TENIS  ·  FED CUP

FRANȚA - ROMÂNIA, FED CUP // Zgura din sala cu surprize » Detalii inedite de la antrenament: întrebarea pusă de Monica Niculescu + ce inovație pregătesc francezii

FOTO: Raed Krishan +18 FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de — , Vineri, 19 Aprilie

Echipa de Fed Cup a României a pregătit ultimele detalii înaintea înfruntării cu Franța, în sala Kindarena de la Rouen.

  • Franța - România, duel din semifinalele Fed Cup, se joacă sâmbătă (ora 15:00) și duminică (ora 14:00). Meciurile vor fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Telekom Sport și TV Digi Sport
  • Roxana Fleșeru, jurnalistă experimentată a departamentului „Sporturi” GSP, și fotoreporterul GSP Raed Krishan transmit cele mai noi informații din Rouen, Franța

Monica Niculescu și Raluca Olaru au deschis ziua de antrenamente la Rouen. În Kindarena, sala botezată astfel grație brand-ului Kinder, care plătește 500.000 de euro municipalității în fiecare an. O sală care a costat 54,5 milioane de euro și care a fost inaugurată în 2012. Ea este opera arhitectului Dominique Perrault.

S-a jucat intens, s-au exersat voleurile, loviturile în cros, loburile. Reușitele au fost lăudate de Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al României. Stilul de joc al lui Caroline Garcia a fost pomenit de mai multe ori de Monica Niculescu. „Pe ce au pus zgura?”, s-a interesat tot ea, după ce terenul se stricase puțin aproape de fileu.

Raluca a plecat prima la vestiare, în timp ce Monica a mai rămas câteva minute pe teren pentru a antrena loviturile de pe linia de fund.
După antrenamentele româncelor, Kristina Mladenovic s-a pregătit alături de Julien Benneteau, cel care i-a acordat din nou încredere pentru a juca la simplu.

Tragerea la sorți a lăsat zgura să se odihnească, în timp ce personalul sălii mătura podeaua și ștergea scaunele.

Simona Halep a fost cea care a tulburat din nou suprafața roșie. Totul a început cu minute bune de încălzire alături de Teo Cercel, apoi loviturile au venit ca un tăvălug peste Vasile Antonescu. Supravegheată de Daniel Dobre, Florin Segărceanu și Alina Tecșor-Cercel, Simona lucrat intens și a plecat mulțumită de pe teren. La jumătatea antrenamentului, Monica Niculescu a apărut de la vestiare pentru a destinde puțin atmosfera serioasă ce plutea în aerul rece din sală.

Au urmat Mihaela Buzărnescu și Irina Begu. Florin Segărceanu le-a observat din scaunul de arbitru, iar liniștea a fost întreruptă din când în când de câte un strigăt de nemulțumire venit după o lovitură nereușită. După patru zile de antrenamente intense, româncele sunt pregătite de lupta pentru calificarea în finala Cupei Fed, eveniment pe care sportul românesc nu l-a mai trăit până acum. 

Dublu reunit

Julien Benneteau a reușit măcar pe hârtie să le reunească pe Kristina Mladenovic și Caroline Garcia, câștigătoare la Roland Garros în 2016. Între cele două a apărut un conflict, după ce cea din urmă a decis să se dedice carierei de simplu. Ele nu au mai jucat împreună din februarie 2017, de la Dubai. „Dublul e departe, noi ne-am mai antrenat împreună și în februarie, dar dacă vom ajunge acolo, vom juca”, a spus Mladenovic.

„Sunt niște automatisme pe care le avem, e nevoie doar de câteva antrenamente, dacă e nevoie suntem pregătite”, a completat și Garcia. Simona Halep nu a fost surprinsă de această decizie: „Nu sunt în măsură să comentez decizia francezilor, fetele noastre sunt mai puternice, asta cu siguranță v-o spun”. 

„Sper să câștigăm din simpluri, dar dacă se face 2-2, noi ne-am făcut treaba, mă simt foarte bine la antrenamente, am jucat foarte bine, sunt sănătoasă, sunt pregătită, abia aștept să intrăm în meciuri”Monica Niculescu

„Eu sunt fit, mă simt bine pe zgură, dar cred că s-a luat cea mai bună decizie pentru acest meci. Miki e rapidă, se mișcă bine, e mult mai incomodă, fiind stângace. Sunt încrezătoare, cred că va face un meci bun”
Irina Begu

Vezi și: 

FRANȚA - ROMÂNIA, FED CUP // FOTO și VIDEO Enigmă rezolvată » De ce a ales-o Florin Segărceanu pe Mihaela Buzărnescu: are un mare atu în duelul cu Caroline GarciaAnamaria Prodan a șocat la nunta fiicei lui Gigi Becali! Cum și-a făcut apariția

Libertatea

Comentarii (2)

gizeh  •  20 Aprilie 2019, 08:12

Succes,fetelor!

zagna  •  20 Aprilie 2019, 08:02

Buzarnescu nu e jucatoare de echipa si nici nu este in forma !

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA

Turneul din Moscova

Digi 2
14:00 Tenis, WTA

Turneul din Luxemburg

Digi 4
17:30 Baschet M

Dinamo - U BT Cluj-Napoca

Digi 3
Program TV complet

Liga 1