SPORTURI  »  TENIS  »  FRANȚA - ROMÂNIA FED CUP

FRANȚA - ROMÂNIA, FED CUP // Multe semne de întrebare înaintea meciului vital cu Franța: vine Caroline Garcia? Își revin româncele + trec franțuzoaicele peste problemele medicale?

Simona Halep și Caroline Garcia, rachetele principale ale celor două echipe // FOTO: Guliver/Getty Images
Simona Halep și Caroline Garcia, rachetele principale ale celor două echipe // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 03 aprilie 2019 13:16

În afară de Simona Halep, 27 de ani, 2 WTA, niciuna dintre jucătoarele Franței și României nu a avut un debut de sezon prea dulce.

  • Franța - România, duel din semifinalele FED Cup, se joacă în perioada 20-21 aprilie, în deplasare. 

Au mai rămas 17 zile până la primul meci din semifinala de Cupa Fed dintre Franța și România. Dacă echipa tricoloră a fost deja anunțată, adversarii așteaptă termenul limită, zece zile înainte de duel, pentru a dezvălui numele jucătoarelor care vor face deplasarea la Rouen între 20 și 21 aprilie.

Florin Segărceanu le-a nominalizat pe Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu și Raluca Olaru.

Franța are patru jucătoare în Top 100 în această săptămână, Caroline Garcia pe 20, Alize Cornet pe 49, Pauline Parmentier pe 54 și Kristina Mladenovic pe 66.

Rămâne de văzut dacă Julien Benneteau, căpitanul nejucător, o va convinge pe Garcia să vină la confruntarea cu România, ea anunțând după întâlnirea cu Belgia, din primul tur, că nu va participa. În spatele acestui anunț sunt câteva conflicte care mocnesc în echipa Franței.

Probleme de încredere și medicale

Niciuna dintre cele patru franțuzoaice din Top 100 nu a avut un început de sezon fast. Într-o analiză a cotidianului L’Equipe se vorbește despre lipsă de încredere și de victorii.

Caroline Garcia a înregistrat până acum șapte succese și tot atâtea înfrângeri. "Este un început de sezon nici bun, nici rău. Cu o lipsă de încredere și siguranță în jocul său, fostul număr patru mondial se luptă pentru a recupera îndrăzneala și elanul care să-i facă din nou tenisul puternic. Dacă la Miami la capitolul angajament și atitudine a fost mai bine, înfrângerea seacă în fața Petrei Kvitova, 6-3, 6-3, arată că drumul spre vârful ierarhiei mondiale e încă departe", scriu francezii.

Alize Cornet pare a fi singura care are parte de un început mai bun, cu semifinale la Hobart, și cu un meci tare făcut la Miami împotriva cehoaicei Karolina Pliskova. Însă după acest turneu ea s-a ales cu o întindere la aductorii piciorului stâng, de aceea s-a retras de la Charleston.

Pauline Parmentier e pe minus când vine vorba de victorii și înfrângeri în circuit, 5-8. Kristina Mladenovic, fostă jucătoare de Top 10, încă se caută. "Bineînțeles, cea mai strălucitoare victorie este cea de la Dubai obținută împotriva lui Naomi Osaka. Dar în afară de acel succes, debutul de sezon este unul decepționant. Cu multe eliminări din primul tur, ea nu a reușit să-și repună jocul pe șine în niciun moment al acestui sezon", se arată în analiza celor de la L’Equipe.

În tabără României, Simona Halep e cea care are cele mai multe victorii și a ajuns de cele mai multe ori în fazele finale.

Mihaela Buzărnescu, 30 WTA, e în continuare în căutarea tenisului său încântător din sezonul trecut, Irina Begu, 69 WTA, încearcă să pună la punct unele lucruri cu noua sa echipă, în timp ce Monica Niculescu, 140 WTA, a adunat câteva victorii, dar în această săptămână a fost nevoită să se retragă din calificările turneului de la Monterrey din cauza unor probleme la mușchii abdominali.

Trei joacă în această săptămână

În această săptămână în care se dispută turneele de la Charleston, pe zgură verde, și de la Monterrey, pe hard, dintre franțuzoaice Pauline Parmentier și Kristina Mladenovic evoluează, iar dintre româncele convocate doar Mihaela Buzărnescu.

Parmentier s-a înclinat deja în primul tur în fața americancei Allie Kiick la Charleston, iar Buzărnescu a trecut marți noapte de Magdalena Frech cu 6-1,4-6,7-5. Mladenovic e în turul al doilea în competiția din Mexic, după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia cu 6-4,1-6,7-6(5).

Vezi și: VIDEO Simona Halep is on fire! Sportiva noastră se antrenează intens în sala de forță pentru meciul cu Franța din Fed Cup

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
taunul.
taunul.  •  03 Aprilie 2019, 19:58

În afara de Halep, restul jucătoarelor atât din lotul României cât și al Franței sunt jalnice. Cum au ajuns în faza asta a competiției?? O sa fie cea mai slaba semifinala din istorie. O șansă unica și imensa pentru românce sa ajungă în finala!

varutu
varutu  •  03 Aprilie 2019, 16:21

OCOȘ

sadomarxist
sadomarxist  •  03 Aprilie 2019, 15:23

4 jucatoare de clasa medie impotriva unei jucatoare de superclasa, asta o sa fie meciul. si ajungem la ce se stia de dinainte: fara un punct facut de miki sau la dublu, pierdem.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează