SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Irina Begu, eliminată în turul 1 de la US Open de Andrea Petkovic

Irina Begu // foto: Imago
Irina Begu // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 30 august 2021 23:55 / Actualizat marti, 31 august 2021 17:34

Andrea Petkovic (33 de ani, 68 WTA) a câștigat meciul cu Irina Begu (31 de ani, 63 WTA) din primul tur de la US Open, scor 6-2, 7-6 (3). În turul 2, Petkovic va juca cu Garbine Muguruza (27 de ani, 10 WTA).

Ce a făcut Simona Halep în turul 1

Andrea Petkovic - Irina Begu 6-2, 7-6 (3)

Irina Begu a fost dominată total în primul set de către câștigătoarea ediției din acest an a turneului Winners Open, de la Cluj-Napoca. Begu a început excelent, cu un break, dar serviciul i-a scârțâit serios în primul act, pierzând de fiecare dată când s-a aflat în această postură. 

Setul secund a fost mult mai echilibrat. Begu s-a distanțat rapid la două gameuri, apoi Petkovic a egalat, profitând de problemele medicale cu care Irina s-a confruntat. La 2-1 pentru ea, Begu a acuzat probleme medicale la coapsa dreaptă și a cerut intervenția trainerului. Ea a revenit pe teren abia după un timeout medical în care a fost bandajată serios.

Irina Begu, eliminată în turul 1 de la US Open de Andrea Petkovic
Irina Begu, tratată la marginea terenului

Setul a continuat să fie disputat intens, iar cele două jucătoare au ajuns în tie-break. Acolo, Begu a clacat și i-a permis adversarei să se distanțeze rapid. Petkovic s-a impus, 7-3 în tie-break, și merge în turul 2. 

Gabriela Ruse și Ana Bogdan, în acțiune în această noapte

Următoarele jucătoare din România care vor juca în turul 1 sunt Gabriela Ruse (23 de ani, locul 108 WTA) și Ana Bogdan (28 de ani, locul 102 WTA). Ruse va juca cu Marketa Vondrousova (22 de ani, 38 WTA) pe terenul 4, după miezul nopții, iar Ana Bogdan o va întâlni pe Rebeka Masarova (22 de ani, 231 WTA), jucătoare venită din calificări. Acest duel va fi găzduit de terenul 9 și va avea startul tot în jurul orei 00:00. 

Simona Halep, în afara calculelor. Dar dacă prinde săptămâna a doua?

Simona Halep, mereu capabilă să facă turnee memorabile, în special pe scenele importante, nu e inclusă anul acesta în calculele pentru trofeu. Chinuită de accidentări în ultimele trei luni, Simona a jucat puțin tenis în ultima perioadă, iar sorții nu i-au scos în cale un tablou prea optimist. Simo a debutat astăzi cu o victorie în față unui adversar imprevizibil și în formă: Camila Giorgi, proaspăt campioană la Montreal.

Cu Darren Cahill și Daniel Dobre aproape, Halep va încerca însă să răstoarne calculele hârtiei, exact cum s-a întâmplat și la Wimbledon 2019. O Simona Halep ajunsă în a doua săptămână de concurs s-ar putea transforma dintr-un outsider declarat într-un adversar mai mult decât imprevizibil.

Citește mai multe știri din tenis:

Ion Țiriac o atenționează pe Simona Halep: „Nu vreau să fiu «Ion Gură de Aur», dar să se gândească la asta în următoarele 6 luni!”

US Open la start » 5 subiecte fierbinți la New York: de la Simona Halep, până la recordurile lui Djokovic și Barty

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
valyomanyd
valyomanyd  •  31 August 2021, 07:05

Si Ruse cu Bogdan au fost eliminate ! Am ramas doar cu Simona, sa vedem ce face si Sorana in noaptea asta !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează