SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Gabriela Ruse și Ana Bogdan, eliminate în turul 1 la US Open » Meciul Anei a intrat în istorie

Ana Bogdan, descumpănită după ce a fost eliminată în turul 1 // foto: Imago
Ana Bogdan, descumpănită după ce a fost eliminată în turul 1 // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 31 august 2021 10:07 / Actualizat marti, 31 august 2021 10:55

Ana Bogdan (28 de ani, locul 102 WTA) și Gabriela Ruse (23 de ani, locul 108 WTA) au fost eliminate în turul 1 de la US Open, asemenea Irinei Begu (31 de ani, 63 WTA).

Aflate în acțiune după miezul nopții în România, cu meciurile lor începând după ora 01:00, Ana Bogdan și Gabriela Ruse părăsesc competiția americană încă din primul tur.

Gabriela Ruse a pierdut în minimum de seturi, 5-7, respectiv 0-6 cu Marketa Vondrousova (22 de ani, 38 WTA). Meciul jucat pe terenul 4 a durat o oră și 28 de minute. Primul act a fost echilibrat. 

Ruse a început extraordinar, cu două break-uri, distanțându-se rapid la 5-2. A servit pentru set, a avut două mingi decisive, ambele salvate de Vondrousova, iar de atunci s-a rupt totul. Din acel punct, Ruse a pierdut 11 gameuri la rând, neavând replică la jocul cehoaicei.

Vondrousova o va întâlni pe Daria Kasatkina în turul 2.

Ana Bogdan a pierdut dramatic în turul 1, înt-un meci care a intrat în istoria US Open

Ana Bogdan, în schimb, a fost învinsă de Rebeka Masarova (22 de ani, 231 WTA), jucătoare venită din calificări. Meciul a fost un veritabil thriller. Toate cele 3 seturi au fost decise în tie-break, scor 6-7 (9-11), 7-6 (7-2), 7-6 (11-9), iar duelul a durat 3 ore și 40 de minute. 

Potrivit portalului treizecizero.ro, este cel mai lung meci feminin jucat vreodată la Flushing Meadows de la introducerea tiebreak-ului. Precedentul record fusese stabilit în 2017 de duelul Shelby Rogers - Daria Gavrilova, câștigat de americancă după 3 ore și 33 de minute.

Ana a câștigat primul set, unul extrem de disputat, în tie-break. Echilibrul s-a păstrat și în al următoarele două seturi. În al treilea, jucătoarea din România a salvat două mingi de meci, la 5-4 pentru adversară. S-a ajuns la tie-break, unde după ce Ana a salvat alte 3 mingi de meci, românca a ajuns în postura de a servi pentru a închide partida. La rândul ei, a ratat două puncte cu care ar fi putut închide partida, iar Masarova nu a mai iertat-o la a 6-a ei minge de meci.

În turul 2, Masarova, aflată la debutul ei la un turneu de Grand Slam, va da peste Elina Svitolina, favorita numărul 5.

Cu câteva ore în urmă, în turul 1 fusese eliminată și Irina Begu. 

Sorana Cîrstea joacă în această seară

Astăzi intră în competiție și Sorana Cîrstea (31 de ani, locul 39 WTA). Sorana va juca cu Veronika Kudermetova (24 de ani, 31 WTA), începând cu ora 22:00. Până acum, singura jucătoare din România calificată în turul 2 este Simona Halep.

Mai multe știri din tenis:

Mats Wilander și Cristian Tudor Popescu au remarcat același detaliu la Simona Halep: „La scorul de 4-3 chiar am devenit atent”

Mii de fani au ratat primele meciuri de la US Open, inclusiv cel dintre Halep și Giorgi » Care a fost motivul

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
dragan
dragan  •  31 August 2021, 16:25
Postat de Tatar Alexandru Ioan pe 31 August 2021, 13:35

Jucatoare de umplutura la orice turneu...Este viata lor,sunt banii lor,păcat ca nu au si AMBITIA LOR!Care le lipsește cu desăvârșire....Romania nu are nici o perspectiva- in acest moment-in tenis...

exista o rezolvare, domnule Tatar: sa le demonstrati d-voastra (fetelor) cum se face! dupa comentarii, va banuiesc un om ambitios- mai ramine sa faceti rost de o racheta de tenis si sa va inscrieti in competitie! nu cred ca veti debuta intr-un G.S.,dar sint convins ca nici nu veti face Romania mai de rusine decit o faceti prin comentariile astea, de umplutura! gresesc? in rest, sint de acord cu d-voastra: E VIATA LOR, SINT BANII LOR, etc si etc!

1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  31 August 2021, 13:35

Jucatoare de umplutura la orice turneu...Este viata lor,sunt banii lor,păcat ca nu au si AMBITIA LOR!Care le lipsește cu desăvârșire....Romania nu are nici o perspectiva- in acest moment-in tenis...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează