SPORTURI  »  TENIS  »  FRANȚA - ROMÂNIA, FED CUP

FRANȚA - ROMÂNIA FED CUP // Istoria repovestită » Ce spun jucătoarele franceze despre meciul cu România de acum 43 de ani: „Premiul era de 10.000$, era o raritate să jucăm pe bani”

Echipa României de FED Cup // FOTO: facebook.com/FRTenis/
Echipa României de FED Cup // FOTO: facebook.com/FRTenis/

Articol de - Publicat joi, 18 aprilie 2019 08:50

Franța și România vor juca, la Rouen, în weekend-ul 20-21 aprilie în semifinalele Fed Cup. Jucătoarele franceze și-au amintit cum a fost singura confruntare de până acum cu România în Cupa Fed, cea din urmă cu 43 de ani.

România și Franța au mai jucat o singură dată în Cupa Fed. S-a întâmplat în 1976. Întâlnirea dintre cele două națiuni a avut loc la Philadelphia. Pe atunci se juca într-o singură săptămână, iar cele două echipe au ajuns față în față în finala turneului de consolare, acolo unde ajungeau echipele care pierdeau din primul tur. 

Mai rapide

Pentru România au evoluat Virgina Ruzici și Florența Mihai, iar pentru Franța Gail Benedetti, Nathalie Fuchs, Rosie Darmon și Brigitte Simon. „Tricolorele” s-au impus cu 3-0.

„Eram foarte motivate să câștigăm, dar s-a jucat pe carpetă și ele aveau zece ani mai puțin ca noi. O știam bine pe Virginia Ruzici, care avea un joc similar cu al meu, dar era mai rapidă. Lua mingea devreme. Nu credeam că o să joace atât de bine pe aceea suprafață”, a spus Gail Benedetti pentru site-ul Federației Franceze de Tenis. Virginia avea 21 de ani, iar Florența 20, în timp ce Gail împlinise 31 de ani. 

virginia ruzici florenta mihai
Florența Mihai și Virginia Ruzici // FOTO: Agerpres

10.000 de dolari pentru învingătoare

A existat și o miză financiară la acea întâlnire. „Eram în finala turneului de consolare, iar premiul era de 10.000 de dolari pentru învingătoare și nimic pentru învinse. Am fost foarte dezamăgite pentru că ne doream să câștigăm premiul.

Era o raritate în aceea epocă să jucăm pentru bani. Când am câștigat în proba de la Roland Garros la dublu primisem un bon de cumpărături în valoare de 750 de franci pentru un magazin. Am luptat până la capăt, dar ele au fost mai bune”, a completat Gail Benedetti.

Nathalie Fuchs, cea care a pierdut primul meci în fața Florenței Mihai, și-a amintit și ea câteva lucruri.

Căpitanul nostru, Philippe Duxin, s-a îmbolnăvit și a fost internat în spital în aceea săptămână. Ne-a zdruncinat puțin toată întâmplarea. Le cunoșteam bine pe românce. Virginia a fost o jucătoare extraordinară, cu o dreaptă imensă. Chiar dacă jucam finala turneului de consolare, ne doream victoria. Dacă am fi pierdut după o întâlnire strânsă, poate îmi aduceam aminte mai multe, Nu păstrez în memorie înfrângerile”. a spus ea. 

Franța este printre cele patru echipe care nu au ratat nicio ediție de Fed Cup. „Pe vremea noastră această competiție nu avea importanța pe care o are acum. În Franța, nimeni nu știa nimic despre această competiție”, a explicat Fuchs, care în 1976 avea 24 de ani. 

7.500.000 $este suma totală a premiilor în acest an în Cupa Fed

România-Franța 3-0

  • Florența Mihai - Nathalie Fuchs 7-6, 6-2
  • Virginia Ruzici - Gail Benedetti 6-2, 6-1
  • Florența Mihai/Virginia Ruzici - Rosy Darmon/Gail Benedetti 6-3, 2-6, 6-1

Vezi și:

VIDEO Simona Halep e încântată înainte de meciul cu Franța: „Îmi place suprafața! Simt mingea bine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează