SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

FRANȚA - ROMÂNIA FED CUP / Se reface cuplul de Grand Slam? Luminița Paul despre dublu, posibilă cheie la Fed Cup: Monica Niculescu e indispensabilă

Monica Niculescu și forehand-ul ei slice, repetat de sute de ori // Foto: Elena Huțu / AGO Vision Production +5   FOTO
Monica Niculescu și forehand-ul ei slice, repetat de sute de ori // Foto: Elena Huțu / AGO Vision Production

Articol de - Publicat joi, 18 aprilie 2019 19:02

FRANȚA - ROMÂNIA, SEMIFINALELE FED CUP // Caroline Garcia și Kristina Mladenovic s-au antrenat împreună, se reface oare cuplul campion de Mare Șlem? În tabăra României, variantele sunt multe, dar Monica Niculescu pare indispensabilă din dublul pentru Fed Cup, din acest weekend.

  • Franța - România din semifinalele Fed Cup se joacă sâmbătă și duminică. Meciurile vor fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Telekom Sport și TV Digi Sport

Toate meciurile din Cupa Fed au importanța lor, cu atât mai mult cu cât e suprapusă pe miza întâlnirii propriu-zise. O semifinală, în acest caz. Dublul, cel care încheie cele două zile de competiție, e deseori decisiv.

Pentru România, cel mai recent și mai înflăcărat exemplu e din înfruntarea cu Cehia, în februarie, când Irina Begu și Monica Niculescu au adus punctul victoriei.

Ce va fi contra Franței? În echipa tricoloră, variantele nu lipsesc, dimpotrivă.

Toate jucătoarele au potențial să apară în partida a cincea, iar combinațiile sunt și ele multiple. Căpitanul Florin Segărceanu a selecționat pentru disputa de la Rouen și o jucătoare profiată exclusiv pe dublu, pe Raluca Olaru, care a avut rezultate foarte bune în această primăvară. Niculescu este însă numele care pare că trebuie să apară în orice variantă.

Ce se întâmplă însă în tabăra franceză?

„Au un dublu, care poate fi foarte bun, Mladenovic/Garcia, dar nu mai e jucat cum era înainte, având în vedere discuțiile dintre ele”, spunea pentru Gazetă antrenorul Marius Comănescu.

„E o problemă pentru că nu au mai jucat împreună, dar în același timp trebuie să ne gândim că au câștigat Grand Slam-uri, nu le va fi greu să se sudeze, dacă își pun în cap să joace. Nici Cornet nu joacă un dublu rău, dar e distanță față de celelalte. Ei sunt puțin îngrădiți la dublu. Nu cred că ne pot bate decât cu Mladenovic/Garcia”, a adăugat.

„Depinde ce meci are fiecare. Noi am avut un avantaj cu Cehia pentru că am avut două fete odihnite. Și avem șansa să avem și acum, totul depinde de cum va simți Segărceanu lucrurile la fața locului și cum va face deschiderea să se asigure avantajul acesta”, a încheiat.

Până la urmă, poate că varianta Garcia/Mladenovic e mai aproape de a se realiza decât s-ar fi crezut. Cele două s-au reunit pentru un meci la antrenament contra perechii Cornet/Parmentier, arătând că au lăsat deoparte ostilitatea.

Problema lor e că, de când s-au despărțit, au tratat diferit dublul. Kiki a continuat să joace și o face la nivel înalt împreună cu Timea Babos, ele cucerind anul trecut titlul la Australian Open și jucând apoi finale la US Open 2018 și Australian Open 2019. Caroline, în schimb, nu a jucat deloc dublu între Indian Wells 2017 și Indian Wells anul acesta, când a revenit alături de Ashleigh Barty. Dar numai pentru că a rugat-o australianca.

„Nu a fost ideal atunci”, a spus ea pentru L Equipe, „dar am învățat să fiu agresivă, să fac returul și voleul”. Rămâne ca Julien Benneteau să se decidă, Garcia, Mladenovic și Cornet fiind opțiunile cele mai credibile.

Vezi și:

FRANȚA - ROMÂNIA FED CUP / VIDEO Simona Halep, nervoasă la antrenamentul de azi: „Bă, gândește! Du-te, bă!”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează