SPORTURI  »  TENIS  »  BIG 4

FOTO Fidelitate de Mare Șlem » Relațiile longevive, secretul din spatele succesului Big 4 din tenis

Articol de - Publicat luni, 21 octombrie 2019 13:28

Rafael Nadal s-a căsătorit sâmbătă cu Maria Francisca Perelló, cu care era împreună din 2005. Și ceilalți membri ai Big 4 au format familii după relații de lungă durată.

Dincolo de nivelul înalt de performanță, mai este ceva care îi unește pe cei care au fost reuniți sub numele generic de Big 4. Ceva care ține de viața personală, de stabilitate, de sprijin, de afecțiune. Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovici, Andy Murray. Au împreună 58 de titluri de Mare Șlem. 821 de săptămâni petrecute în total pe prima poziție a clasamentului mondial. Au, de asemenea, căsnicii care s-au format în urma unor relații longevive.

Cel mai recent a trecut pe la altar Nadal. El s-a căsătorit sâmbătă, cu o ceremonie religioasă desfășurată în aer liber în La Fortalesa. Mirii și-au ținut cei 250 de invitați în așteptare o bună bucată de timp după ora anunțată inițial, 12:30. Până la urmă, primul a sosit Rafa, urmat la cîteva minute de Maria Francisca. Ceremonia a fost oficiată în mallorquină, deși, în unele momente, preotul Tomeu Català a trecut la spaniolă pentru ca toți cei prezenți să poată înțelege. Totul a curs normal, fără întreruperi, iar mirii au arătat fericiți și calmi.

Petrecerea a fost liniștită la început, apoi însă atmosfera s-a încălzit când a început muzica de dans și invitații au umplut ringul – de acolo nu au lipsit Juan Mónaco și Jauma Munar. Primii oaspeți care au decis să se retragă au făcut-o la lăsarea serii, între ei regele emerit Juan Carlos și regina Sofia.

Revenind la Big 4 și la poveștile lor sentimentale de lungă durată, să ni le reamintim. 

FOTO Fidelitate de Mare Șlem » Relațiile longevive, secretul din spatele succesului Big 4 din tenis

Roger Federer (38 de ani) și Mirka Vavrinec (41 de ani)

S-au cunoscut la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000, ambii făcând parte din delegația Elveției. Roger a dezvăluit chiar că primul sărut între ei a fost în ultima zi a JO. La scurt timp au început să iasă împreună, formând o pereche care a rămas la fel de sudată și după 19 ani de conviețuire. Miroslava, sau Mirka, a jucat tenis până în 2002, când a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări la picior. De atunci, a fost tot timpul lângă Federer, iar o vreme a îndeplinit și rolul de manager de comunicare pentru campionul elvețian. Tot el a mărturisit că nu poate dormi dacă ea nu îi este alături. S-au căsătorit în cadrul unei ceremonii intime, "cu familiile și prieteni apropiați", în aprilie 2009, la Wenerhof Villa în Basel. La scurt timp li s-au născut primii copii, gemenele Myla Rose și Charlene Riva. În 2014, Mirka i-a adus pe lume pe Leo și Lennard, de asemenea gemeni. 

FOTO Fidelitate de Mare Șlem » Relațiile longevive, secretul din spatele succesului Big 4 din tenis

Novak Djokovici (32 de ani) și Jelena Ristici (33 de ani)

S-au întâlnit prima dată când erau ambii în liceu și au început să iasă împreună în 2005. Jelena s-a născut la Belgrad, provenind dintr-o familie cu venituri medii. Elevă sârguincioasă, a avut mereu bursă, apoi a studiat la universitatea italiană Bocconi. A absolvit cu o diplomă în Administrarea Afacerilor, apoi a făcut un Master la Universitatea din Monaco. Cei doi și-au anunțat oficial logodna în septembrie 2013, apoi s-au căsătorit pe 10 iulie 2014, pe mica insulă Sveti Stefan, ceremonia religioasă având loc două zile mai târziu, în același loc, la biserica Sfântul Stefan. În același an, în octombrie, li s-a născut primul copil, un băiețel, care a primit numele de Stefan. În septembrie 2017 a venit pe lume și fetița cuplului, Tara, într-o perioadă în care Nole nu se afla în cel mai bun moment al carierei, din cauza accidentării la cot.

FOTO Fidelitate de Mare Șlem » Relațiile longevive, secretul din spatele succesului Big 4 din tenis

Andy Murray (32 de ani) și Kim Sears (31 de ani)

Cei doi formează un cuplu tot din 2005, Kim fiind fiica fostului jucător, actual antrenor, Nigel Sears. S-au cunoscut la o petrecere a jucătorilor de la US Open. Au avut o scurtă perioadă de separare, de câteva luni, dar s-au reunit în aprilie 2010. Kim a absolvit în 2009 la University of Sussex. Au anunțat că s-au logodit în noiembrie 2014, căsătoria având loc pe 11 aprilie 2015, la catedrala din Dunblane, orașul natal al scoțianului. Recepția s-a ținut la hotelul Cromlix, pe care Andy îl cumpărase în 2013 și unde se căsătorise în 2010 și fratele lui mai mare, Jamie. Primul lor copil, o fetiță, Olivia Sophia, s-a născut în februarie 2016, iar al doilea, tot o fetiță, Edie, anul trecut, în noiembrie. Numele ei a fost dezvăluit însă după 10 luni. Perechea așteaptă îl așteaptă și pe al treilea, care se va naște foarte curând. 

FOTO Fidelitate de Mare Șlem » Relațiile longevive, secretul din spatele succesului Big 4 din tenis

Rafael Nadal (33 de ani) și Maria Francisca Perelló (31 de ani)

Sora lui Rafa, Maria Isabel, le-a făcut cunoștință în 2005 și de atunci și-au început relația. Una care multă vreme a rămas discretă, Mery, după cum îi spun apropiații, nefiind decât ocazional prezentă în tribună la meciurile campionului spaniol. E fiica unică a lui Bernat, constructor, și a Mariei, care lucrează la Primăria din Manacor. A studiat Administrare și Management al Afacerilor la Universidad de las Illes Balears, dar Rafa nu a fost prezent la ceremonia de absolvire, deși i se oferise un loc alături de notabilități. "Rafael și cu mine am sărbătorit deja acest lucru, evenimentul oficial e doar pentru mine", a spus ea atunci. După ce a lucrat la IMG, în Londra, și la Mapfre, a devenit director de programe la Fundația soțului ei, care e condusă de mama acestuia, Ana Maria. 

Vezi și:

Fotografii oficiale: Rafael Nadal și Maria Francisca Perello au luat ochii tuturor! Imagini splendide cu cei doi miri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
307361603349887
Dan Pastrama  •  21 Octombrie 2019, 15:16

de Federer se stie ca are relatie de fatada....au spus-o chiar si colegii lui din circuit cand le facea cu ochiu'....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close