SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

FRANȚA - ROMÂNIA, FED CUP // FOTO și VIDEO Enigmă rezolvată » De ce a ales-o Florin Segărceanu pe Mihaela Buzărnescu: are un mare atu în duelul cu Caroline Garcia

FOTO: Raed Krishan +11   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 19 aprilie 2019 17:27

România înfruntă Franța în semifinalele Fed Cup. Mihaela Buzărnescu (30 de ani, 29 WTA) a fost desemnată a doua jucătoare a României și o va întâlni pe Caroline Garcia (25 de ani, 21 WTA) în partida a doua a duelului de pe zgura de la Rouen.

  • Franța - România, duel din semifinalele Fed Cup, se joacă sâmbătă (ora 15:00) și duminică (ora 14:00). Meciurile vor fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Telekom Sport și TV Digi Sport
  • Roxana Fleșeru, jurnalistă experimentată a departamentului „Sporturi” GSP, și fotoreporterul GSP Raed Krishan transmit cele mai noi informații din Rouen, Franța

Victoriile reușite de Mihaela Buzărnescu și antrenamentele de la Rouen l-au determinat pe Florin Segărceanu să o desemneze drept a doua jucătoare a României. Un statut conform cu locul ocupat de ea în clasament, 30 WTA.

Ea o va întâlni în meciul al doilea al zilei pe Caroline Garcia, fost număr 4 mondial, actualmente pe poziția a 21-a. „Nu a fost ușor să iau această decizie, dar vom merge în prima zi cu Mihaela și apoi, în funcție de scor orice este posibil”, a spus Florin Segărceanu.

rkr 0276 +12 FOTO

Atu: e stângace

Unul dintre atuurile româncei este reprezentat de faptul că este stângace și cum în majoritate în circuitul feminin sunt dreptace, ea o poate deranja cu jocul său pe Caroline.

„E puțin diferit să joci împotriva unei stângace, ne-am adus cu noi hitting-parteneri de mâna stângă, mai ales serviciul pentru că este altfel de la un stângaci. Tenisul e la fel, doar că trebuie să faci anumite ajustări”, a spus franțuzoaica în vârstă de 25 de ani.

Cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit până acum în circuit, dar au mai făcut antrenamente împreună. „E un meci de Fed, e o semifinală, am un meci împotriva unei jucătoare foarte experimentate. Emoții avem mereu, mai ales că e Fed Cup, ne dorim foarte mult să câștigăm și rămâne la finalul zilei să vedem cum se vor împărți punctele”, a spus Mihaela la conferința de presă de ieri.

Buzărnescu se prezintă la întâlnirea de Fed Cup având trei victorii în 2019, în timp ce Garcia șapte. „Are un joc agresiv, dar o avantajează mai mult suprafața rapidă, voi vorbi cu echipa, să vedem ce tactică vom aborda. Eu mă aștept la un meci foarte bun și voi da tot ce se poate ca să câștig, mai ales că joc împotriva unei jucătoare de top, iar acest lucru mă ambiționează foarte mult”, a completat românca în vârstă de 30 de ani. Buzărnescu a jucat și la întâlnirea cu Cehia din primul tur, ea cedând ambele meciuri jucate la simplu. 

10 victorii are Caroline Garcia în Cupa Fed la simplu

2 victorii are Mihaela Buzărnescu în Cupa Fed la simplu

Vezi și: 

3 întrebări-cheie înaintea primei zile din Fed Cup: de la complexul lui Halep în fața lui Mladenovic la dilema Buzărnescu - Begu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
merace
merace  •  19 Aprilie 2019, 19:26

HAI ROMANIA! Felicitari si pentru Raluca Serban, care a contribuit enorm la perfomanta Ciprului - a castigat Grupa a III-a!

tatiana19
tatiana19  •  19 Aprilie 2019, 18:02

Mult succes fetelor! Hai Romania!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează