SPORTURI  »  TENIS  »  FRANȚA - ROMÂNIA 3-2, FED CUP

FRANȚA - ROMÂNIA 3-2, FED CUP // Marius Comănescu, specialistul care dăduse România favorită în fața Franței, comentează deznodământul de la Rouen: „O spun cinstit. Mă așteptam ca diferența să fie mai mare la dublu”

Simona Halep și Monica Niculescu // FOTO: Raed Krishan
Simona Halep și Monica Niculescu // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 23 aprilie 2019 10:06

Într-un preview pentru Gazetă, antrenorul Marius Comănescu dădea România favorită în semifinala cu Franța, pierdut cu 2-3. După încheierea acesteia, el comentează rezultatul și ce s-a întâmplat la Rouen.

Înaintea semifinalei dintre România și Franța, Marius Comănescu a făcut la cererea Gazetei o caracterizare pentru fiecare dintre jucătoarele celor două echipe. A cântărit și explicat șansele pe care le acorda echipei, dar și fetelor în parte.

Din punctul său de vedere, tricolorele porneau favorite în fața Garcia &Co pentru că Simona Halep putea bate pe oricine, ceea ce s-a și întâmplat, iar racheta a doua urma să mai aducă un punct.

După încheierea weekend-ului pasionant, tensionat și istovitor de la Rouen, antrenorul comentează cele petrecute în Franța. Aflat la Instanbul, alături de una dintre jucătoarele pe care le pregătește acum, Irina Bara, el spune că se aștepta mai mult de la a doua jucătoare de simplu.

 - Domnule Comănescu, cum vedeți acest weekend de Fed Cup abia încheiat și rezultatul său?
- Sincer să fiu, eu mă așteptam să fim mai eficienți la simplu, de aceea am dat România favorită. Mi s-a părut că la noi racheta a doua putea să câștige. De Simona am spus de la început că nu o să aibă probleme, indiferent de cât de bine joacă Garcia, pentru că la a doua jucătoare nici nu mi-am făcut probleme și s-a adeverit. Din păcate, nu am reușit la a doua sportivă. La cum a jucat Garcia însă era imposibil să o încurce altcineva decât Simona. Și cu ea a fost un meci cu sufletul la gură, până la ultimele schimburi de mingi. Mă așteptam totuși că măcar o altă jucătoare să câștige un meci. E greu de spus acum.

Experiența a făcut diferența

- Dublul a fost din nou decisiv, ca împotriva Cehiei, doar că au diferit circumstanțele...
- E clar când folosești o formulă jucată prea puțin în fața unui dublu jucat și consolidat împreună, acolo se face diferența. Am tras cât am putut de mult și am fost la un pas. Cinstit spun că mă așteptam ca diferența să fie mai mare la dublu pentru franțuzoaice. Nu fac niciun proces de intenție nimănui. Au fost foarte aproape, au luptat. Mă gândesc și la noi că dacă era un dublu mai jucat, poate atunci am fi putut să avem în momentele grele altfel de abordare. Simona a jucat foarte bine, Monica în nota ei obișnuită. Cred că diferența a fost făcută de faptul că Mladenovic/Garcia sunt un dublu mult mai sudat. Și dacă am ajuns la dublu avantajul s-a schimbat în favoarea lor. Ce ziceam eu 55-45 a fost cam invers la dublu.

- La înfrângeri lumea caută vinovați și contestă unele decizii luate, cum se trăiește o astfel de situație?
- La mine a fost mai simplu, am stat doar un an, un singur turneu de calificare și a fost exact opusul. Dacă acum au fost o grămadă de opțiuni la îndemână capitanului și e foarte bine că a fost așa, la momentul 2013 nu avem variante. În afară de Sorana Cîrstea, am încropit greu o echipă pentru că majoritatea fie erau accidentate, fie nu era o prioritate pentru ele Cupa Fed. Nivelul era foarte jos, era foarte solicitant. Acum au avut de unde alege, se pare că au mai fost și mici probleme de sănătate. Nu știu toate dedesubturile.  

"Șansa a fost mare"

- E ceva ce putea fi făcut diferit?
- Nu am văzut toate meciurile. Este incorect și lipsit de fair-play să acuzi pe cineva nefiind în cunoștință de cauză. Nu mi-e teamă să-mi spun părerea, mi-o asum, dar aici nu am toate datele. Eram la Istanbul, ne-am uitat la dublu. Sigur, tot timpul găsești lucruri care puteau fi făcute mai bine. Șansa a fost mare, vin alte echipe tari din urmă, nu știu când vom mai avea toate fetele fit și bune de joc. Una e când pornești cu 2-0 și acele două puncte au fost aduse, nu e că ne-am umflat noi în pene. Chiar așa a fost. Din păcate, nu am avut suport la numărul doi.

 

Vezi și: Luminița Paul e contra curentului și îi ia apărarea lui Segărceanu: „Un căpitan nu e șef de galerie. Să te agiți nu e un semn superior de implicare”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
rva4
rva4  •  23 Aprilie 2019, 15:21
Postat de merace pe 23 Aprilie 2019, 11:38

Specialisti peste specialisti isi dau cu parerea aici... :D Dar daca el e antrenorul Irinei Bara, poate stie ceva, fiindca Irina o conduce cu 4-2 pe Sorana in primul set la Istanbul, chiar acum!

:))))) Si la final 6-0, 6-0 pentru Carstea Iti spune ceva ?

2113478878869037
Costin Anton  •  23 Aprilie 2019, 14:20

monica niculescu e urata rau!! parca are 60 ani!!

blackseacoast
blackseacoast  •  23 Aprilie 2019, 12:01

Cred ca se impune sa luam partea buna a acestei amare infrangeri si anume ca Simona a fixat realmente un anume nivel la ceea ce se vrea a fi ideea de echipa si prezenta la Fed Cup. Daca n-ai determinarea si daruirea Simonei aratata nu doar in Franta N-AI CE CAUTA LA ECHIPA ! Pe langa toate astea,cred ca trebuie sa zicem merci cuiva ca n-a descalificat echipa Romaniei dat fiind faptul ca FRT si al sau Cosac sunt in litigiu privind statutul si legalitatea functionarii forului roman !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează