: mașina familiei sale e la omul de afaceri român

Becker a intrat în rolul pilotului profesionist și-a încercat mai multe modele din colecția lui Țiriac +8   FOTO
Becker a intrat în rolul pilotului profesionist și-a încercat mai multe modele din colecția lui Țiriac

Articol de - Publicat miercuri, 07 martie 2018 09:52

Venit în vizită la București, fostul mare tenismen Boris Becker a descoperit la Țiriac Collection un model Ferrari ce a aparținut familiei sale.

Unul dintre cei mai mai cunoscuți jucători de tenis din lume, care a câștigat 49 de turnee la simplu și 6 de Grand-Slam, medaliat cu aurul olimpic și cel mai tânăr câștigător al turneului de la Wimbledon, a venit special la București la invitația lui Ion Țiriac.

În programul călătoriei sale, fostul jucător antrenat și manageriat de Țiriac în 1984 și-a făcut timp și pentru a vizita impresionanta colecție de mașini de lux pe care o deține omul de afaceri.

Fostul tenismen s-a fotografiat alături de modele auto de lux, unicat în lume, precum Mercedes-Maybach G650 Landaulet sau Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss Edition. Totodată, a avut surpriza de a descoperi un model Ferrari 400i care a aparținut chiar familiei sale înainte de a fi expus la Țiriac Collection!

"M-am simțit ca un copil într-un magazin cu dulciuri. Uimitor, impresionant, wow! Mă voi întoarce în curând să conduc toate mașinile de aici", a spus Becker.

Țiriac Collection este prima galerie auto personală din România deschisă publicului, reunește modele auto și moto emblematice, atât clasice, produse începând cu anul 1899, cât și de ultimă generație, aparținând celor mai importanți producători auto din lume.

Programul de vizitare pentru publicul larg este de vineri până duminică, în intervalul orar 10:00-19:00, iar prețul unui bilet este de 15 lei, studenții și elevii având reducere de 50%. 

Despre Ferrari 400i

Conform fișei publicate de site-ul colecției auto, dezvelit la Salonul Auto de la Paris din 1972, acest Ferrari cu linii pătrate, cu patru locuri, arăta diferit față modelul 365 GTC/4. Mai mult, era prevăzut cu un ampatament mai lung şi un ecartament mai lat, permiţând dotarea cu scaune adecvate în partea din spate.

Fabricarea modelului Ferrari 400 a început în 1976 şi a fost suspendată în 1989. Iniţiala "i" înseamnă "injecţie", pentru a diferenţia acest model de modelul 400, care funcţiona cu carburatoare. Enzo Ferrari, fondatorul echipei de curse Scuderia Ferrari şi a companiei de producţie auto Ferrari, a folosit modelul 400i ca maşină personală, cu care mergea zilnic la fabrică. 

1.800.000.000 €e averea estimată a lui Țiriac, fiind cel mai bogat român, conform TOP 300 Capital

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează